Rojko ja Lemminkäinen odottavat joukkueiden parantavan peliään

Keskiviikon LP SALO – Kralovo Pole BRNO -ottelun ennakkoinfossa eivät kummankaan joukkueen edustajat, päävalmentajat ja kapteenit, uhonneet voitosta, mutta molemmissa leireissä on vahva usko pelin parantumiseen ja sitä kautta voittoon.

Tsekkijoukkueelle voittaminen onkin välttämätöntä lukemin 0-3 tai 1-3, jotta he voivat siirtää ratkaisua kultaiseen erään. Toisin sanottuna: LP SALOlle riittää jatkopaikkaan ja 16 parhaan joukkoon CEV-cupissa kahden erän voittaminen keskiviikkona.

Lehdistötilaisuuden kommentteja:

Ivana Zburova, Kralovo Polen joukkueen slovakialainen passari ja kapteeni:
– Ensimmäisen ottelun alku (1. erä 8-25) oli meille heikko, koska emme tunteneet vastustajaa hyvin. Toisessa ja kolmannessa (24-26 ja 20-25) olimme parempia, mutta vielä se ei riittänyt erävoittoon. Odotan, että jatkamme pelin parantamista Salossa. LP SALO on kokenut joukkue ja pelaa nopeaa peliä, erittäin haastava joukkue!

– Keskiviikon ottelusta ei tule helppoa, mutta nyt joukkueet tuntevat toisensa paremmin ja odotan kaikkiaan hyvää peliä. Halli on iso ja kaunis, toivottavasti tulee myös yleisöä paljon paikalle.

Elina Käsnänen, LP SALOn kapteeni, myös passari:
– Tilanne on taas 0-0, kova ottelu taas edessä, mutta kyllä me halutaan voittaa 3-0 ja päästä 16 parhaan joukkoon, lataa Ellu päättäväisesti.

– Nyt on taas uusi viikko ja uudet kujeet. Muistetaan vaikka sellainen yksityiskohta, että emme ole eurocupien pinkin värisissä paidoissa vielä otteluakaan hävinneet, se tuntuu olevan meille voittopaita, keventää Elina leppoisaan tyyliinsä.

LP SALO siis pelaa CEV:n alaiset ottelut muistin vieraspelipaidoin ja pinkin värisin kotipelipaidoin.

– Suomen cup oli meille – tietenkin – pettymys, mutta se käsiteltiin pois jo perjantai-iltana. Vapaan viikonlopun aikana jokainen pelaaja sai hengähtää niin fyysisesti kuin henkisestikin ja nyt uusin tuulin eteenpäin! Huomenna on taas uusi tavoite.

Marek Rojko, KP:n slovakialainen päävalmentaja, myös Slovakian maajoukkueen päävalmentaja.
– Molempien joukkueiden tilanne on sama, takana on edellisestä pelistä tappio, molemmilla on siis mahdollista nousta voittajaksi. Oman joukkueen sisällä on vahva voitontahto, jolla voi nousta voittoon. Meidän tappiomme sarjapelissä oli vähemmän merkityksellinen kuin Salon cup-tappio, taktikoi ja filosofoi Rojko.

– Tunnemme vastustajan nyt vähän paremmin ja toki tiesimme jo ennen Brnon peliä, että se on hyvin kokenut ja hankkinut Suomen liigassa paljon voittoja. Emme lähde suosikkeina peliin, mutta jos esimerkiksi ensimmäinen kohtaaminen olisi ollut tilanteessa 1-1 tai 1-2, se peli olisi voinut olla erilainen.

– Tämä europelien systeemi antaa meillekin vielä mahdollisuuden jatkoon, toki kultaisen erän kautta. Edellisestä pelistä on jo kuukausi aikaa ja esimerkiksi Salo on saanut mukaan uuden pelaajan, Salossa paljon voittaneen Dubravka Rakicin. Tietenkin meillä on mukana viime pelistä pois ollut pelaaja (hakkuri, Tsekin maajoukkuepelaaja Gabriela Kopacova). Keskipelaajat ovat olleet avainasemassa, mutta totuus on, etteivät keskipelaajat (torjujat) yleensä voita otteluita, pohti Rojko.

– Rakic, eikös hän ole äitikin nyt? Meilläkin on yksi äiti, Kristyna Boulova. Katsotaan huomenna missä kunnossa serbipelaaja on.

Tomi Lemminkäinen, LP SALOn päävalmentaja:
– Joukkueen keskuudessa ovat päällimmäisenä hyvät fiilikset. Meillä on 3 sarjapistettä varmistettuna, kahdella erävoitolla saadaan ratkaiseva neljäs erä tai jos siinä ei onnistuta, mahdollisuus vielä kultaisessa erässä, tilanne on siis paras mahdollinen.

– Brnon ottelun ensimmäinen erä ei kertonut koko totuutta joukkueiden tasoerosta, toinen ja kolmas olivat odotetunlaisia. Vieraiden “uusi” hakkuri (Kopacova) iskee vasurilla ja siihen on pantava torjunnassa painoa.

– Loukkaantumisista: oli oikea ratkaisu jättää Ronja Heikkiniemi cupin välierästä pois, saadaan hänetkin nyt mukaan. Näillä näkymin Eeva Puukka on siis edelleen ainoa poissaolija – toki vaikka lämmittely ennen peliä voi vielä muuttaa tilannetta, toivottavasti ei.

– Kuten Ellukin sanoi, cupin tappio käsiteltiin pois perjantaina, nyt on täysin uusi peli mielessä.

LP SALO – Kralovo Pole BRNO Salohallissa keskiviikkona 10.1.2018 klo 19.00.

Ennakkoliput otteluun seat4.me -palvelusta, linkki on tässä.

Myös Euroopan Lentopalloliiton (CEV) nettisivut ovat kuvallisesti huomioineet keskiviikon ottelun, linkki “lontoonkieliseen” tekstiin tässä.