Otteluraportti: LP Viesti – WoVo Rovaniemi

Otteluraportti: LP Viesti – WoVo Rovaniemi

LP Viestin ja WoVon ottelu oli tasaista vääntöä, joka kääntyi kuitenkin kotijoukkueen eduksi erin 3-0 (25-21, 25-23, 25-23). Vanhassa kotihallissaan pelanneet WoVon Iida Paananen ja Saana Lindgren pelasivat hyvän ottelun, joka ei tällä kertaa auttanut voittoon asti.

Illan kamppailu alkoi tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue näytti kuitenkin karkaavan eron ollessa suurimmillaan jo 18-13. WoVo puolusti hyvin ja yritti nousta mukaan taistoon, veto ei vain aivan riittänyt. LP Viestin Iina Andrikopoulou (7/+6) ja WoVon Saana Lindgren (7/+5) olivat erän tehonaiset.

Toinen erä näytti lähtevän LP Viestin komennossa sen johtaessa 4-1. Pisteet oli kuitenkin tasoitettu tilanteessa 6-6 ja sen jälkeen mentiinkin tasatahtia tilanteeseen 22-22 asti. Erän viimeiset pisteet teki LP Viesti: Andrikopoulou kakkospaikalta, Anna Czakanin satanen, LP Viestin syöttövirhe ja Czakanin satanen. Suurta osuutta erässä näytteli LP Viestin seitsemän syöttövirhettä, mutta myös WoVon loistava puolustus vei terän kotijoukkueen hyökkäyksiltä.

Molemmat joukkueet lähtivät samoilla seitsikoilla kolmanteen erään, mutta LP Viestillä Anniek Siebring vaihtui Arita Ternavaan erän alkupuolella. Erään mahtui jälleen paljon virheitä syöttö- ja käsittelyvirheiden muodossa, mutta myös huikeaa taistelua. LP Viesti johti erää 20-17, mutta niin vain WoVo nousi tasoihin 21-21. LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili pelasi viimeisen pisteen Netta Laaksosen täydellisestä nostosta hienon ottelun pelanneelle Andrikopouloulle lähes tyhjän verkon, josta LP Viestin hakkuri kiitti ja paukautti pallon lattiaan.

Janina Laine, WoVo:

– Ihan hyvä fiilis jäi, mutta pienistä asioista se on taas kiinni. Meidän olisi pitänyt iskeä lopuissa, vähän joka pelissä erien loppu on ollut huono. Pitäisi iskeä silloin ja voittaa pelejä.

– Meillä oli hyvä taktiikka, mutta LP Viestin keskihyökkäykset on vaan aika kovia, meidänkin pitäisi päästä enemmän hyökkäämään keskeltä ja sitä kautta levittämään peliä.

Iina Andrikopoulou, LP Viesti:

– No me pelattiin ihan hyvin, vähän ruvettiin varsinkin viimeisessä erässä lipsumaan, mutta onneksi hoidettiin sekin kotiin. Ehkä syöttö oli meillä huono tänään, mutta mun mielestä pelattiin ihan hyvin varsinkin erien lopussa, kun saatiin voitot. Onnistuminen tuntuu aina hyvältä.

– Olen samaa mieltä Janinan kanssa, että meillä on tosi monipuolinen hyökkäys ja kovat keskarit niin saadaan tilaa laitoihin.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

– Muutama pieni asia, mitä ollaan viime aikoina yritetty hinkata kuntoon, vielä unohtuu silloin tällöin. Pikkuisen oltiin perässä syöttö- vastaanottopelissä, vaikka kaveri enemmän syöttövirheitä tekikin, mutta siinä se ratkaisevin ero taisi olla.

– Keskiosastolla ollaan vielä vähän perässä ja hyvin rypisteltiin. Tänään olisi ollut täällä mahdollisuus eriäkin ottaa, mutta tänään ei vielä niitä tullut. Jos oltaisiin saatu pahempaa syöttöä aikaiseksi, olisi ehkä ollut enemmän mahdollisuuksia, vaikka ”Viki” pyöritti myös niistä huonommista nostoista hienosti peliä. Andrikopoulouta varten ei löydetty tänään lääkkeitä.

-Saana Lindgren on pelannut hyvin ja nyt ehkä se ensimmäisten pelien tuoma paine alkaa helpottaa ja hän pystyy semmoiseen suht rentoon suoritukseen, ettei aina tarvitse 30 pistettä tehdä. Mun mielestä hyvä peli häneltä.

-Olen ollut tyytyväinen oikeastaan koko kauden esityksiin, ollut tasaista, vielä vaan pikkujutut kuntoon, kuten vastapallot pinnoiksi, ne kuitenkin ratkaisevat pelin. Niihin en ole tyytyväinen, mutta peruspelaamiseen kyllä. Huomenna aloitetaan Hämeenlinnaa vastaan räväkämmin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

– Tasainen tiukka peli, WoVo pelasi kyllä hyvän ottelun. Jouduttiin tekemään joka pisteen eteen kova työ ja välillä tuntui, ettei pallo jää millään heidän kenttäänsä.

– Omaan vastaanottopeliin olen tosi tyytyväinen, vaikka viimeisessä erässä tulikin neljä suoraa vastaanottovirhettä. Tänään se oli vähän pakkokin olla hyvä vastaanotto, koska oltiin hyökkäyspelissä keskipelaajien ja hakkurin varassa. Hyvän vastaanoton jälkeinen hyökkäys oli melkein 70%, joten se kertoo, että passari on aika hyvin onnistunut pyörittämään peliä silloin kun on saanut pallon käteen.

– Yleispelaajapuolella tietenkin murheellinen saldo, mutta onneksi hoitivat tänään hyvän vastaanoton. Hyökkäyksiin tarvitaan jatkossa tehoja.

-Kyllähän se meidän syöttövirhemäärä (15) on käsittämätön kotikentällä, ja vielä kun suurin osa syöttövirheistä oli  puoleen väliin verkkoa. Pitkät syötöt vastustaja voisi vielä nostaakin.

-Vikillä on toiminut Annan kanssa aina hyvin ja nyt olen tyytyväinen myös Nea Haataisen pelaamiseen Vikin kanssa, tällä kaudella on tullut paljon onnistumisia. Nea oli tänään aika ratkaiseva pelaaja, ratkaisi syötöillään viimeisen erän.

Otteluisäntä Astrum Auto Oy:n Mikko Hägerström ja parhaana palkitut LP Viestin Iina Andrikopoulou (vas.) sekä WoVon Saana Lindgren.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Iina Andrikopoulou 18/+12
Anna Czakan 13/+9
Nea Haatainen 10/+8

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 50% (24 suoritusta)

WoVo Rovaniemi:
Saana Lindgren 16/+12
Oona Viljanen 10/+3
Aliisa Kähkölä 6/+2

Libero Janina Laineen vastaanottoprosentti 65% (17 suoritusta)

Pistekilpailu
3 pistettä Iina Andrikopoulou, LP Viesti
2 pistettä Iida Paananen, WoVo
1 piste Nea Haatainen, LP Viesti

PROlibero: Netta Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä 278