Suosikit veivät mestaruudet Salo Openissa

Beach volleyn SM-kiertueen avausosakilpailun mestaruutta juhlivat odotetut parit, kun ykkössijoitettujen voimaan ei kenellekään ollut vastausta. Santeri Siren / Jyrki Nurminen (Team TMR Invest) miehissä sekä Ida Sinisalo / Nette Tuominen (Team Voima) eivät hävinneet turnauksessa erääkään ja molemmat parit paransivat otteitaan koko ajan turnauksen edetessä.

Salossa pelattiin pitkästä aikaa SM-kiertueen turnaus. Järjestelyt olivat erinomaista luokkaa ja kehuja sateli pitkin viikonloppua joka suunnasta.

– Loistava turnaus, hyvät puitteet, myös loistavat sivukentät. Ihmisiä oli paljon ja keli oli hienoa. Toivottavasti tänne päästään jatkossakin, loistava kesän avaus, hehkutti miesten voittajaparin kokeneempi puolisko Jyrki Nurminen finaalin jälkeen.

Nette Tuominen jatkoi SM-kiertueen turnausvoittojen sarjaansa voitettuaan viime kesänä kaikki neljä osakilpailua. Ida Sinisalon kanssa heidät tiukimmille laittoi Salossa finaalissa Jaana Häkkinen / Silke Schriverhoff. Suomalais-saksalainen kaksikko hävisi finaalin avauserän hyvästä startista huolimatta 13-21, mutta toisessa erässä erä jäi pienimmiäksi mahdolliseksi (19-21).

– Finaalissa vastassa oli todella korkea torjunta ja hyvä syöttö, se vähän rikkoi meidän vastaanottoa ja teki hyökkäämisestä vaikeaa. Toisessa erässä jouduimme jo pelaamaan vähän ns. selkä seinää vasten. Oli siisti peli, Ida Sinisalo hehkutti.

– Neten kanssa on pelaaminen oli siistiä. Aurinko paistoi ja tänne oli järjestetty sairaan hieno turnaus, kiitos kovasti järjestäjille, Sinisalo jatkoi.

Pronssia naisissa saivat mestareille välierässä 17-21, 10-21 hävinneet Metsäkoivun sisarukset ja hopeanaisille 16-21, 18-21 hävinneet Meri Laukkanen / Eveliina Ilonen.

Miesten finaalisssa odotettin Harri Suonikolta ja saku Viljamaalta vahvaa Nurmisen ja Sirenin haastamista erittäin vahvan välieräpelin jälkeen. Parhaat paukut oli kuitekin kaksikolta jo sunnuntailta nähty ja finaali meni ykkössijoitetuille 21-16, 21-14.

– Hyvä turnaus, pelimme parani koko ajan. Kyllä peli tästä kuitenkin kehittyy edelleenkin päivä päivältä: pallovarmuutta pitää parantaa. Emme antaneet täällä pisteputkia vastaustajalle kuin kaksi kertaa ja se on tärkeä juttu maailmankiertuetta ajatellen, Jyrki Nurminen kertoi.

– Hyvä viikonloppu. Itselläni alkoi finaalissa jalka jo painamaan, mutta sain pidettyä hyvin pään kasassa ja tehtyä ehkä fiksumpia ratkaisuja, kun jalat eivät antaneet enää tehoja, Santeri Siren mestariparista komppasi Nurmista.

Nyt voittajapari lähtee Varsovaan karsimaan maailmankiertueen neljän tähden turnaukseen.

Miesten pronssiparit olivat välierät kahdessa erässä hävinneet Joona Manninen / Marko Määttänen ja Pekka Piippo / Teppo Pulkkinen

Finaalin ja välierän voi katsoa Ruutu+ palvelusta: https://www.ruutu.fi/stream/3254094

 

 

 

 

 

Naisten loppusijoitukset, Salo Open:

1 Ida Sinisalo / Nette Tuominen

2 Jaana Häkkinen / Silke Schriverhoff

3 Eveliina ilonen / Meri Laukkanen

3 Katja Metsäkoivu / Tuuli Metsäkoivu

5 Emilia Joensalo / Mira Järveläinen

5 Minna Kinnula / Miia Määttä

7 Tuomola / Puolanne

7 Prihti Vilhelmiina / Vuorinen Aliisa

9 Hallberg Kaisa / Kauria-Kojo Minna

9 Kekkonen Krista / Peltonen Kati

9 Nurro Niina / Pennanen Oona

9 Ojala Oona-Maria / Tenhunen Emma

13 Casagrande Maragda / Laitinen Milla

13 Hakalahti Johanna / Koivula Laura

13 Jyrkinen Anni / Koskinen Emmi

13 Heimala Tia / Molari Hanna

 

Miesten loppusijoitukset, Salo Open:

1 Jyrki Nurminen / Santeri Siren

2 Harri Suonikko / Saku Viljamaa

3 Joona Manninen / Marko Määttänen

3 Pekka Piippo / Teppo Pulkkinen

5 Petri Parviainen / Marko Peltonen

5 Valtter Pennanen / Vili Topio

7 Ville-Veikko Savolainen / Henri Tikkanen

7 Pyry Topio / Jaakko Keskitalo

9 Eerola Antti / Kakko Teemu

9 Kekäläinen Kimmo / Miinalainen Jani

9 Koponen Esa / Koponen Joonas

9 Peltonen Sakari / Tuomela Marko

13 Garatti Andrea / Pekkala Juha

13 Lehtinen Kai / Ruohonen Marko

13 Hassinen Jukka / Törmä Pekka

13 Vaarala Viljami / Viljamaa Simo

 

Kuvat: Markus Moisio / Salo Open