Tallinnan leiri

Viime viikon maanantaiaamuna lähdimme koko joukkueen voimin kohti Tallinnaa. Leiri oli tämän kauden ensimmäinen ja nyt todenteolla pääsimme tutustumaan uuteen joukkueeseemme. Mukana olivat myös junnujunnut eli Roosa ja Tuuli. Laivareissu Tallinnaan sujui tuulisissa merkeissä ja Tanja (Tatsiana) jopa pääsi ensimmäistä kertaa risteilylle. Tanjalta voi kysyä kuvamateriaalia risteilyltä, löytyy varmasti ja paljon! Tallinnassa pääsimme opiskelija-asuntolaan, josta jokainen löysi oman paikkansa ja huoneensa, oli se sitten kerrossängyn ylä- tai alapeti. Iltapäivällä pääsimme vielä tutustumaan Audentesin halliin ja oli vuorossa Tomin lajitreeni. Lämmittely oli pitkä, haastava ja hikinen, mutta siitäkin treenistä selvittiin ja saatiin matkustuspölyt kropasta pois.

Tiistaiaamu toi tullessaan lisää voimaa, sillä pääsimme testaamaan virolaisten punttisalia. Siellä olikin kova tohina, sillä Viestittärien lisäksi paikalla oli Viron maajoukkueen naiset ja muita urheilijoita. Onneksi sopu sijaa antaa ja kaikille riitti painoja ja tankoja ja jokainen sai tehtyä treeninsä. Lounaan jälkeen oli lepoa kerrossängyissä ja sitten illalla lajitreenin pariin. Mukavasti päästiin kokeilemaan kuusikkotreeniä, kun oli kaikki paikalla ja kyllähän sitä kuusikkopelaamista piti vähän treenailla ennen loppuviikon pelejä. Ilta toi tullessaan vielä joukkuepalaverin sekä Ilpon ja Markun visailun. Visailu piti sisällään arvailuja ja joiltakin löytyi myös ihan tietoa, piti osata mittailla ilman mittanauhoja sekä laskea sekunteja ilman kelloa, joka osoittautui aika hankalaksi. Hauskaa oli visailun merkeissä ja jokaisesta joukkueesta löytyi nuoruutta, kokemusta ja uutuutta. Kisan voittaja oli miesten joukkue, joten hieman mietityttää, mahtoiko miesten joukkue huijata. Ken tietää… Naisten kisan voittajan muistan hyvin, koska oma joukkueeni raivasi tiensä ykköseksi. Nuoruus tuli Ronelta, kokemus luultavasti minulta ja uutuus oli Annasta. Voitto tuli täytenä yllätyksenä, sillä meidän metrit eivät olleet mitan kanssa samassa tai sekunnitkin tuntui aivan liian pitkiltä. Visailut ovat aina mukavia, joten kiitos Ilpolle ja Markulle. Näitä lisää!

Keskiviikko toi tullessaan kanamunia aamupalalle. Nyt jokaiselle riitti, eikä minun tarvinnut enää marmattaa munien puuttumisesta. Keskiviikkoaamuna pääsimme taas lajiin käsiksi, vähän rauhallisempi laji aamuun, jotta illalla jaksoi painaa juoksutestin. Juoksutesti lähtikin kevyesti pelaajiltamme. Kyllä on kovia pelaajia eikä kukaan luovuttanut vaan antoi mennä täysillä loppuun asti. Siinä vähän punnittiin asenteen määrää, ja voin sanoo, että kyllä löytyy asennetta ja rutistusta loppuun saakka. Hienoa työtä likat! Pääsimme vielä juoksujen jälkeen uimahalliin uimaan ja rentoutumaan lämpimiin poreisiin.

Torstai toivoa täynnä tai ainakin se oli pelipäivä. Aamulla teimme puntin ja siinä sitten lopuksi vielä osa tytöistä halusi yrittää korkeushyppyjä, toisilta onnistui paremmin ja toisille rimakauhu nousi liian korkeaksi. Illalla oli edessä peli eli lähdimme Kohilaan pelaamaan. Faniporukkakin oli löytänyt oikealle hallille ja antoivat tukensa pelin aikana hienosti kannustaen meitä. Peli meni hyvin ja voitto tuli 4-0. Tässä on nyt sitten aloitettu tämän kauden pelit. Nuoret tytöt loistivat osaamisellaan ja kyllä siellä kentällä kokemustakin löytyi vähän rauhoittaen nuorten innokkuutta.

Perjantaiaamuna pääsimme urheilukentälle juoksentelemaan aurinkoiseen säähän. Faniporukka ei kuitenkaan jaksanut odottaa iltaan vaan halusivat jo päästä katsomaan, mitä teemme ja missä asumme. Faniporukka ei kuitenkaan innostunut haasteesta treenata mukana vaan Ilpo ja Markku pitivät heille myös tietovisailun, mahtoiko olla lähempänä sekuntien ja metrien kanssaÉ?? Iltapäivällä pääsimme taas pelin makuun ja pelasimme nyt ns. kotikentällämme Audentesissa. Hallissa kaikui kovaa faniporukan rummutus ja kannustus ja se kantoi meidät 3-1 voittoon Viron mestarista, Kohilan joukkueesta. Peli meni hyvin ja saimme tietoa ja oppia, miten uusi joukkueemme toimii ja mitä asioita parannetaan. Ilta toi tullessaan Azerbaizanilaista ruokaa ravintolassa, Tallinnan keskustassa. Fanit ja joukkue pääsivät yhteiseen ruokailuun. Ruoka oli hyvää ja palkitsimme jäätelöannoksella faniporukan mitalimiehen.

Lauantaina olikin sitten lähtö takaisin kotiin. Pitkä ja raskas viikko oli takanapäin ja pääsimme vihdoin omaan sänkyyn. Laivalla kuulimme hiukan joukkueen miespuolisten karaokelaulantaa, hyvin taisi mennä ainakin suosionosoituksista päätellen. Viikko oli tosi mukava, kun koko joukkue oli mukana ja tutustuimme erilailla joukkueeseen, kun yhteistä aikaa oli enemmän. Treenit olivat raskaita, mutta nyt pitää treenata kunnolla ja kovaa, jotta jaksaa vetää koko kauden ihan täpöillä. Tästä on hyvä jatkaa Salohallilla.

Terveisin

Kassu