Naisten 1-sarja salolaisten osalta päätökseen – Kuortane vei toisenkin ottelun

Naisten 1-sarja salolaisten osalta päätökseen – Kuortane vei toisenkin ottelun

LP Viesti Akatemian kausi 2019-2020 päättyi lauantaina Salohallissa. Salolaiset hävisivät pudotuspelien toisenkin osaottelun, tällä kertaa erin 1-3 (18-25, 18-25, 25-21, 14-25). LP Viesti Akatemian saldo tämän kevään pudotuspeleistä oli yhteensä seitsämän pelattua erää, joista yksi voitettu, joten jossittelulle ei jäänyt sijaa.

LP Viesti Akatemian kokoonpano eli vielä aamuharjoitusten ja itse ottelun alkulämmittelyn aikana, kun sekä Sofia Lehto että Inka Mehtola joutuivat jättämään pelin väliin.

Päävalmentaja Janne Harju totesi, että lauantain tappio oli kunniakkaampi kuin torstainen eikä pelaajilla ole mitään syytä painaa päätä alas.

– Tämä peli oli sellaista junnupeliä, syöttö-vastaanotto oli suuressa roolissa molemmilla joukkueilla. Molemmat tekivät 15 ässää, meillä 14 ja vastustajalla 18 syöttövirhettä. Vastaanotto oli hakusessa niin Kuortaneella kuin meilläkin. He vain hyökkäsivät paremmin kuin me ja tekivät vähemmän virheitä.

– Puolustuksessa hävisimme, samoin puolustuksen jälkeisissä hyökkäystehoissa. Kyllä me tänään teimme liikaa virheitä, vaikka osa Kuortaneen hyvyydestä johtuikin, jatkoi Harju pelin analysointia.

– Hienoa oli saada Pipsa Roivainen takaisin lähes vuoden tauon jälkeen. Hän olikin tänään mielestäni meidän paras pelaajamme. Teija Vuorenmaa palkittiin parhaana; hän syötti sekä hyökkäsi hyvin ja häntä olisikin passarien pitänyt ruokkia enemmän. Myös vastaanotto kesti hänellä parhaiten meidän joukkueesta.

– Yhteenvetona tästä kaudesta sen verran, että tehtiin nuorennusleikkausta viime kauden joukkueeseen ja se maksoi muutamia häviöitä. Pelasimme kuitenkin vain kolme huonoa ottelua (PuMa ja JyLe kotona sekä Kuortane torstaina vieraissa). Suurin osa peleistä siis meni hyvin ja olisin toivonut, että tästä otteluparista oltaisiin menty jatkoon, mietti Harju.

LP Viestin liigajoukkueen päävalmentaja Tomi Lemminkäinen palkitsi parhaina Kuortaneen Iiris Leppäsen sekä kotijoukkueen Teija Vuorenmaan.

Akatemian pelaajien kausi jatkuu a-tytöissä. Kaikki muut Roosa Hörkköä lukuun ottamatta pelaavat LP Viestin a-tytöissä, Roosa jatkaa a-tyttöihin Kuortaneelle.

Nyt edessä on 3-4 päivän huili, jonka aikana hoidetaan pikkuvaivat kuntoon. Liigajoukkue lähtee leirille Kisakallioon, minne lähtevät myös joukkueen mukana olleet Akatemian pelaajat. Valmistautuminen a-tyttöjen SM-kotiturnaukseen sujuu valmentajien Tapio Alapurasen ja Marko Himasen johdolla.