Saksaa valloittamassa

Uskomatonta mutta totta, viimeinen viikko ennen kauden alkua on taputeltu. Sakkokassan ja kaljakorin kilistessä treenasimme viikonlopun kovatasoista turnausta varten. Perjantaiaamuna lähdimme bussilla Salohallilta Helsinki-Vantaalle, ja sieltä lentokoneella (eikä laivalla) edelleen Frankfurtiin. Purkat korvissa matka sujui kaikilta hyvin, myös Ella «ekaa kertaa lentokoneessa« Elorannalta sekä Lida «vaihetaanko paikkoja« Paanaselta. Sitten vielä lyhyt bussimatka Wiesbadenin tuttuun Penta Hotelliin, jossa suuntasimme suoraan loistavien (jälki/silmän)ruokien ääreen. Myöhemmin illalla treenasimme pelihallissa hakien pallotuntumaa ja karistettiin matkapölyt jaloistamme. Perinteinen hihapelikin oli pelattava, siitä kerrottakoon että pari ässää nähtiin Aunon ja Tomin toimesta. Pelin lopputulos on salaista tietoa.

Lauantain ensimmäisessä pelissä kohtasimme Wiesbadenin. 3 erää olisi voinut kääntyä kummalle vain, mutta kotijoukkue kuitenkin puristi 4-0 voiton, vaikka Kari yritti antaa meille hyviä ohjeita (Iida ei sille liberolle!). Toisessa pelissä voitimme Hollantilaisen Sliedrecht Sportin 3-1. Pelirytmi alkoi pikkuhiljaa löytyä, mutta vielä oli paljon parannettavaa kaikilla osa-alueilla. Hotellin ja hallin väliä kuljettiin kahdella pikkubussilla, kuljettajina Reunanen ja vaihtelevasti nuorempi tai vanhempi saksalaisherra. Matkoilla ehdittiin opetella mm. saksaa (vai siansaksaa?), ich schei§e Essi (vai hei§e?). Anu myös piti huolen että suomea puhuttiin tarpeeksi. Kato mato!

Sunnuntain ensimmäisessä pelissä kohtasimme tulevan Eurocup vastustajamme Sveitsiläisen Schaffhausenin. Pelin panoksena oli finaaliin pääsy, ja sinne raivasimmekin tiemme makealla 3-1 voitolla! Tässä pelissä tuli myös esille lentopallon saksalaiset säännöt: pallon voi löydä antennin väärältäkin puolelta kenttään, sillä se on pisteen arvoinen suoritus. Finaalissa jouduimme myöntymään jälleen Wiesbadenin paremmuuteen, 3-0 voitto kirjattiin heille. Henkinen ja fyysinen väsymys alkoi jo näkyä joukkueestamme, mutta kotijoukkue jaksoi vielä painaa, joten heidän voittonsa oli ansaittu. Dudan mielestä yksi syy tappioon voi olla myös ennen peliä käyty «taas p*ska palaveri«. Turnauksen tavoite kuitenkin täyttyi, pääsimme finaaliin ja pystyimme parantamaan viime vuoden sijoitusta.

Viimeinen ilta meni ruuan, skumpan, sakkojen, mansikkamisujen, biljardin ja huonojen juttujen merkeissä. Mira myös opetti uuden iskutekniikan: jätä iphone « vahingossa« aulan sohvalle, jotta söpö tarjoilijapoika joutuu tuomaan sen sinulle. Ehkä Shitty Myyn hissihälytyskin oli oikeasti tahallinen (toivottavasti se sama poika tulisi pelastamaan!!). Myös Wiesbadenin japanilainen passari joka osaa puhua ihmeen hyvin suomea (Kaisa A.) kävi viihdyttämässä meitä 🙂

Maanantaina palasimme onnistuneen reissun jälkeen takaisin Saloon. Kausi alkaa lauantaina Kangasalla, joten nyt on se hetki kun viimeisetkin kuviot hiotaan kuntoon. Toivottavasti mahdollisimman moni löytää kauden aikana tiensä Salohalliin kannustamaan meitä, teitä tarvitaan! 🙂 Tervetuloa!

P.s. Tästä lähtien taputtelu on sallittua vain katsomossa ja vaihtopenkillä. Kentällä pallolle ei anneta armoa, sitä hakataan kauden viimeiseen pillin vihellykseen saakka.

Noora #4