Sunnuntaina 1-sarjaa Salohallissa

LP Viesti Akatemia kohtaa sunnuntaina 12.1. klo 17:00 alkavassa pelissä Jujun Joensuusta. Molemmat joukkueet voittivat edellisen ottelunsa ja ovat pudotuspeliviivan yläpuolella. LP Viesti Akatemia on viidentenä 23 sarjapisteellä, itäsuomalaiset kahdeksantena 18 pisteellään. Juju nuiji edellisessä ottelussa kotonaan turkulaisen TuTon puhtaasti 3-0 ja LP Viesti Akatemia haki loppiaisena Tampereen Kaukajärven lentopallopyhätöstä 3-1 vierasvoiton RaIskusta.

Sarjan tilastoissa Jujun tehokkain on ollut ylespielaaja Nea Hämäläinen 133 pisteellä (keskiarvo 12,1 pistettä/ peli) ja LP Viesti Akatemian päävastuun pistetehtailuista ovat kantaneet koko sarjan pistekolmonen, kuvassa oleva, Teija Vuorenmaa (215 p./ 15,4 p.) sekä tilastovitonen Arita Ternava (210 p. / 16,2 p.).

JuJun ehdottomia vahvuuksia ovat syöttö- ja puolustuspeli, kun taas LP Viesti Akatemia on alkukaudella kunnostautunut etenkin hyökkäyspuolella. Salolaisten mukana on uutena pelaajana ensi kertaa kotiavauksessaan jo Tampereella mukana ollut yleispelaaja Roosa Hörkkö.