Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen mestaruudesta: “Joukkueen ja yhteishengen voitto”

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen mestaruudesta: “Joukkueen ja yhteishengen voitto”LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen on tottunut juhlimaan mestaruuksia. Pääsiäissunnuntaina varmistunut LP Viestin kahdeksas lentopallon suomenmestaruus on yksi maukkaimmista. LP Viesti kaatoi finaalisarjassa tutun ja rakkaan vastustajansa HPK:n finaalisarjassa ehkä jopa yllättävänkin selvästi 4-1, ja otti revanssin viime vuoden finaaleista.

– Kyllähän tämä hyvältä tuntuu. Ensimmäistä kertaa lähdettiin tavallaan selkeänä altavastaajana finaaliin. HPK voitti runkosarjan, voitot olivat heille 5-1 ja erät 17-5. Ei kovin montaa henkilöä uskonut meidän mestaruuteen. Mutta se riittää, että 20 ihmistä uskoi, ja että ne 20 sattuivat olemaan nyt tässä samassa joukkueessa, Lemminkäinen sanoi.

– Me olimme parempi ja tasaisempi joukkue. Tasaisuus oli avainkysymys. Noora (Kosonen) oli ensimmäiset finaalit tosi kova, mutta sitten hyökkäys vähän hiipui. Hän hoiti sitten toisen osa-alueen eli vastaanoton aivan erinomaisesti. Ronja (Heikkiniemi) paransi loppua kohti ja pelasi kovat finaalit. Viki (Tuchashvili) oli finaaleissa loistava. Vuoden tauon jälkeen mukaan, ja kauden aikana hän palasi omalla huimalla tasolleen, Lemminkäinen listasi.

– Veran (Klimovich) hankintaa moni ihmetteli. No, hän oli kuitenkin runkosarjassa kolmanneksi tehokkain ja torjunnoissakin kolmas. Veralla on myös iso osuus siihen miten Anna (Czakan) on kehittynyt kauden aikana. Anna on joutunut pelaamaan Veraa ja Nadjaa (Gokhshtein) vastaan, niin kehittyyhän siinä, mestarivalmentaja puntaroi ja kiitteli kaikkia pelaajiaan.

LP Viestin viime kauden hopeajoukkue joukkue uudistui rajusti täksi kaudeksi. Neljästä avainpelaajasta Kaisa Jokinen lopetti menestyksekkään uransa, Roosa Koskelo ja Lena Lymareva lähtivät ulkomaille ja Dubravka Rakic äitiyslomalle.

– Menimme kauden aikana koko ajan eteenpäin. Runkosarjan ensimmäinen pelimme taisi olla koko kauden huonoin, ja tämä viimeinen finaali ehkä paras. Pitää muistaa, että joukkue tosiaan uudistui rajusti.

– Joukkuehenki on ollut uskomaton. Joukkueen henki oli kova, ja se että millaisia tyyppejä saimme joukkueeseen, oli siinä ratkaisevaa. Yhteishengen suhteen vaihtopelaajat olivat tärkeimmässä roolissa. Vaikka he varmaan miettivät, että miksi en pelaa enempää, niin sieltä ei tullut yhtään kitinää eikä pelaamista kyseenalaistettu. Tämä pitää huomioida, Lemminkäinen korosti.

Pääsiäissunnuntain mestaruusjuhlat jatkuvat LP Viestin ja fanien osalta Salossa Bar Volumessa. Seuraavana viikonloppuna edessä on kauden päätösristeily.

– Nyt vähän juhlitaan. Katsotaan miten ilta tänään jatkuu. Kyllä me varmaan johonkin yöhön lähdetään. Ja päätösristeilylle on tulossa ennätysmäärä porukkaa. Voi olla aika hyvä tunnelma, Lemminkäinen sanoi ennen kultaista kotimatkaa Hämeenlinnasta Saloon.

Lue myös juttu tästä linkistä.

Kuvat mestaruusjuhlista: Veli-Matti A. Pitkänen / MestaruusliigaKun

Mestaruusliigan kiertopalkintoa ei enää vietykään maanantaina Salohallille mahdollista palkintojenjakoa varten niin Mestarit veivät “Pojan” ulkoilemaan raikkaaseen salolaiseen ulkoilmaan Salon torin esiintymislavalle: