Terveiset rapakon takaa!

Elämä täällä isossa omenassa on kiireistä, mutta todella mukavaa. Monesti sanotaan, että New York on kuin kulttuurien sulatusuuni ja se näkyy myös meidän joukkueessaamme. St.John’s Universitya, Redstormia, meitä edustaa pelaajia Slovakiasta, Puolasta, Turkista, Kanadasta, Puerto Ricosta, Hawajilta ja ympäri Yhdysvaltoja.

Pre-season meillä alkoi täällä elokuun alussa. Harjoitteluun kuului niin lajia, punttia kuin juoksutreenejä beachillä.

Itse kausi täällä on lyhyt ja nopea tempoinen. Pariin kuukauteen puristamme 33 peliä. Parhaimmillaan meillä oli viisi peliä viikossa! Pelien ansioista olemme päässeet matkustamaan paljon. Olemme reissanneet esimerkiksi Bostoniin, Atlantaan ja Washingtoniin. Seuraavaksi suuntaamme Chicagoon!

Pelisysteemi on täällä hyvin erilainen kuin Suomessa. Erässä on esimerkiksi mahdollista tehdä 15 vaihtoa, mikä tarkoittaa sitä, että hakkurit eivät yleensä pelaa takakenttää, vaan tilalle tulee Defence Specialist, eli kuin toinen libero. Sääntöjen erilaisuus näkyy myös siinä, että liberot syöttävät keskitorjujien puolesta. Passitempo on myös nopeampaa kuin Suomessa ja pelaamme paljon erilaisia kuvioita. Itse hakkurina lyön pääasiassa satasta ja olen yrittänyt ottaa mallia Kassu “Satanen” Jokisesta!

Jenkkielokuvien yliopistotunnelma näkyy myös meidän pelissämme. Kentän laidalla näkyy niin cheerleaderit, maskotit kuin orkesterikin. Tunnelma peleissä on siis mahtava!

St.John’s University on yksityinen katolinen yliopisto ja sen katolisuus näkyy pääasiassa siinä, että teemme kouluhommien ohella myös hyväntekeväisyystyötä. Koulussa monet tunnistavat suomalaiset ahkerina ja tiedostavat suomalaisen koulujärjestelmän ja Pisa-tulokset maailman parhaimmiksi. Voin siis ylpeänä todeta olevani Suomesta!

New York on kaupunkina mahtava paikka asua. NYC on todellakin kaupunki, joka ei koskaan nuku! Lempi paikkojani NYCissä ovat ehdottomasti Timesquare mahtavine valoineen, Little Italy ruokineen, SOHO shoppailu paikkoineen ja Central Park rauhallisuuteneen. New York City on kaupunki, jota suosittelen lämpimästi käymään ja kokemaan!

Kaiken loiston keskellä täytyy myöntää, että koen myös koti-ikävää. Minulla on ikävä niin perhettä, suomalaista ruokaa (ruisleipää) kuin viime kauden mahtavaa Family Viestiä! Onneksi monien kanssa olen yhteyksissä lähes päivittäin.

Onnea peleihin ja terveisiä koti-Suomeen!

Mona