Pisteet jaetiin Salossa

Pisteet jaetiin Salossa

LP Viesti ja Oriveden Ponnistus järjestivät sunnuntai-illan ratoksi melkoisen ottelun, joka lopulta ratkesi kotiyleisön riemuksi salolaisille erin 3-2 (15-25, 25-21, 23-25, 25-16, 17-15 ). Kotijoukkueen 200:nen liigaottelunsa pelannut libero Eveliina Rautiainen oli varsinkin viimeisessä erässä OrPon hyökkääjille ohittamaton este.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, mutta 10 pisteen kohdalla OrPo alkoi repiä eroa. LP Viestillä oli vaikeuksia vastaanotossa eikä oma syöttökään toiminut. Erässä koitettiin aikalisien lisäksi myös pelaajavaihtoja (Nette Peit -> Lotta Piesanen ja Katarina Pilepic -> Arita Ternava), mutta mikään ei kääntänyt pelin suuntaa ja erä selvästi OrPolle.

Toisen erän ratkaisu oli tilanteessa 9-9, kun Pilepic meni syöttämään. Hypärit lähtivät tulisesti ja hänen syöttövuorollaan LP Viesti sai aikaiseksi eron, joka kesti erän loppuun asti. Kotijoukkueen vastaanotto parani Anu Ennokin ja Eveliina Rautiaisen johdolla, jolloin passari Veda Mansikkaviita sai luotua hyviä paikkoja hyökkääjille. Erän loppupuolella LP Viesti vaihtoi Nea Haataisen Inka Mehtolaan, jolla oli erän toinen pitkä syöttövuoro.

Kolmas erä meni vierasjoukkueelle, kun salolaisille tuli kokojoukkuekipsi. Loppuerässä pinnat vähän kaunistuivat, mutta todellista vaaraa OrPolla ei ollut. OrPolla pisteitä nakuttivat Julymar Otero ja Lauryn Gillis.

Neljäs erä oli alusta alkaen kotijoukkueen, se meni muutaman pisteen etumatkalla koko ajan. Molemmin puolin nähtiin hienoja puolustuksia, kun liberot Sanna Häkkinen ja Eveliina Rautiainen näyttivät muille mallia. Kapteeni Anna Czakan oli verkolla mukana niin torjunnoissa kuin hyökkäyksissäkin, jotka passari Mansikkaviidan kanssa napsuivat sopivasti kohdilleen.

Viides erä oli jännittävän tasaista loppuun asti. LP Viesti pääsi ensimmäisenä eräpalloon, mutta OrPo ei luovuttanut vaan venytti erän jatkopalloille. Hieno erä päättyi näyttävään Czakanin ja Pilepicin torjuntaan.

OrPon Pilvi Kettunen:

– Tiukka peli ja tiedettiin kyllä, miten LP Viesti pelaa. Meidän taktiikka toimi, molemmilta joukkueilta hyvää peliä. Tietysti harmittaa, että kaksi pistettä oli niin lähellä, mutta kaikki pisteet kelpaa tässä vaiheessa.

LP Viestin Katarina Pilepic:

– Tämän päivän OrPo on hyvin erilainen kuin viimeksi, paljon vahvempi. Heräsimme otteluun liian myöhään, ensimmäinen erä oli huono. Tämä ottelu oli hyvää harjoitusta pudotuspelejä varten, kun piti pelata paineen alla. Joukkuehenkemme vahvistuu näiden tiukkojen pelien voitoista.

OrPon päävalmentaja Sotiris Gkotsis:

– Aina kun häviää, erityisesti tiukasti, on vähän surkea fiilis. Mutta, pelasimme tänään hyökkäyksessä parhaan pelimme, joten olen tyytyväinen pelaajieni puolesta. Jos olisimme keskittyneet hiukan paremmin viidennen erän lopussa, olisimme voineet voittaa sen.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen:

– Hyvä taistelu meiltä, kun noustiin 1-2 tappioasemasta voittoon. Puolustus parani ja kahdessa viimeisessä erässä me saimme 17 palloa enemmän peliin kuin vastustaja. Siinä oli tämän päivän voiton syy. Kolmessa ensimmäisessä erässä olimme liikaa Anu Ennokin ja Katarina Pilepicin hyökkäysten varassa, kahdessa viimeisessä Anna Czakan alkoi myös onnistua. Ongelmamme olivat tänään hyökkäyksessä ja syötössä, annoimme vastustajalle niistä tulleilla suorilla virheillä yhteensä 36 pistettä ja OrPon 13 vastaan.

LähiTapiola -pistekilpailu:
3 pistettä Katarina Pilepic, LP Viesti
2 pistettä Anna Czakan, LP Viesti
1 piste Lauryn Gillis, Orpo

ProLiitto Prolibero: Eveliina Rautiainen, LP Viesti

Ottelun parhaat pelajaat otteluisäntä Talonmiespalvelu A.Määttä palkitsemana: Katarina Pilepic ja Lauryn Gillis.