Opiskelun ja lentopallon yhdistäminen – miten?

Eilen (=ma 8.1.) loppui minun kolmen viikon lomani yliopisto-opinnoista ja paluu arkeen koitti. Loma oli melko lentopallon täyteinen, vaikka noin viikon joulutauko ehdittiin yhteisharjoituksistakin pitämään. Vaikka harjoituksia oli lomalla usein kaksi kertaa päivässä, tuntui se silti lomalta, sillä opiskelun pystyi hetkeksi jättämään vähemmälle.

Lentopallon ja opiskelun yhdistäminen on aina haastavaa. Luokanopettajaopinnoissa on paljon läsnäolopakkoa ja lentopalloharjoituksia on joka päivä. Kerran viikossa otan kalenterin ja lukujärjestyksen käteen ja suunnittelen, mihin väliin saan mahtumaan puntit ja mitkä demot ja luennot on mahdollista siirtää.

Jotta menestyisi opiskelussa ja saisi kursseja suoritettua, on siis oltava joka päivä koulussa. Jotta pystyisi haastamaan peliaikaa, on harjoiteltava ainakin lähes yhtä paljon, kun muut joukkueen jäsenet.

Miksi sitten valitsin pelaamisen ja opiskelun yhdistämisen?

Lentopallo ja opiskelu täydentävät toisiaan. Itselläni on ainakin liikaa energiaa istua paikallaan tekemässä koulutehtäviä pitkiä aikoja, joten sitä pitää päästä purkamaan johonkin. Illalla on aina tekemistä ja kotitehtävien tekeminen sujuu paremmin, kun aivot virkistyvät harjoituksissa.

Olen kuullut monelta kurssitoveriltani kysymyksen: “Miten sinulla on aikaa pelata lentopalloa opiskelun lisäksi?” He kertovat, että heillä tulee kiire koulutehtävien kanssa, vaikka he eivät harrastakaan mitään säännöllisesti. Olen vastannut, että se on valintakysymys. Olen valinnut pelaamisen ja muu vapaa-aikani jää vähäiseksi. Esimerkiksi ehdin vain todella harvoin tapaamaan ystäviä tai katsomaan televisiota. Se ei haittaa, sillä syynä lentopallon pelaamiselle on se, että se on hauskaa.

Aina joka paikkaan ehtiminen ei ole mahdollista, mutta usein on tilanteita, joissa ehtiminen on vain aikataulutuksesta kiinni. Kun suunnittelee päivän tehtävät tarkkaan, tulee löhöiltyä vähemmän ja ajan voi hyödyntää järkevästi. Nyt ehkä alkaa kuulostamaan, että minulle ei jää omaa aikaa ollenkaanÉ sitäkin on! Se on myös suunniteltu kalenteriin. Tiukkaa aikataulua ei jaksa, jos ei muista levätä tarpeeksi, sillekin on varattava aikaa. Kaikille tiukka aikataulu ei tietenkään sovi, mutta itse olen kokenut sen hyväksi.

Viime viikonloppuna Suomen cupin finaali jäi meiltä tänä vuonna kokematta. Varmasti jokaista pelaajaa harmittaa ja viikonlopun päällimmäisenä tunteena on ollut pettymys. On kuitenkin muistettava, että oma joukkue pelasi hyvin ja antoi kaikkensa. Tällä kertaa HPK oli vain parempi.

Cupissa jännitys syntyy juuri siitä, että yksi ottelu ratkaisee. Mestaruusliigassa pudotuspeleissä on aina monta mahdollisuutta, joten joukkueen yhden päivän kunto ei ratkaise mestaruutta. Tämä pettymys tulee unohtaa nopeasti, sillä seuraava peli on jo keskiviikkona CEV-cupin ratkaisuottelu Kralovo Pole BRNO vastaan. Uskon, että joukkue ei tule muistelemaan tappiota, vaan on entistä nälkäisempi voittamaan seuraavan ottelun ja jatkamaan CEV-cupissa!

Nähdään keskiviikkona Salohallilla klo 19!

Ella