RAPORTTI | LP Viesti selkeään voittoon Orivedellä

LP Viesti selvään voittoon Orivedellä | Otteluraportti

OrPo – LP Viesti (12-25, 14-25, 21-25)

LP Viesti matkusti OrPon vieraaksi sunnuntaina 29.9.2019 pelattuun Mestaruusliiga-otteluun. Molemmat joukkueet olivat ennen keskinäistä ottelua pelanneet yhden ottelun kauden Mestaruusliigassa. LP Viestillä alla oli perjantainen 3-1 voitto LP Kangasalasta, kun OrPo taas kärsi 3-0 tappion kauden avausottelussaan LP Vampulalle. LP Viestin valmennusryhmä marssitti OrPo-ottelun avauskuusikkoon nimet, Viktoriia Tuchashvili, Katarina Pilepic, Anu Ennok, Lotta Piesanen, Kayla Haneline & Anna Czakan. Liberona LP Viestiltä avasi Milja Piesanen. Avausnimien lisäksi mukana ottelussa olivat nimet Nette Peit, Arita Ternava, Ada Vikstedt, Veda Mansikkaviita ja Netta Laaksonen. Libero Eveliina Rautiainen puolestaan nähtiin ottelussa joukkueenjohtajana.

LP Viesti sai ottelulle vahvan alun ja OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis joutui turvautumaan avauserässä aikalisiin tilanteissa 9-13 ja 10-16. Tilanteessa 11-18 LP Viesti kierrätti pelaajistoa tuplavaihdolla, kun Tuchashvili ja Pilepic vaihtuvat Mansikkaviitaan ja Ternavaan. Tahti jatkui ja LP Viesti teki vaihdon myös keskitorjujan paikalle, kun Ada Vikstedt vaihtui Anna Czakanin tilalle tilanteessa 12-23. LP Viesti marssii lopulta murskalukemin erävoittoon 12-25. Salolaisten tehokkaimmat avauerässä Katarina Pilepic 4/+4, Kayla Haneline 4/+4 ja Lotta Piesanen 4/+2.

Toinen erä ei tuonut muutosta pelin luonteeseen ja LP Viesti jatkoi ylivoimaisten lukujen takomista. Sotiris Gkotsisin otti erän toisen aikalisänsä tilanteessa 1-9. Tilanteessa 10-20 LP Viesti hakee lähes samat vaihdot, kuin avauserässä. Pilepic ja Tuchashvili ulos – Ternava ja Mansikkaviita sisään. Myös 1.erässä esiintynyt Ada Vikstedt vaihdettiin kentälle, mutta tällä kertaa Kayla Hanelinen tilalle. Erä LP Viestin nimiin tälläkertaa lukemin 14-25. Tehokkaimmat LP Viestiltä toisessa erässä Anu Ennok 5/+5 ja Katarina Pilepic 5/+4.

Kolmannen erän alku oli aiempia selvästi tasaisempi, kun 20 palloa erästä oli takana tilanne näytti tasan 10. Ote kääntyy erän puolivälin ylittyessä kuitenkin LP Viestille ja Sotiris Gkotsis turvautui jälleen aikalisään tilanteessa 13-17 jonka jälkeen OrPo pääsikin erään mukaan tullen tilanteessa 21-20 Carina Lehdon torjunnalla jo pisteen päähän. Tilanne venyi kuitenkin Anu Ennokin syöttövuorolla jo ottelupallotilanteeseen 21-24, jolloin LP Viesti teki vielä vaihdon Viktoriia Tuchashvilin vaihtuessa Nette Peitiin. Peit naulasikin lopulta vastapallosta erän pakettiin numeroin 21-25 ja koko ottelun LP Viestille 0-3.

Saara Holm:
Ei sellainen alotus, kun toivottiin. Pelimme hajoili kahdessa avauserässä paljon, mutta kolmannessa pääsimme peliin paremmin mukaan. Pienellä fiksauksella saamme pelimme varmasti paremmaksi.

Anu Ennok
Aloitimme hyvin. Vaihdoimme paljon pelaajia ja pidimme pelin tasomme hyvänä.

Sotiris Gkotsis.
Tiesimme, että LP Viesti hyökkää vahvasti ja he onnistuivat siinä myös tänään. Joukkueemme on uusiutunut ja nuori ja meillä on töitä vielä tehtävänä, jotta saamme tulokset näkymään myös kentällä.

Tomi Lemminkäinen:
Pelasimme erittäin hyvän ottelun. Muutoksia tehtiin kokoonpanoon perjantain peliin nähden. Pelasimme hyvin vähillä virheillä.
“Viki” pyöritti peliä hyvin ja tasainen esitys koko joukkueelta. Tämän päivän ottelusta haluan nostaa esille vaihdosta kentälle tänään tulleet Arita Ternavan ja Ada Vikstedtin, jotka molemmat pelasivat hienosti ja tekivät myös liigauriensa avauspisteet.