Pölkky jälleen pinoon 3-0

LP Viesti voitti toistamiseen kotiottelussa Pölkky Kuusamon eräluvuin 3-0 (25-21, 25-13, 25-16). Perjantain ottelussa erityisesti kotijoukkueen puolustuspeli oli rautaa ja oli avaintekijä voitolle. LP Viesti venytti voittoputkeaan jo yhteentoista ja erävoittojen putki on nyt ennätyksellinen 25.

Avauserä lähti LP Viestin komennossa ja tilanteessa 8-3 Kuusamo turvautui ensimmäiseen aikalisäänsä. Kotijoukkue esitti vahvaa torjunta-puolustuspeliä ja repi johtoa, joka oli parhaimmillaan jo kahdeksan pistettä. Kuusamon keskipelaaja Mia Swanegan piti vieraita pelissä kuitenkin mukana tehokkailla satasen hyökkäyksillään ja vieraat kavensivat tilanteeksi 23-21. Kotijoukkueen johto riitti kuitenkin erän loppuun asti ja avauserä Viestille 25-21.

Myös toisessa erässä Viesti otti heti kuskin paikan. Kotijoukkue jatkoi varmoja otteitaan niin puolustus- kuin hyökkäyspuolellakin ja karkasi 10-5 johtoon. Passari Krystina Yagubova jakoi hyviä passeja ja erityisesti Kertu Laak sekä keskipelaajat Anna Czakan ja Pilvi Kettunen hyökkäsivät pirteästi. Kotijoukkue meni erässä menojaan ja vei sen näytöstyyliin luvuin 25-13.

Kolmanteen erään kotijoukkue vaihtoi passariksi Yagubovan tilalle Viktoriia Tuchashvilin. Pölkky Kuusamo sen sijaan haki uutta energiaa vaihtamalla keskipelaaja Jonna Wasserfallerin yleispelaajan paikalle Veera Hämäläisen tilalle. Vieraat lähtivätkin kolmanteen erään eri sykkeellä kuin kahteen edelliseen ja pitivät johtoa kahdeksaan pisteeseen asti. Lena Prokopenkon tehokkailla hyökkäyksillä LP Viesti lähti kuitenkin jälleen karkumatkalle, jonka se piti loppuun asti. Kolmas erä LP Viestille 25-16 ja koko ottelu jälleen 3-0.

Jonna Wasserfaller, Pölkky Kuusamo:

– LP Viesti pelasi hyvin, me taas huonosti. On vaikeaa pelata, kun olemme mentaalisesti jossain muualla. Olimme koko pelin ajan takaa-ajajina. Olen harjotuksissa pelannut laiturin paikalla, mutta tänään ensimmäistä kertaa pelissä.

Pilvi Kettunen, LP Viesti:

-Kuusamo ei päässyt yllättämään meitä. Saimme tänään paljon puolustuksia ja sitä kautta pääsimme hyökkäämään laajalla rintamalla.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

-Viestilä hyvä peli, ero oli tänään iso ja ansaittu voitto heille. Syöttöpeli oli ok, saimme parissa erässä heidän vastaanottoa hieman rikki, mutta siihen se oikeastaan jäi. Peli oli jälleen liian ailahtelevaa. Nelospaikan hyökkäys oli kamalaa, siitä toki kunnia vastustajallekin. Lentomme myöhästyminen ei vaikuttanut valmistautumiseemme, sen taakse emme voi mennä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Hyvä peli alusta loppuun. Tasoero oli tänään selkeä, numerot eivät valehtele. Ensimmäisessä erässä oli yksi heikko hetki, mutta ei siinäkään erävoitto ollut uhattuna. Torjunta-puolustuksessa olimme selkeästi edellä vastustajaa ja sitä myöten myös hyökkäyksessä. Tänään olimme tasaisia, jokainen pelaaja pystyi tappamaan palloa. Tästä on hyvä lähteä kohti torstain CEV-cup peliä. Ykköskuusikomme pelaajat saavat levätä viikonlopun, mutta nuoremmat pelaajamme pelaavat huomenna A-tyttöjen turnauksen ja Akatemialla on 1-sarjan kärkiottelu sunnuntaina. Aloitamme maanantaina valmistautumisen torstain peliin, vastus tulee olemaan silloin kova.

LP Viesti – Pölkky Kuusamo 3-0 (25-21, 25-3, 25-16)

LP Viesti: Kertu Laak 17/+12, Lena Prokopenko 14/+9, Lotta Piesanen 9/+7

Pölkky Kuusamo: Trine Kjelstrup 14/+6, Mia Swanegan 10/+5, Jonna Wasserfaller 7/+2

LähiTapiolan pisteet: 3 Kertu Laak, 2 1 Pilvi Kettunen 2 Lena Prokopenko 3 Kertu Laak

Parhaat pelaajat: LP Viesti Kertu Laak, Pölkky Kuusamo Jennifer Nogueras

PRO libero: Hillaelina Hämäläinen

Yleisöä 509