Otteluraportti LP Viesti – Puijo Wolley

Otteluraportti LP Viesti – Puijo Wolley

Salohallissa pelattiin pyhäinpäivänä naisten 1-sarjaottelun lisäksi myös Mestaruusliigan ottelu. Kotijoukkue LP Viesti vei taiston selvästi erin 3-0 (25-13, 25-19, 25-17).

Ensimmäinen erä lähti heti kotijoukkueen komennossa. Ensimmäiset kaksi pistettä Puijo Wolley lahjoitti omilla virheillään, mutta siitä eteenpäin LP Viesti teki vierailijoita enemmän hyviä suorituksia eikä päästänyt heitä mukaan peliin. LP Viesti onnistui laajalla rintamalla, kun kaikki hyökkääjät tekivät kolme-neljä pistettä ja passari Viktoriia Tuchashvilikin kaksi.

Erätauolla Puijo Wolley sai peliänsä kuntoon ja tasoissa oltiin vielä 9-9 -tilanteessa. Sen jälkeen Anniek Siebringin syöttövuorolla Nea Haatainen pääsi rellestämään keskellä ja LP Viesti repi eroa. Varsinaisesti erän voi sanoa ratkenneen kuitenkin vasta kun Iina Andrikopoulou pääsi vauhtiin ja napsi pisteitä niin torjunnoilla kuin hyökkäyksilläkin.

Ottelun viimeisessä erässä LP Viestin meno oli vakuuttavaa eikä Puijo Wolley saanut hyvästä taistelusta huolimatta karkumatkaa kiinni. LP Viestin parhaana palkittu Nea Haatainen teki erän lopussa tilaa kanadalaiselle Beth Vinnellille, joka teki ensiesiintymisensä Mestaruusliigassa. Myös Linnea Kuusela oli erittäin ratkaisevassa roolissa tehden kolmannessa erässä kuusi pistettä. Puijo Wolleyn hyvä syöttötaktiikka ei tänään purrut, sillä LP Viesti ei tehnyt yhtään nostovirhettä.

Emilia Kääntä, Puijo Wolley:

-Meillä oli ihan rohkeata hyökkäystä, mutta torjunta-puolustus oli tänään aika heikkoa. Meille tämä oli tasalaatuinen peli, ei ollut loistavaa muttei myöskään ihan kamalaa.

Nea Haatainen, LP Viesti:

-Oli kiva nähdä Beth kentällä eikä harmittanut, että jouduin pois. Kolmas keskari haastaa ja jokaisessa pelissä pitää antaa kaikkensa. Aina pitää vaan mennä täysillä.

-Viime kauteen verrattuna voi sanoa, että kehityskaari on ylöspäin menossa eikä siitä voi olla kuin onnellinen.

Jukka Lehtonen, Puijo Wolley:

– Tämä ottelu oli todella epätasainen, odotin meiltä parempaa haastamista LP Viestiä vastaan. Siinä mielessä olen tosi pettynyt. Aseet hyvään pelaamiseen ja voittamiseen on, mutta tämän päivän torjunta-puolustuksella ja helppojen pallojen pelaamisella ei ole mahdollisuuksia LP Viestin tasoista joukkuetta vastaan.

– Huomiselta odotan voittoa. Treeneissä näyttää jo tosi hyvältä ja toivon että huomenna pystytään näyttämään mitä osataan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

– Päästiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella treenaamaan loppuviikko, kun ei ollut arkipelejä maanantaita lukuun ottamatta ja mielestäni se näkyi pelissä. Tämä oli Puijolle vasta toinen 3-0 tappio, joten olen tyytyväinen, hehän ovat voittaneet esimerkiksi OrPon 3-0.

– Jos jotain negatiivista hakemalla hakee, niin Annan ja Vikin yhteistyö ei tänään toiminut niin kuin koko kauden, ei se varsinaisesti epäonnistunut, mutta ei sujunut kuten ollaan totuttu.

-Meillä ei ollut yhtään nostovirhettä ja puolustuksen jälkeinen hyökkäys toimi erityisen hyvin. Vaikka Jukka ei ollut tyytyväinen, mielestäni Puijo pelasi kuitenkin toisen ja kolmannen erän ihan hyvää lentopalloa.

Linnea Kuusela (vas.) ja Iina Andrikopoulou onnistuivat molemmat Puijo Wolleyta vastaan.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Iina Andrikopoulou 18/+11
Anniek Siebring 11/+9
Linnea Kuusela 11/+8

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 53% (17 suoritusta)

Puijo Wolley:
Emilia Kääntä 12/+6
Jooa Hänninen 10/+4
Hilkka Hujanen 5/+1

Libero vastaanottoprosentti 35% (43 suoritusta)

Pistekilpailu
3 pistettä Nea Haatainen, LP Viesti
2 pistettä Anniek Siebring, LP Viesti
1 piste Iina Andrikopoulou, LP Viesti

PROlibero Netta Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä 279

Parhaat pelaajat Nea Haataisen (vas.) ja Emiliä Kääntän palkitsi Salon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juhani Nummentalo sekä vt. kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen.