Otteluraportti: LP Viesti – OrPo

Otteluraportti: LP Viesti – OrPo

LP Viestin ja OrPon Mestaruusliigan ja ennen kaikkea Suomen Cupin puolivälieräottelu päättyi kotijoukkueen voittoon. Tulos sunnuntaina 3-0 (25-17, 27-25, 25-21).

Ottelu käynnistyi Salossa kotijoukkueen komennossa. OrPo ei päässyt peliin kiinni missään vaiheessa ensimmäistä erää. Suurin ero joukkueiden pelissä oli hyökkäystehoissa, sillä vierailijat tappoivat vain joka neljännen hyökkäyksen. Kotijoukkueen Iina Andrikopoulou nautti passitarjoilusta ja päätti hyökkäykset 75%:n tehoilla.

Toinen erä näytti alun tasaisuuden jälkeen kääntyvän LP Viestin Anna Czakanin ja Anniek Siebringin syöttövuoroilla ensimmäisen tavoin selvästi salolaisille tilanteen ollessa parhaimmillaan jo 14-8. Sen jälkeen kotijoukkue ei enää saanut OrPon syöttöjä nousemaan eikä palloa kuolemaan ja tilanne oli hetkessä tasan 15-15. Erä meni jatkopalloille molempien joukkueiden eräpallotilanteilla, lopulta Andrikopoulou päästi kotijoukkueen piinasta ja paukautti pallon lattiaan.

Pitkältä erätauolta marssi kentälle toisenlainen OrPo ja LP Viestin virheiden avittamana se johti erää jo 15-9. Kotijoukkue nousi piste pisteeltä ja tilanne 17-17 oli viimeinen, kun joukkueet olivat tasoissa. Erässä isossa roolissa oli Anniek Siebring, mutta esiin täytyy nostaa myös molempien joukkueiden kenttäpuolustus: erässä nähtiin upeita ja pitkiä palloja, kun molemmat joukkueet taistelivat viimeiseen asti. Erä, ottelu, Mestaruusliigan sarjapisteet sekä Suomen Cupin välieräpaikka LP Viestille kolmannen erän pistein 25-21.

Kaisa Nyman, OrPo: Oli mukava palata Salohalliin ja nähdä tuttuja katsomossa, mutta tietenkin on hiukan pettynyt olo, kun olisimme halunneet sarjapisteitä ja jatkoon Suomen Cupissa. Tänään eväät riitti tähän asti. Kolmannen erän alussa yritettiin kaikkemme, että pääsisimme vielä peliin mukaan, mutta ei riittänyt. Toinen erä olisi pitänyt saada katkaistua, mutta nämä paikat ovat olleet meille hankalia. Kaveri tuli vaan rinnalle ja ohi. Orivedellä syötettiin paremmin, tänään ei saatu sitä toimimaan ja alku meni totutteluun ja lämmittelyyn. Lentopallo on kivaa, vaikka palautumisen kanssa on ongelmia, kun pelejä on tiukkaan tahtiin. Mukavaa on olla nuorten kanssa. Haluan vaan pitää hauskaa ja nauttia pelaamisesta, kun vielä voi.

Anniek Siebering, LP Viesti: Meillä oli pelissä hyvää ja huonoa, teimme liian monia virheitä peräkkäin ja näin oman pelimme vaikeaksi. Taistelimme silti ja voitimme 3-0. Toisen erän voitto oli tärkeä. Tiukoissa paikoissa tuntee paineet, mutta täytyy vain uskaltaa pelata. Salohallissa oli tänään kivaa kun oli meteliä, rummut ja tänään tuntui muutenkin olevan vähän enemmän porukkaa.

Sotiris Gkotsis, OrPo: Onnea LP Viestille ottelun voitosta ja onnea myös jatkoon Suomen Cupissa. He olivat meitä vahvempia ennen kaikkea henkisellä puolella. Tässä oli oppitunti meille, että jos haluamme voittaa tämän tasoisia joukkueita meidän pitää olla vahvoja. Toinen erä olisi ollut tärkeä voittaa. Tänään meillä oli hyvä hyökkäys, mutta valitettavasti syöttövirheitä tuli liikaa. Analysoimme pelit ja yritämme parantaa omaa peliämme.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti: Yleisöä oli tänään paikalla enemmän kuin aiemmissa otteluissa, se oli mukavaa. Aloitettiin kovaa ja 1,5 erää pelattiin erinomaista lentopalloa. Sen jälkeen ei oltu enää ihan parhaimmillaan. Itseluottamus on kuitenkin joukkueella hyvä ja pystytään kääntämään tiukkoja eriä ja tilanteita voitoksi.  Vaikea peli, OrPo ei tehnyt tästä mitenkään helppoa. Kaisa Nyman oli ainut OrPon pelaaja joka oli tullut tänne voittamaan ja sai voitontahdon tarttumaan myös muihin. Hänen asenteensa kun saisi kaikille nuorille. Anna Czakanin ja Nea Haataisen keskihyökkäykset eivät olleet tänään niin tehokkaita kuin ovat olleet, siksikin oli tärkeää että Anniek Siebring ja Iina Andrikopoulou onnistuivat. Noora Kososen tulo kentälle oli myös tärkeää, hänen tekemisensä eivät näkyneet tänään henkilökohtaisessa pistetilastossa mutta tulostaululla kyllä.

Otteluisäntä Halikon Betonilattiat sekä Jani ja Neea Aho palkitsivat ottelun parhaina pelaajina LP Viestin Anniek Siebringin (vas.) ja OrPon Kaisa Nymanin.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Siebring 19/+12
Andrikopoulou 17/+6
Haatainen 9/+3

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 56% (16 suoritusta)

OrPo:
Paloniemi 11/+2
Nyman 10/+5
Holm 9/+2

Libero Sanna Häkkisen vastaanottoprosentti 62% (16 suoritusta)

Pistekilpailu
3 pistettä Siebring, LP Viesti
2 pistettä Tuchashvili, LP Viesti
1 piste Nyman, OrPo

PROlibero: Anna Syrjälä, LP Viesti

Hyökkäysprosentit: 38-32
Vastaanottoprosentit: 47-38
Ässäsyötöt: 9-2