“Teräksinen keskivartalo ja pulkkanarut”

LP Viestin blogikirjoittajat eivät aina tarjoile otsikkoa tekstiinsä, siksi palstan toimittajan pitää kaivaa teksteistä sanoja ja lauseita, joilla houkutella lukijat – siis juuri Sinutkin – tekstin ääreen. Jos olet jo tähän saakka päässyt, puoli voittoa on saavutettu.
Tämän blogin on kirjoittanut loukkaantumis”lomalta” hiljalleen kentille palaava Eeva Puukka. Hassu otsikko, mutta ajattelemisen aihetta antava positiivinen teksti! Lukemaan – mars!

“Urheilija ei tervettä päivää näe” on sanonta, jonka kaikki ovat varmasti kuulleet. Tämä jo hieman kliseinen lausahdus sisältää varmasti pienen totuuden, sillä paljon treenatessa kolotuksilta ja jomotuksilta ei voi välttyä. Kuitenkin urheilun nurjana puolena on myös välillä sattuvat pidemmät loukkaantumiset. Itse en ole omalla peliurallani juurikaan joutunut olemaan pitkiä aikoja sivussa, joten marraskuussa sattunut loukkaantuminen ja sen tuoma peli- ja treenitauko ovat olleet itselle uutta. “Se on vain lentopalloa”, sanoo joku, mutta mitäs kun oma elämä pyörii suurimmilta osin juuri tuon yhden asian ympärillä? Negatiiviset ajatukset ajautuivat marraskuun kaamoksessa mieleen – pettymys, turhautuminen, ärtymys… vain muutaman nimetäkseni.

“Aina et voi vaikuttaa siihen mitä sinulle tapahtuu, mutta voit aina vaikuttaa siihen, miten asiaan suhtaudut”, on muuan fiksu tyyppi Brian Tracy joskus sanonut. Vaikka allekirjoittaneella onkin tuon aatteen kanssa vielä käytännön tasolla tekemistä, on ajatuksessa mielestäni suurta viisautta ja hyötyä ihan jokapäiväiseen elämään. Sen sijaan, että vastoinkäymisen sattuessa (oli se sitten pieni tai suuri) tuhlaisi energiansa pelkkään negatiivisuuteen, voi tapahtuneen siis yrittää hyväksyä ja keskittyä rakentavampiin ja positiivisempiin ajatuksiin.

Otin siis vinkistä vaarin; pyrin sopeutumaan tapahtuneeseen ja yritin keskittää ajatukset kehittävämpiin asioihin – kuten vanhojen vaivojen paranteluun, teräksisen keskivartalon etsimiseen tai pulkkanarujeni vahvistamiseen. Huomasin myös iloitsevani aiemmin itsestään selvinä pidetyistä asioista. Oli melkoinen voittajafiilis kun sain heittää kepit nurkkaan ja alkaa kävelemään tukevasti kahdella jalalla. Ilonaihetta aiheutti myös se, että sain mahdutettua jalkaani muutakin kuin Crocsit tai vaatekaapin isoimmat lenkkarit (btw 1 lenkkari + 1 korkkari mekkoon yhdistettynä yo-juhlissa on melko tyylikäs!).

Ja kun tein ensimmäisen juoksutreenin niin hengitys pihisi kuin pahimmallakin astmapotilaalla, mutta voi pojat se tuntui mahtavalta!

Positiivisena asiana voin todeta myös sen, että olen valinnut itselleni joukkueurheilun. Joukkuekavereista saa voimaa huonompinakin päivinä ja joukkueen kanssa pääsee olemaan mukana, iloitsemaan ja nauttimaan vaikka ei itse olisikaan pelikuntoinen.

Positiivisin mielin kohti kevättä!
Eeva

Palstan toimittajan lisäys: btw on lyhenne englannin kielen sanoista “by the way” ja voidaan kääntää suomen kielen sanaksi “muuten”.