Täällä Zerkalnoe, Pietari, Venäjä

Viki: So, NOONNIÉLeningradskaya osen*. Last weekend was great tournament in Russia, for me it was nice memory about my past – I like come back to 15 years ago when I play home. Now period of summer preparation is done and wait with impatience our start in Mestaruusliiga. See you in Salohalli!

Kertu: The sports base where we played was located basically in the middle of nowhere, but the local “magazin” was a memorable experience and the sports hall was a really good place to play in – especially for us, as we got to the final and won a Russian Superleague team 3-0!

Eeva: Venäjän turnaus oli hyvä harjoituskauden viimeistely, sillä saimme rutkasti pelejä kovia joukkueita vastaan. Lisäksi matka tarjosi mukavaa yhdessäoloa joukkueen kanssa. Tästä on hyvä jatkaa kohti sarjan avausta!

Pilvi: Ennen matkaa peloteltiin, että sieltä ei saa muuta kuin öljyisiä kaalinlehtiä. Ruoka paikan päällä oli kuitenkin monipuolista, hyvää – ja mielenkiintoista. Turnauksen viimeisenä iltana pöydän päässä oli kakkuja, mitkä maistuivat sushilta, mutta olivatkin kuitenkin paikallista salaattia. Ruokarauhaa oli mahdotonta saada, sillä joka ruokailussa oli päällä TV, jossa venäläinen 90-luvun tekno pauhasi.

Anna: Tomi varoitteli jo ennen matkaa, ettei nettiyhteys välttämättä luista totuttuun tapaan joka paikassa ja että se ei saa vaikuttaa peliimme. Majoituksen yhteydessä meillä oli käytössämme hyvin heikko wi-fi, jonka hotspotista saimmekin tapella useaan otteeseen. Onneksi meillä pelaajilla ei mennyt ihan niin huonosti kuin Harjun Jannella, joka sai oman verkkonsa toimimaan vasta viimeisenä päivänä… Tässä junamatkalla takaisin Suomeen ei ole pää noussut puhelimelta vielä kertaakaan.

Rone: Perinteiset pelipäivän lajiaamutreenit korvattiin tällä reissulla aamuisilla reippailuhetkillä urheilukeskuksen metsäpoluilla. Ensimmäisenä aamuna meitä odottikin järven rannassa taianomainen näky, sillä usva peitti kaiken taakseen rantaviivasta eteenpäin. Nämä aamun hetket tarjosivat siis kauniita maisemia, raitista ilmaa ja sopivasti pientä peliin valmistavaa sykkeenkohotusta.

Hiltsu: Järven rannassa pääsimme myös ihastelemaan kiveä, joka oli salaman iskusta haljennut ja oikeasta kulmasta tarkasteltuna muistutti sydäntä. Tarina kertoi, että kun löydät kivestä lämpimän kohdan, sitä koskettamalla saavutat onnea etenkin rakkauselämän saralla.

Saana: Majoituspaikka ei ollut hotelli. Sitä sanaa ei saanut matkalla mainita. Huoneissa oli vaaleanpunaiset seinät ja muutaman hassun neliön kokoinen huone oli kahdelle hakkurille hieman tiivis. Asiaa vielä hämmensivät lauantain aikana ikkunan taakse pystytetyt valvontakamerat.

Roosa: Matka tarjosi uusia kokemuksia ja yhtenä mieleen painui bussiajomatkat “hieman” pomppuisilla teillä. Herääminen ei ainakaan tuottanut vaikeuksia sikeimminkään nukkuvilla. Matka kuitenkin sujui bussikuskin kokemuksella mallikkaasti loppuun asti, mutta Tominkin kaasujalka olisi saattanut hieman hellittää Venäjän teillä.

Ella: Ruoka oli hyvää, mutta gluteeniton ruoka ei ollut käsite Venäjällä. Onneksi Tomi varoitteli asiasta jo ennen matkaa ja pikapuuroa ja leipää olikin paljon mukana. Paikka oli varmasti sellainen, johon ei olisi tullut muuten koskaan mentyä, joten matka oli mahtava kokemus! Pelit olivat kovatasoisia ja kansainvälistä pelikokemusta tuli kaikille pelaajille.

Noora: Turnauksen voiton kunniaksi staffi järjesti meille pienen yllätystapahtuman, jossa tarjoiltiin muun muassa suklaata, sipsiä ja salamia. Illan kruunasi Harjun kärrynpyöriä ja spagaatteja sisältänyt voimisteluesitys sekä Repan venyttelytuokio.

Ellu: Monenmoista siis koettiin taas yhdessä. Juuri päättyvä Venäjän reissu ja Leningradkan hyvin järjestämä kansainvälinen turnaus tarjosivat hienon lopetuksen monipuoliselle preseason-jaksollemme ja koko joukkue odottaakin jo malttamattomana Mestaruusliigan alkua. Kausi alkaakin perjantaina Huittisissa LP- Vampulan vieraana, ja jatkuu heti perään lauantaina Salohallissa HPK:ta vastaan. Kaikki hallille siis kannustamaan!

Blogitoimitus: Mitäpä tuohon lisäämään.