Puolimatkan krouvia ja euro-onnistumisia

LP Viestin joukkue saavuttaa alkaneen viikon aikana runkosarjan puolivälin, kun lauantainen OrPo-ottelu on kauden 14. Mestaruusliigan peli. Sama määrä on vielä edessä, lisäksi Suomen cupin välierä ja mahdollinen finaali sekä Eurocupissakin vähintään kaksi ottelua. Syksyn painopiste on ollut päättyvässä marraskuussa: kaikkiaan yhdeksän ottelua, niistä yksi Israelissa ja kaksi päättyneen viikonlopun aikana pohjoisessa Suomessa.

Viime viikkoina LP Viestin pelien jälkiarvioinneissa on esitetty, ettei joukkue ole yhtä kivikova kuin kenties parilla aiemmalla kaudella. Saldo 12 ottelua, 11 voittoa, erät 34-7, pääsy Suomen cupin Final Fouriin, selviytyminen CEV-cupin toiselle kierrokselle kahdella voitolla ilman erätappioita – kuinka kova puolustavan, 7-kertaisen mestarin pitää olla, että se sitten olisi kivikova?

Vastustajien on “helppo” lähteä pelaamaan LP Viestiä vastaan: moni ei odota haastajilta voittoa ja pelissä voi ottaa suuriakin riskejä. Jokainen voi paineitta havitella liigajohtajan päänahkaa. Samaan aikaan mestarin on pyrittävä pitämään kilpensä puhtaana ettei pitkä voittoputki vaan katkea. Siinä muuten kaiketi (varsinais)suomalainen kummastus: odotetaan milloin putki katkeaa, ei odoteta putken jatkumista.

Huittisissa putki katkesi. LP Viesti ei ehkä ollut kivikova, mutta eniten on annettava tunnustusta LP-Vampulalle: moni paikalla ollut on kuvannut liigan häntäpään joukkueen peliä erinomaiseksi – niin myös omat pelaajamme. Klassinen palloilusarjojen tapaus: ennalta – siis ennalta – paljon “huonompi” joukkue voittaa kirkkaan kärkijoukkueen. Se kuuluu urheiluun – ja eritoten palloiluun.

Eurocupissa, CEV-cupissa siis jatkopaikka toiselle kierrokselle ja 10.12. Salohallissa vastassa Azeryol Baku Azerbaidjanin kovasta lentopallomaasta. Haifa VC:tä kovempi vastustaja, mutta täydet mahdollisuudet saavuttaa seuran/joukkueen kova eurotavoite, pääsy kahdeksan parhaan joukkoon.

Pelimenestyksen lisäksi LP Viesti apujoukkoineen on saavuttanut mainetta myös kentän ulkopuolella. Pari lyhyttä tarinaa: Haifa-ottelun jälkimainingeissa kysyin georgialaiselta CEV:n tarkkailijalta kommentteja pallotyttöjen ja lattianpyyhkijöiden toiminnasta.

– Olin miesten EM-kisojen välierässä tarkkailijana ja siellä oli Salon tyttöjä huonommat pallotytöt ja lattianpyyhkijät, oli kaiken kertova kommentti.

Kiitos ja onnittelut siis Salon Viestin junioreille – jälleen kerran.

Samainen tarkkailijaherra matkusti heti pelin jälkeisenä aamuna lentopallokokoukseen Luxemburgiin. Perillä samassa pöydässä istui CEV:n korkeinta johtoa ja yksi suomalainen, hän välitti keskustelun.

– Terveisiä Suomesta ja Salosta, jossa ottelujärjestelyt olivat Mestarien liigan luokkaa.

Vetää hiukan sanattomaksi.

Kiitos ja onnittelut tässä yhteydessä siis – jälleen kerran – LP Viestin loistaville talkoolaisille, joista rungon muodostavat Salon Viestin Ukkomiehet, “taraflexin ammattilaiset”.

Viikonlopun jälkeen kuukausi vaihtuu ja edessä on marraskuuta hieman helpompi joulukuu – sielläkin toki kaksi Mestaruusliigan kotiottelua sekä kaksi CEV-cupin toisen kierroksen ottelua Bakua vastaan. Kaukainen vierasmatka Kaspian meren länsirannalle kuluttaa voimia, kilometrejä – ja euroja. Paluu sieltä 17.12. ja lauantainen peli 19.12. LiigaPlokia vastaan – niiden jälkeen joukkueelle tulee hyvin ansaittu lepo.

Hyvää lentopallosyksyn ja alkutalven jatkoa!

Ilpo Määttänen

pallopoika, johtokunnan jäsen, seuran tiedottaja, LP SALOn eurocup-vastaava