Perjantaina Salohallissa pudotuspeli- kevään avaus LP-Vampulaa vastaan

LP Viesti pääsee varsin hyvillä mielin aloittamaan lentopallon naisten Mestaruusliigan pudotuspelien ensimmäisen vaiheen, puolivälierät LP-Vampulaa vastaan. Joukkue varmisti toiseksi viimeisellä kierroksella runkosarjan voiton maukkaalla vierasvoitolla Orivedellä OrPoa vastaan ja kuittasi samalla edellisen kohtaamisen karvaan tappion. Runkosarjan päätöskierroksella LP Viesti haki vielä kuin kirsikaksi kakun päälle vierasvoiton Kuusamosta Pölkyltä huikean pitkän taistelupelin päätteeksi. Kumpikin kotikentällään voitettu joukkue kuuluu liigan kärkikvartettiin LP Viestin ja HPK:n kanssa.

Henkilökohtaisellakin tasolla joukkue saavutti runkosarjan viimeisillä kierroksilla menestystä: Anna Czakanin voitto LähiTapiola -pistekilpailussa oli varma jo ennen päätöskierrosta ja Kuusamossa virolaishakkuri Kertu Laak varmisti liigan runkosarjan pistepörssin voiton – vieläpä ensimmäisenä LP Viestin pelaajana! “Saavutuksiin” voi vielä kirjata libero Hillaelina Hämäläisen ykköspaikan liigan vastaanottotilastossa niukasti ennen toista maajoukkueliberoa Saana Koljosta.

Lisää “mannaa” joukkue sai tiistai-iltana, kun Salon Urheilun Ystävät-60 julkisti ja palkitsi vuoden 2017 menestyneitä urheilijoita: libero Hillaelina Hämäläinen on kaupungin paras urheilija, Noora Kosonen sijalla kuusi ja LP Viesti on Salossa vuoden joukkue. Tunnustusta sai myös alle 18-v. joukkuelajien edustajana hakkuri Saana Lindgren.

Perjantaina käynnistyvässä puolivälieräsarjassa runkosarjan meriiteillä ei ole enää kuin tilastollinen merkitys, taas lähdetään nollatilanteesta liikkeelle. Toki LP Viesti on suuri suosikki huittislaisia vastaan, mutta pudotuspelit ovat aina pudotuspelejä. Lisäksi kannattaa huomioida LP-Vampulan varsin vahva loppukausi: runkosarjan seitsemästä otteluvoitostaan he ottivat kolme kauden neljän viimeisen kierroksen aikana. Maukkain niistä oli Pölkyn kukistaminen Kuusamossa 0-3 – sillä tuloksella LP-Vampula karisti lopullisesti karsintaan joutuvan joukkueen paikan helmoistaan.

.

Miten LP Viesti saa toipilaita mukaan?

LP Viesti oli edelleen 2-3 pelaajaa “vajaa” runkosarjan lopussa. Pitkäaikaispotilaista Ronja Heikkiniemi ja Eeva Puukka ovat jo olleet mukana pelien alkulämmittelyissä, mutta kentällä heitä ei vielä ole nähty. Pienestä loukkaantumisesta on kärsinyt muutaman ottelun ajan myös Dubravka Rakic, mutta Kuusamossa hänkin oli jo kokoonpanossa, ei kuitenkaan vielä kentällä.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen on tyytyväinen runkosarjaan ja odottelee rauhallisin mielin pudotuspelejä.

– Hyvä runkosarja on takana ja oli kova suoritus pelaajilta voittaa se. Kuusikkoon nousseet ns. vaihtopelaajat pystyivät nostamaan tasoaan kauden mittaan kuten myös ns. vakioseitsikkopelaajat.
– Tämän vuoden puolella saldona on 11 voittoa ja 1 tappio joten luottavaisena lähdetään puolivälieriin. Vampula on kuitenkin myös parantanut peliään ja ollut tuloksellisesti viimeisen kuukauden liigakärkeä.
– Perjantaina lähdetään hakemaan avausvoittoa ja saamaan sillä Vampulalle painetta lauantain kotipeliinsä. Kaksi ensimmäistä peliä näyttävät suuntaa millainen puolivälieräsarja on tulossa.
– Suosikkeja toki ollaan ja välieräpaikkaan on vahva usko, mutta Vampulalla on potentiaalia haastaa tosissaan LP Viesti.
– Meiltä on varmasti sivussa Eeva Puukka ja muista pelaajista valitaan kokoonpano viikonlopun peleihin. Päätökset kokoonpanosta ja peluutuksesta tehdään aina vasta pelipäivänä, korostaa Lemminkäinen.

Miten LP Viestin toipilasosasto ehtii mukaan, miten LP-Vampula saa pidettyä hyvän loppukauden pelinsä kuosissa vielä Salohallissa – siinä pari avainasiaa perjantaille (9.3.) kun joukkueet juoksevat kentälle klo 18.30 alkavassa ottelussa.

Toinen puolivälieräpeli pelataan jo lauantaina 10.3. klo 19, silloin pelipaikkana on Oripää, koska huittislaisten kotiareena ei täytä Mestaruusliigan vaatimuksia pudotuspelipaikkana. Kolmannen pelin vuoro on keskiviikkona 14.3. Salohallissa. Jatkopaikkaan tarvitaan kolme otteluvoittoa ja tarvittaessa jatketaan vielä 16.3. Sastamalassa ja vielä (tarvittaessa) 18.3. Salohallissa.

.

Perjantain avausottelun otteluisäntä antaa huomattavan edun ottelulipuista: Salon Seudun Sanomien kestotilaajat maksavat 2 hengen pääsylipusta yhteensä vain 10 euroa. Katso tarkemmin oheisesta mainoksesta, jonka löydät myös SSS:n tiistain, keskiviikon ja torstain numerosta.