RAPORTTI | KuPS ei kirittänyt PuWoa vieraspisteille Salossa – LP Viesti otti odotetusti 3–0 -kotivoiton

RAPORTTI | KuPS ei kirittänyt PuWoa vieraspisteille Salossa – LP Viesti otti odotetusti 3–0 -kotivoiton

Kuopiolaisen KuPSin jalkapallon Suomen mestaruus Turussa ei kirittänyt kuopiolaisen Puijo Wolleyn naisten lentopallojoukkuetta yllätykseen Salossa, vaan kotijoukkue LP Viesti otti odotetun 3–0 -kotivoiton Salohallissa. Erälukemat hallitsevan naisten lentopallon Suomen mestarin ja nousijajoukkueen välillä olivat 25-17, 25-22 ja 25-18.

Avauserässä LP Viesti oli toisesta pallosta lähtien koko ajan hallitsevampi osapuoli ja pääsi yrittämään erän katkaisua jo lukemissa 24-12. PuWo kuitenkin pystyi kaunistelemaan numeroita viidellä pisteellä lukemiin 24-17 ennen kuin kotijoukkue onnistui eräpallossa.

Toinen erä oli alusta alkaen ensimmäistä tasaisempi: LP Viestin tehot putosivat, mutta Puijo Wolley pystyi pitämään tasonsa samana ja se johtikin erää vielä lukemissa 19-20. Loppuerän salolaiset pelasivat taas terävämmin ja pitkälle tauolle lähdettiin 2–0 -eränumeroin.

Kolmas erä oli pitkälti ensimmäisen toisinto: LP Viesti palasi taas tehokkaaseen hyökkäyspeliinsä ja Puijo Wolley oli koko erän ajan vaikeuksissa – loppulukemat 25-18 olivat hyvin erää kuvaavat.

Vieraiden kapteeni Janica Helenius oli luonnollisesti harmissaan tuloksesta.

– Harmittaa. Tiedettiin, ettei täältä helposti saa pisteitä ja erävoittoja, mutta silti meidän olisi pitänyt pystyä parempaan omaan peliin. Eritoten hyökkäyksissä jäimme kotijoukkueesta jälkeen.
– Perjantai-illan Hämeenlinna-ottelussa oltiin kai vähän aggressiivisempia kuin tänään, mutta kaiken kaikkiaan peleissä ei ollut isoa eroa. Alkukauden aikana olemme menneet eniten eteenpäin torjunta- ja puolustuspelaamisessa, arvioi kapteeni Helenius, jonka oma saldo pelissä oli lauantaina 6/0.

LP Viestin passipelistä päävastuun kantoi Veda Mansikkaviita.

– Kiva oli päästä pelaamaan avaukseen. Alussa oli kai vähän jännitystä, mutta se vapautui pelin edetessä. Kolmas erä olikin jo kaikilta aika hyvää peliä, arvioi Veda.
– Aaltoiltu erän ja pelin sisällä varmaan johtui siitä, että avauskokoonpano oli hieman erilainen kuin aiemmissa peleissä. Lisäksi Puijolla oli pari syöttöputkea, joita ei saatu nopeasti poikki, muistutti Veda.

Puijo Wolleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen viittasi pelin arviossa tilastoihin.

– Tilastoista löytyy selkeä ero joukkueille hyökkäyspisteissä: ensimmäisessä erässä pisteet LP Viestille 14 ja meille 7, kolmannessa 19-7. Toinen erä oli siinä tilastossa tasaisempi, 14-13 ja samalla koko erä, viittasi Lehtonen.
– Muihin osa-alueisiin olen tyytyväinen.
– LP Viesti oli Hämeenlinnaan verrattuna parempi joukkue hyökkäämään, perjantaina olimme parempia hyökkäyksessä kuin tänään, vertaili Lehtonen.

LP Viestin päävalmentajaa Tomi Lemminkäistä tyydytti tulos, mutta ei täysin pelin taso.

– Emme pelanneet huipputasolla ja peli ailahteli liikaa. Ensimmäisen erän alku oli hyvä, sitten pelattiinkin 1,5 erää varsin tasaisesti. Tauolta löydettiin lisää sykettä kentälle ja se vaikutti kolmanteen erään, jossa olimme jo parempia, kuvaili Lemminkäinen.

– Puijo Wolley oli parempi kuin mitä olen alkukauden pelejä videolta nähnyt, toki perjantain peliä ei ole katsonut, arvioi salolaisvalmentaja kuopiolaisten esitystä.

LP Viestin kokoonpanosta kentällä kävivät kaikki pöytäkirjassa olleet 13 pelaajaa, kahdeksalle merkittiin tehtyjä pisteitä, heistä ykkönen oli hakkuri Katarina Pilepic, 16/+13. Kayla Haneline teki lukemat 11/+5 ja yleispelaaja Lotta Piesanen 10/+1. Netta Laaksonen ja Milja Piesanen häärivät liberoina, vastaanotot 25% ja 56%.

LP Viesti kokeili uutta lipunhinnoittelujärjestelmää ja lauantain pelin katsojamäärä 621 katsojaa määritti seuraavan kotiottelun (2.11. klo 17 LP Viesti – LP-Vampula) lipun perushinnaksi 13 euroa.

Lähi-Tapiola -pisteet:
3 pistettä Katarina Pilepic, LP Viesti
2 pistettä Nikki Cornwall, Puijo Wolley
1 piste Anu Ennok, LP Viesti

Pro libero -pelaaja: Netta Laaksonen, LP Viesti

Otteluisäntä Talonmiespalvelu A. Määtän parhaan pelaajat palkinnot: Nikki Cornwall ja Katarina Pilepic.

Sunnuntaina LP Viesti Akatemia palaa kotikentälleen ottelussa PuMa-Volleytä vastaan

LP Viestin ottelut jatkuvat heti seuraavana päivänä sunnuntaina, kun seuran Akatemia-joukkue kohtaa kotiottelussaan Salohallissa klo 18 alkaen PuMa-Volleyn. Sarjataulukossa LP Viesti Akatemia on selvästi vieraitaan edellä, mutta taulukko antaa hieman väärän kuvan PuMan todellisesta kunnosta.

– PuMa on pelannut alkukauden aikana kovia joukkueita vastaan ja se näkyy taulukossa. Odotan itse tasaista peliä, josta mikään tulos ei oikeastaan yllätä, mietti päävalmentaja Janne Harju lauantaina.

Kaksi viikkoa sitten LP Viesti Akatemia pelasi raskaan kolmen vieraspelin viikonlopun, sitten vedettiin hetki henkeä, mutta päättyvä viikko on taas ollut täysipainoinen treeniviikko.

– Tai oikeastaan tosi kova viikko. Syyslomaviikko on vedetty aika tiukalla ohjelmalla, jonka takia on pieni arvoitus mikä pelaajien vire on. Tekemisen laatu on ollut toki ajoittain hyvinkin laadukasta, pyörittelee Harju.

Joukkueet kohtasivat syksyllä LP Viestin järjestämässä harjoitusturnauksessa, silloin salolaiset olivat tasaisessa pelissä parempia.

LP Viesti Akatemia – PuMa-Volley Salohallissa su 20.10.2019 klo 18.00.