Otteluraportti: LP Viesti – LP-Vampula

Otteluraportti: LP Viesti – LP-Vampula

LP Viestin ja LP-Vampulan välinen ottelu isänpäivän iltana päättyi kotijoukkueen hurjaan myllytykseen. LP-Vampula ei saanut Salohallissa lainkaan peliään kulkemaan. Lopputulos Salossa 3-0 (25-18, 25-10, 25-11).

Ensimmäisen erän alku oli tasaista tilanteeseen 6-6- asti, jonka jälkeen kotijoukkue alkoi pikkuhiljaa repiä eroa. Vaikka salolaiset tekivät erään peräti seitsemän syöttövirhettä vastustajan kolmea vastaan, oli erä kuitenkin selvä jo melko varhaisessa vaiheessa.

LP Viesti pisti heti toisen erän alkuun isompaa silmään eikä antanut LP-Vampulalle juuri mahdollisuuksia. Hyökkäystehoissa oli suurin ero: LP Viesti tappoi pallot 63%:n tehoilla, LP-Vampulalla sama luku oli 20%. Kotijoukkue pääsi hyökkäämään puolustuksen jälkeen Viktoriia Tuchashvilin tarkoista passeista kolme kertaa paremmin kuin vastustaja ja kun salolaiset saivat vielä syöttövirheitä vähennettyä, ei erän voittajasta ollut epäselvyyttä. Erityisesti vierailijoita kurittivat liigan piste-ennätyksensä (16 pistettä) tehnyt Arita Ternava sekä ex-vampulalainen Iina Andrikopoulou, jotka molemmat tekivät kuusi pistettä toiseen erään.

Pitkä tauko ei tuonut muutosta ottelun suuntaan. LP Viesti teki käytännössä mitä halusi. Andrikopoulou ja koko ottelun kovassa syöttöpommituksessa ollut Ternava (23 vastaanottoa joukkueen 33 vastaanotosta) tappoivat säälimättä palloa eikä LP-Vampula saanut omaa peliään kulkemaan.

Veera Hämäläinen, LP-Vampula:

-No ei oikein lähtenyt peli mitenkään käyntiin missään vaiheessa, LP Viesti tappoi pallon mistä vaan ja me ei. Vastaanotto ei toiminut niin että oltaisiin päästy hyökkäämään kunnolla. Toivottavasti löydetään oma peli pian, kovasti on mietitty missä vika.

Arita Ternava LP Viesti:

-23 syöttöä mulle tuli ja vähän kuumotti, mutta ihan hyvin meni. Pääsin paljon hyökkäämään yhtä vastaan, kiitos Vikille!

Darko Dobreskov, LP-Vampula

-Ei ole paljon sanottavaa tästä pelistä. Emme löytäneet pelirytmiä eikä mikään muutos tuonut tänään peliin onnistumisia. Tänään ei vaan mikään sujunut. Pelaamme LP Viestiä vastaan ensi viikolla kotona Tahtoareenalla, silloin yritetään uudestaan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Mun mielestä pelattiin hyvin, samantapainen peli kuin Puijoa vastaan. Joukkueena tosi tasainen esitys alusta loppuun. Ensimmäisen erän seitsemän syöttövirhettä oli paljon, mutta syöttö parani seuraaviin eriin. Hyökkäyspeli oli tosi vahvaa sekä hyvän että huonon vastaanoton jälkeen.

-Puolustuksia otettiin enemmän kuin vastustaja ja tapettiin niitä. Tärkeää oli vastustajan hakkurin (Taylor Milton) saaminen pois pelistä, siinä onnistuivat Arita ja keskarit (Anna Czakan ja Nea Haatainen) hyvin. Saatiin hyvin vaimennuksia ja loput hyökkäykset otettiin puolustuksilla sitten.

Otteluisäntänä toimineet Salon Viestin Ukkomiehet palkitsivat ottelun parhaina LP Viestin Anniek Siebringin (vas.) ja LP-Vampulan Veera Hämäläisen. Keskellä Lassi Suvila.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Iina Andrikopoulou 18/+14
Arita Ternava 16/+9
Anniek Siebring 9/+9
Nea Haatainen 9/+5

Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti 67% (6 suoritusta)

LP-Vampula:
Jutta Riikonen 5/+1
Veera Hämäläinen 5/0
Deyshia Lofton 4/+2

Libero Iina Niemelän vastaanottoprosentti 37% (19 suoritusta)

3 pistettä Anniek Siebring, LP Viesti
2 pistettä Iina Andrikopoulou, LP Viesti
1 piste Arita Ternava, LP Viesti

PROlibero: Netta Laaksonen Pistekilpailu