Otteluraportti LP Viesti Akatemia – Vaasan Kiisto

Otteluraportti LP Viesti Akatemia – Vaasan Kiisto

Pyhäinpäivän ensimmäinen lentopallo-ottelu Salohallissa päättyi kotijoukkueen 3-2 voittoon (16-25, 25-19, 11-25, 25-22, 15-13). LP Viesti Akatemia tarjosi kotiyleisölle jännittäviä hetkiä ja puristi lopulta tarvittavat pinnat.

Kiiston pelätyt  Alisa Mansikka-Aho (16/+11)ja Veera Sandell (14/+8) saivat ottelussa tukea Sandra Hautalalta (15/+3) ja Sabina Nylundilta (10/+8). LP Viesti Akatemian päähyökkäysvastuun kantoivat upeasti Teija Vuorenmaa (28/+15) ja parhaana palkittu Hilma Nikkanen (14/+3).

Kiiston torjuntapeli oli vahvaa, yhteensä 15 torjuntaa LP Viesti Akatemian kahta Nikkasen ottamaa torjuntaa vastaan. Vastaanotossa ja hyökkäyksessä kotijoukkue sen sijaan oli parempi.

Ensimmäistä kertaa Salohallissa naisten pelissä esiintynyt Salon Viestin kasvatti Hilma Nikkanen:

-Oli tuttua ja turvallista päästä pelaamaan kotisaliin ja vaikka vähän jännitti, nautin pelaamisesta. Oltiin katsottu videoita Kiistosta ja kaksi hävittyä erää menivät ainakin osittain meidän omaan piikkiin.

-Huomiseen peliin RaisUa vastaan lähdetään voittamaan, vaikka joukkue kova onkin.

Valmentajana ottelussa toiminut Tomi Lemminkäinen:

– Aikalailla sellainen peli kuin odotinkin, koska pelattiin eri kuusikolla kuin aiemmissa peleissä. Pelattiin 3,5 erää hyvin (ensimmäisen erän alku ja voittoerät). Ottelussa oli ratkaisevaa, että Teija pystyi tappamaan palloa. Hienosti Hilmalta tuli myös apua ja hän ansaitsi parhaan pelaajan palkinnon tänään.

-Ottelun loppupuolella tehtiin muutos vastaanottoon ja Viia Rainio tuli Teijan tilalle, jolloin Teija vapautui myös 6-paikan hyökkäykseen. Kaksi pistettä tästä pelistä on hyvä suoritus.

Toisen erän päättänyt Minja Himasen (keskellä) puolustus ja tuuletus.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti Akatemia:
Teija Vuorenmaa 28/+15
Hilma Nikkanen 14/+3
Ada Vikstedt 5/+1
Minja Himanen 5/0
Viia Rainio 5/0

Libero Lida Markulan vastaanottoprosentti 45% (31 suoritusta)

Vaasan Kiisto:
Alisa Mansikka-Aho 16/+11
Sandra Hautala 15/+3
Veera Sandell 14/+8
Sabina Nylund 10/+8

Libero Maria Naaskon vastaanottoprosentti 29% (24 suoritusta)

Parhaat pelaajat palkitsi Kalevi Hänninen Hilma Nikkanen (vas.) ja Julia Junnila.