Sinne hujahti runkosarja

Lentopallon Mestaruusliiga ei tunne käsitettä hiihtoloma, varsinkaan kun runkosarjassa viedään vielä viimeisiä ja välieräasetelmien kannalta oleellisimpia pelejä. Ja toisaalta, kun ulos katsoo, niin on parempi tyytyä Olympialaisten hiihtotarjontaan kuin yrittää sivakointia tuossa kelissä. Siksi maanantaina puoli joukkuetta aloittikin viikon Salohallilla ja hiihdon sijasta happoa haettiin puolentoista tunnin puolustustreenillä. Illalla luvassa oli vielä kahden ja puolen tunnin urakka fysiikan ja lajin merkeissä.

Keskiviikkona aamutreeneihin palasimme syöttö- ja vastaanottotreenin merkeissä. Illalla taasen tulin koulusta hieman myöhässä punttitreeniin vain huomatakseni, että koko joukkueeni seisoo Salohallin eteisaulassa silmät nauliutuneena tv-ruutuun aikeenaan todistaa Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen puolivälierävoitto Venäjästä. Ja tuo lopulta todistettiinkin, sillä treeni alkoi vasta ottelun päätyttyä ja Suomelle riemuisin lukemin. Treenin jälkeen seurattiin vielä jännityksellä Orpo-Kangasala -ottelun lopputulosta. Taistelu runkosarjan sijoituksista 2-4 kun on tällä kaudella ollut erityisen tiukka ja sijoitukset ratkennevat vasta viimeisissä otteluissa. Siskoni (HPK:ssa) on kuulemma pyöritellyt runkosarjapisteiden mahdollisia loppujakaumia jo unissaankin… meilläpäin on nukuttu sikeästi.

Torstaina ohjelmaan oli merkitty VIIKKOVAPAA eli harvinainen välipäivä treeneistä. Mieli varmasti jokaisella jaksaisi treenata mutta kropalle vapaapäivä teki ilmeisen hyvää.

Lauantain aamujäät alkoivat murheellisesti, sillä ennen kuin olimme ehtineet toipua edellispäiväisestä jääkiekon välierätappiosta, saimme me vanhat niskaamme peliaamun hihapelitappion. Vielä kirvelevämmän tappiosta teki se, että vastustaja pelasi alivoimalla (vain kolme junnua kuutta vanhaa vastaan). Onneksi pettymys ehti laantua tappionkokeneiden osalta iltaan mennessä ja lohtua toi revanssivoitto LP Kangasalasta päivän kuitenkin siinä tärkeämmässä pelissä, joka oli muuten kauden 13-14 runkosarjan viimeinen osaltamme. Lukemat 3-0, eikä yhtään omiin. Ja vaikka ottelu olikin jälleen heti alusta alkaen erikoisen kuuma, välttyivät molemmat joukkueet rangaistuksilta, joita viikontakaisessa ottelussa jaettiin herkällä kädellä. Jääkiekkomaajoukkueen pronssi kruunasi sitten vielä illan.

Nyt joukkue siirtyy puolentoista viikon harjoittelutauolle ja palaa kaukaloon 5.3. kun välierät saadaan käyntiin. Monenlaista on ehtinyt kauden aikana tapahtua mutta mitalipelien lähestyessä se säpinä vasta alkaakin. Uskaltaisinkin veikata, että tunne ja toiminta tuskin ovat niitä asioita, joita loppukauden peleistä jää puuttumaan. Toivotan kaikki tervetulleeksi viihtymään lentopallon parissa!

Ja lopuksi vielä koontina joukkueen viikon Top-7 puheenaiheet:

1. Runkosarjan päättyminen

2. Teemu Selänne

3. Invisibobble

4. Pukuhuoneen ovet

5. Kumman kaa

6. Allit

7. Laskiaispullat

Terkuin Sini #9