Saksanmaalla

Maanantai-aamuna kokoontui pikkujouluista toipunut joukkue Saksaan CEV-cupin matsiin lähtöä varten. Ainoastaan Aukki oli hukassa, joten allekirjoittaneen piti astua isoihin saappaisiin ja ottaa haltuun fysiikkavalmennuksen ja fysion tehtävien lisäksi huoltajan vaativa homma. Ja hyvinhän se vielä tässä vaiheessa sujui kun lääkelaukkukin mahtui omaan kassiin.

Perillä meitä odotti sateinen ja viileä sää sekä tunnin ajomatka pellon keskellä sijaitsevaan majapaikkaamme, joka ainakin näin Koskelaisen näkökulmasta katsottuna vaikutti kotoisalta, joskin hiljaiselta (ja kylmältä) majoittumispaikalta. Niin ja kaupunki kyllä loisti poissaolollaan. Joukkueen iltakävelyn reittivalinta oli helppo, koska vain yhteen suuntaan oli muutaman sadan metrin verran katuvaloja.

Tiistain aamuharjoitusta varten ei tarvinnut lähteä minnekään, koska gasthausimme varustuksiin kuului punttisali, jossa rautaa saatiin revittyä yllättävän pienellä soveltamisella. Kaupunkikin (Vilsbiburg) löytyi illalla (huhujen mukaan mukana matkustaneet turistit löysi sen jo yöllä) parinkymmenen minuutin bussiajelun jälkeen ja jostain nurkalta löytynyt pelihalli osoittautui varsin kelvolliseksi.

Pelipäivä keskiviikko alkoi pitkällä aamulla, syystä että aamuharjoitukset olivatkin päivällä klo 12 -13, joka taas johtui siitä että pelin alkamisajaksi oli laitettu klo 20. Pelipäivän aamu – tai päiväharjoitukset, hihapeli bagherone oli pelattava ja yllättäen vanhat voittivat! Tämän jälkeen keskellä ei mitään vietettiin pitkältä tuntunut iltapäivä peliä odottaen. Fyssarilla oli pientä puuhaa ja muilla ei sitäkään – tai ehkä kuitenkin, koska ainakin laulu ja nauru raikui ajoitellen pitkin majatalon käytäviä.

Pelin aikana huoltojoukot olivat kovilla, piti täyttää pulloja, etsiä teippejä, haeskella meetvurstia, hieroa pohkeita, pitää libero tyytyväisenä ja muistutella siitä kuuluisasta seuraavasta pallosta. Mukavaa tuntea itsensä tarpelliseksi.

Voitetun pelin jälkeen lehdistöguru Flinck huomautti linja-autoon noustessa, että tässä tilanteessa miesten joukkueen toiminta poikkeaa kyllä kovasti naisten vastaavasta. Joukkue nimittäin tanssi linja-auton käytävällä letkajenkkaa saksalaisen autonkuljettajan murjottaessa ja auton heiluessa rytmikkäästi. Ei ollut huono fiilis kellään ei – hieno voitto ja jatkopaikka varmistettu!

Loppuviikko sulateltiin upeata voittoa, pientä ««jalat maahan«« treenailua ja jossain vaiheessa kaatui Eurakin 3-0.

Näistä aineksista oli tehty LP Viestin(Salon) viikko ja hyvältä maistui, muisteli:

Tuomas