Mestaruusviikko – mutta kenelle?

Naisten Mestaruusliigan finaaleissa on varmaa vain yksi asia: mestarin nimi selviää alkavan viikon aikana. Mestarin nimi toki on vielä täysin avoinna, tilanne 1-1 kahden pelatun ottelun jälkeen merkitsee sitä, että maanantain Salohallin ottelusta voittaja saa edun torstain peliin ja mahdollisuuden ratkaista mitalin väri silloin Hämeenlinnassa. Ja jos torstainkin jälkeen ollaan tasoissa, ratkaisupäivä ja paikka on Salo sunnuntaina 15.4.

Niin LP Viesti kuin HPK:kin ovat pystyneet voittamaan ensimmäisen kotiottelunsa ja maanantaina Salossa ollaan numeromielessä alkupisteessä. Onko tilanne kentällä sama, sen voi nähdä kolmannessa ottelussa: kummalla on esimerkiksi henkinen puoli paremmassa kunnossa.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ei ole yllättynyt tilanteesta.

– Kahden finaalin jälkeen tilanne kahden tasaisen joukkueen välillä on tasan, joka ei ole kovin suuri yllätys. Yllättävää on ollut se, että molempien joukkueiden taso putosi toiseen finaaliin. Uskon, että molemmat joukkueet parantavat jälleen kolmanteen finaaliin ja odotettavissa jälleen tiukkaa taistelua voitosta, arvioi Lemminkäinen.

Molemmat joukkueet vaihtelivat kokoonpanoaan lauantain finaalissa Hämeenlinnassa – LP Viesti enemmän, sillä kentällä kävivät kaikki 12 pöytäkirjaan merkittyä pelaajaa, HPK käytti 9 pelaajaa.

Jos jokin asia maanantaiksi muuttuu, se on peliympäristö: kenttä on edelleen saman kokoinen, verkko yhtä korkealla jne., mutta Salohallin sokerivaahteraparketin päälle asennettava taraflex, sähköiset mainostaulut kentän laidoilla ja tuplamäärä tv-kameroita luovat uutta ilmettä peliolosuhteisiin. Kentällä on kuitenkin monta kokenutta pelaajaa, joita olosuhteet eivät ”yllätä” – ehkä joillekin näissä olosuhteissa vähemmän pelanneille tilanne on ainakin aluksi outo.

Naisten Mestaruusliigan 3. finaali LP Viesti – HPK Salohallissa maanantaina 9.4.2018 klo 18.15. Ottelun etkot jo klo 17.15.