RAPORTTI | LP Viestille ehjällä pelillä kauden kolmas voitto

LP Viesti – Nurmon Jymy 9.10.2019 | 3-0 (25-13, 25-15, 25-20)

LP Viesti ja Nurmon Jymy kohtasivat Salon keskiviikkoillassa 9.10.2019 pelatussa Mestaruusliiga -ottelussa. Molemmat ottelut kahdesta ensimmäisestään tähän mennessä voittanut LP Viesti lähti otteluun selvänä ennakkosuosikkina, kun nurmolaisjoukkue puolestaan oli hävinnyt kaksi ensimmäistä otteluaan. LP Viesti piti vahvemman viitan koko ottelun ajan, eikä nurmolaisjoukkue päässyt yllättämään missään vaiheessa. Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Pikkuhiljaa ero kasvoi ja erän puolivälin ylittyessä tilanne oli kasvanut jo 18-11. Erä lopulta LP Viestin nimiin 25-13. Toinen erä noudatti samaa kaavaa. LP Viestin johto kasvoi tilanteeseen 18-12 ja lopulta erävoittoon 25-15. Pitkäerätauko ja Nurmon Jymy sisuuntui otteluun mukaan. Ensimmäisen seitsemän pallon jälkeen tilanne oli 1-6 nurmolaisille. LP Viesti ei kuitenkaan hämääntynyt nurmolaisten vahvasta alusta ja nousi tasoihin jo tilanteeseen 9-9. Tasatahtiin edettiin 15 pisteeseen asti, josta ero alkoi jälleen kasvaa salolaisten eduksi. Erä LP Viestille 25-20 ja suora 3-0 voitto (25-13, 25-15, 25-20) LP Viestin puhdas tappioton saldo sai jatkoa nyt kolmen ottelun mittaiseksi Jymyn jäädessä vielä odottamaan kauden avausvoittoaan.

Ottelun parhaina palkittiin kotijoukkue LP Viestin Anna Czakan ja nurmolaisilta entinen LP Viesti -kapteeni Kaisa Nyman.

Kaisa Nyman:
Samaltahan täällä näyttää, oli niinkuin kotiin tulisi. Saatiin temmot vähän paremmin kuntoon – tästä on hyvä jatkaa.

Anna Czakan:
Pelattiin rennosti ja rohkeasti. Tuntui, että peruspeli oli kunnossa.

Kari Tuomela
Kyllähän tässä ihan eri sarjassa Salon kanssa ollaan pelaajamateriaalinkin perusteella. Koitettu vaihdella rotaatiota ja pelaajien paikkoja ja löytää toimivia ratkasuja. Kolmannen erän alussa päästiin jo sinnepäin.

Tomi Lemminkäinen:
Hyvä peli meiltä. Varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä peli oli tosi hyvällä tasolla, että kahteen erään tehtiin vain yksi hyökkäysvirhe. Tällä tasolla olisi voittanut jo monen muunkin joukkueenkin. Tyytyväinen etenkin siihen, että joukkue on hyvä puolustamaan mikä on sitä mitä tältä kaudelta haettiinkin.

LähiTapiola -pisteet

3p Anna Czakan, LP Viesti
2p Nette Peit, LP Viesti
1p Kaisa Nyman, Nurmon Jymy