RAPORTTI | LP Viesti voittoon kauden avausottelussa

LP Viesti ja LP Kangasala avasivat Salon Mestaruusliiga -kauden 2019-2020 perjantaina 27.9. 1576 päisen yleisön edessä. Tomi Lemminkäisen johtama LP Viestin valmennusryhmä marssitti salolaisten avausseitsikkoon nimet  Anu Ennok, Viktoriia Tuchashvili, Kayla Haneline, Nette Peit, Katarina Pilepic, Anna Czakan & Eveliina Rautiainen. Vaihdossa avasivat Lotta Piesanen, Milja Piesanen, Arita Ternava, Netta Laaksonen, Veda Mansikkaviita ja Inka Mehtola.

Avauserä eteni tasaisena erän puoliväliin saakka. Tilanteessa 14-12 alkanut Anna Czakanin kuusi palloa kestänyt syöttövuoro vei LP Viestin jo 18-12 johtoon, eikä ote livennyt enää lopussa. Avauserä LP Viestin nimiin lopulta 25-17. LP Viestin erän ainoa vaihto nähtiin tilanteessa 22-16, kun Inka Mehtola vaihdettiin torjuntavaihtoon Viktoriia Tuchashvilin tilalle. Salolaisten tehokkaimmat avauserässä Anu Ennok 8/+5 & Kayla Haneline 4/+4.

Toisesta erästä muodostuu loppuun asti huipputasainen mittelö. Pitkiä palloralleja, eikä kumpikaan päästä toista 2 pisteen karkumatkaa pidemmäksi. Erän ratkaisijaksi nousee lopulta LP Kangasalan Mary-Kate Marshall, joka iskee kolme perättäistä pistettä (Hyökkäyspiste ja kaksi ässää) nostaen LP Kangasalan eräpallotilanteeseen 21-24. LP Viesti selvittää vielä ensimmäisen eräpallon, mutta Taija Tikka viimeisteli erän LP Kangasalan nimiin lopulta numeroin 22-25. Tehokkaimmat LP Viestiltä toisessa erässä Nette Peit 5/+3 ja Katarina Pilepic 3/+3.

Tilanne pysyy tasaisena myös 3.erän alussa ja johtoasemat venyvät maksimissaan kolmeen pisteeseen. Vaihtoja erässä nähdään, kun ensin tilanteessa 18-16 LP Viesti suorittaa saman Mehtola-Tuchashvili torjuntavaihdon, kuin avauserässä. Tilanteessa 23-20 puolestaan Nette Peit vaihtuu Netta Laaksoseen yleispelaajan paikalla. LP Kangasala hiipii vielä pisteen päähän tilanteeseen 23-22, mutta Katarina Pilepicin hyökkäys- ja Kayla Hanelinen torjuntapiste sinetöivät erän lopulta LP Viestin nimiin 25-22. Parhaimmat tehot 3 erässä LP Viestiltä naulasivat identtisin 4/+2 tehoin Anu Ennok ja Nette Peit.

Neljännessä erän alussa LP Viesti onnistuu lyömään isomman vaihteen silmään ja salolaisjohto kasvaa Anna Czakanin 5 pallon syöttöputken siivittää LP Viestin jo 9 pisteeseen tilanteessa 19-10. LP Kangasala ei kuitenkaan myy nahkaansa helposti ja Mary-Kate Marshallin johtama takaa-ajo tuo kangasalalaiset jo tilanteeseen 21-18. LP Viesti ei tästä lähemmäksi enää kangasalalaisia päästä. Loppunumerot neljännestä erästä 25-20 ja koko ottelun erin 3-1.

Parhaat pistenaiset ottelussa:

LP Viesti:
23/+16 Anu Ennok
17/+11 Nette Peit
15/+11 Kayla Haneline

LP Kangasala
26/+20 Mary-Kate Marshall
13/+9 Julia Miniuk
9/+7 Taija TikkaLähiTapiola -pistekilpailu

1 piste Nette Peit, LP Viesti
2 pistettä Mary-Kate Marshall
3 pistettä Anu Ennok, LP Viesti

Parhaat pelaajat
LP Viesti, Anu Ennok
LP Kangasala Mary-Kate Marshall

Kommentit:

Mary-Kate Marshall:
– Hieno taistelu. LP Viesti pelasi hyvän pelin. Taistelimme hyvin, mutta se ei riittänyt tänään. Seuraavassa ottelussa olemme valmiimpia.

Anu Ennok:
– Ensimmäiseen peliin kuuluu aina hermostuneisuus etenkin, kun tänään oli paikalla paljon yleisöä. Ottelun alku meillä ei ollut paras mahdollinen – useita suoria virheitä, mutta kokonaiskuvassa saimme täydet kolme pistettä illalta ja se oli sellainen alku, kun kaudelle halusimmekin.

Arttu Keränen
– Hyvin puolustettiin, mutta ei oltu huolellisia. Isompi ailahtelevuus oli tänään, kun keskiviikkona, mikä yllätti.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti
Tyytyväinen avausvoittoon ja tärkeää voittaa avausottelu. Oltiin parempi hyökkäyksessä ja puolustuksessa ja oltiin tasaisempi joukkue.