RAPORTTI | LP Viesti Akatemia pelasi jälleen viisieräisen, nyt tappio kotona PuMalle

LP Viesti Akatemia kohtasi Salohallissa sunnuntaina 20.10. PuMan. Sarjataulukossa kotijoukkue oli vastustajaa ylempänä, mutta 1-sarja on päävalmentaja Janne Harjun mukaan hyvin tasainen, eikä sarjataulukon sijoituksesta voi kovin paljoa päätellä tässä vaiheessa kautta.

Ottelu alkoi salolaisten nopealla karkumatkalla tilanteeseen 14-7. Sen jälkeen vastustaja ryhdistäytyi ja paineli ohi vieden erän 18-25. Toinen erä meni myös PuMalle selvin 17-25 numeroin. Erätappiota suurempi tappio kotijoukkueelle oli kuitenkin Petra Alapurasen vakavalta näyttänyt loukkaantuminen, joka vaikutti lamaannuttavasti pelikavereihin.

Pitkä tauko herätti kotijoukkueen taistelemaan ottelun voitosta ja niin olikin LP Viesti Akatemian vuoro viedä kaksi seuraavaa erää. Kentällä nähtiin hienosti taistellut joukkue, joka erityisesti Salla Virtasen johdolla tuuletti onnistumisiaan. Viides erä muutti taas voimasuhteet, kun PuMalla tuntui onnistuvan kaikki ja se veikin erän selvin lukemin 9-15. Näin koko ottelu vieraille erin 2-3.

Janne Harju:

– Peli jännitti, sillä tytöillä oli syysloman takia raskas treeniviikko alla. Määrällisesti harjoiteltiin melkein puolet normaalia enemmän. Asennetta ja huolellisuutta painotettiin, mutta väsymys paistoi läpi eikä oltu terävimmällä jalalla liikkeellä. Oli sovittu, että jokainen saa peliaikaa ja niin tehtiin. Petran valitettavan loukkaantumisen lisäksi harmittaa, ettei saatu kahta pistettä palkinnoksi hyvästä noususta. Näin tasaisessa sarjassa on kuitenkin tärkeää, että pisteitä tulee tasaiseen tahtiin joka pelistä.

Netta Laaksonen palkittiin kotijoukkeen parhaana ja hän pelasikin ehjimmän ottelun. Nea Haatainen puolestaan näytti tähän astisen kauden parastaan ja Arita Ternava teki kotijoukkeesta eniten pisteitä, mutta hänen tehosaldoaan rasitti monet suorat virheet.

Parhaat pisteiden tekijät

Arita Ternava 16/+3
Netta Laaksonen 11/+7
Nea Haatainen 11/+6