Runkosarja päätökseen ja pudotuspelit käyntiin

Naisten Mestaruusliigan runkosarja saatiin sunnuntaina päätökseen eikä se tällä kaudella tarjonnut kovin suuria yllätyksiä. Perinteiset kärkiseurat HPK, LP Viesti ja OrPo olivat kärkikolmikkona ja vahvistunut Pölkky Kuusamo sai neljäntenä joukkueena kotiedun puolivälieriin. HPK ja LP Viesti olivat edelleen runkosarjan selvä kärkikaksikko vaikka lähes kaikki joukkueet ovat vahvistuneet viime kaudesta. Hallitseva mestari HPK vei selkeästi runkosarjan voiton ja LP Viesti oli vähintään yhtä selvä kakkonen.

LP Viesti pelasi koko runkosarjan tasaisen vahvasti ja pelaamisen taso on ollut hyvällä tasolla läpi kauden. Moni pelaaja on nostanut tasoaan aikaisemmista kausista ja saimme hyvin paikattua pelillisesti viime kauden kovan nelikon (Rakic, Lymareva, Koskelo ja Jokinen), jotka siirtyivät ulkomaille pelaamaan tai lopettivat pelaamisen. Kovin moni joukkue ei kestäisi tämän tason nelikon menettämistä kuten LP Viestin tämän kauden joukkue on tehnyt.

Kyseessä on nimenomaan joukkue, joka on hengeltään yksi parhaista Salon Viestin/LP Viestin liigahistorian aikana. Joukkueen aloituskokoonpanoa onkin vaihdeltu aika paljon ja ns. ykkösseitsikolla on aloitettu vain kahdeksan runkosarjan 26:sta ottelusta.

Vaikka koko joukkue on pelannut hyvän runkosarjan niin joitakin pelaajia haluan nostaa esille. Hiltsu palasi kolmen vuoden tauon jälkeen takaisin ja on tämän kauden aikana jälleen maajoukkuetasolla ja on ollut selvästi liigan ykkönen omalla pelipaikallaan. Hiltsulle vinkiksi että maajoukkuekunnossa olevan pelaajan kannattaa sinne myös mennä…

Nadja oli viime kaudella joukkueen ns. kolmas keskipelaaja, mutta tällä kaudella hän on ollut koko liigan parhaimpia keskipelaajia sekä koko liigan tehokkain hyökkääjä. Noora ja Rone vuorottelivat viime kaudella kuusikkopaikan ja vaihtopenkin välillä, tälle kaudelle tyttöjen vastuuta lisättiin ja he ovat olleet pääasiassa pelaavia yleispelaajia ja molemmat ovat onnistuneet hyvin ison vastuun alla!

Vera on ollut jälleen onnistunut ulkomaalaishankinta, siitä osoituksena se, että hän on liigan kolmanneksi tehokkain hyökkääjä ja torjuja! Anna on tällä kaudella tehnyt hienon läpimurron, saanut hyvin peliaikaa ja myös näyttänyt ansainneensa sen.

Puolivälierät starttaavat käyntiin meidän osalta päivää myöhemmin kuin muilla ottelupareilla eli torstaina Salohallissa. Vastaan asettuu Virginie De Carnen valmentama LP Kangasala. Odotettavissa on tiukka ja tasokas puolivälieräsarja kahden tasaisen joukkueen välillä. Vaikka Kangasala oli runkosarjassa vasta kuudes, niin heillä on tasokas aloitusseitsikko, johon kuuluu kolme ulkomaalaisvahvistusta, kaksi Suomen naisten maajoukkuepelaajaa, maajoukkuetason libero ja yksi nuorten maajoukkuepelaaja. Kun myös meiltä löytyy kova ulkomaalaiskolmikko, kolme maajoukkuepelaajaa sekä huippulibero niin kovatasoista sarjaa on lupa odottaa.

Tiukassa tahdissa pelattavassa ottelusarjassa myös vaihtopelaajien rooli on tärkeä.

Otteluparissa on monia mielenkiintoisia taistelupareja. Passariosastolla vastakkain ovat Viktoriia Tuchashvili vs serbipassari Jovana Gogic, liberotaistelussa kohtaavat liigan parhaimmistoon kuuluvat Hillaelina Mäntylä vs Tiiamari Sievänen, keskipelaajina kohtaavat ulkomaalaiskaksikko Vera Klimovich/Nadja Gokhshtein vs maajoukkuepelaajat Daniela öhman/Roosa Laakkonen, hakkureina pelaavat Pauliina Vilponen vs Dayana Segovia sekä yleispelaajina Noora Kosonen/Ronja Heikkiniemi vs Jutta Riikonen/Yevgeniya Nyukhalova.

Näitä taistelupareja kannattaa tulla katsomaan Salohalliin torstaina klo 18.30 ja sunnuntaina klo 18.00.

ToLe