Suomen cupin mestari OrPo LP Viestin vieraaksi perjantaina

Perjantaina on Salohallissa luvassa todellinen herkkupala, kun sarjakärki LP Viesti saa vieraaksi tuoreen Suomen cup-mestarin Oriveden Ponnistuksen. OrPo sai kultaiset cup-mitalit kaulaansa yli 20 vuoden jälkeen, kun se voitti hallitsevan tuplamestarin Hämeenlinnan Lentopallokerhon Turun Kupittaalla viime viikonloppuna.

Joukkueet ovat kohdanneet kahdesti tällä kaudella ja tasaisissa otteluissa molemmilla kerroilla Viesti on ollut parempi luvuin 3-1. OrPon kokoonpano on hieman erilainen verrattuna aiempiin kohtaamisiin, kun tammikuussa joukkueen vahvuuteen liittyi yleispelaaja Tiana Dockery. Muita avainpelaajia joukkueessa ovat maajoukkuehakkuri Nelli Rantanen sekä PRO libero -kisaa johtava Sanna Häkkinen.

-Odotan jo innolla perjantain ottelua OrPoa vastaan, koska heillä on hieman erilainen kokoonpano verrattuna edellisiin kohtaamisiin. OrPo on näyttänyt heidän korkean tasonsa tämän vuoden peleissä ja he jopa voittivat cupin viime viikonloppuna. Se oli varmasti motivaatiolisä heille, mutta näen että se myös tuo extrahaasteen meille – olisi mahtavaa voittaa tuore Suomen Cup mestari kotihallissamme, kertoi hakkuri Kertu Laak tunnelmiaan ennen perjantain ottelua.

Oriveden Ponnistus on kuluvan kauden aikana saavuttanut 800 runkosarjan pelin rajan, mutta myös tuhannen pisteen rajan maratontilastossa. OrPo on ennen perjantain LP Viesti -ottelua pelannut 802 runkosarjan ottelua, joista voittanut 435 sekä 150 play off -ottelua, joista voittanut 65 eli yhteensä 500 pääsarjapelin otteluvoittoa. Kun maratontilastoihin lasketaan aina 2 pistettä voitosta, kokonaissaldo on tällä hetkellä tasan 1000 pistettä.

Tonnin OrPo on tuossa tilastossa kolmantena: Hämeenlinna on pelaamastaan 896 ottelusta hankkinut 1236 pistettä ja LP Viesti 740:sta ottelusta 1116 pistettä.

Pelaajien henkilökohtaisissa maratontilastoissa OrPo-passari Maria Tuominen lähestyy ykköspaikkaa tasaisella vauhdilla: perjantaina kokenut “Mantu” pelaa ottelun numero 561 – Riitta Bycklingin kärkipaikka on sen jälkeen vain kolmen pelin päässä.

LP Viestin libero Hillaelina Hämäläinen on maratontilastossa vielä neljäntenä, mutta ohittaa kolmosena olevan Sari Korven vielä helmikuun aikana.

LP Viesti – OrPo perjantaina 1.2. klo 18:30 Salohallissa

 

Lotta Piesanen esittelee otteluisäntänä toimivan Jokioisten Leipomon tarjoukseen tulevia Runebergintorttuja. Lisäksi otteluisäntä jakaa ennen ottelua ovella 200 ensimmäiselle katsojalle ilmaisen uutuuspiimälimpun.