Mestaruus katkolla tänään klo 18 – ”Hiltsu” Mäntylä toivoo täyttä Salohallia

Mestaruus katkolla tänään klo 18 – ”Hiltsu” Mäntylä toivoo täyttä SalohalliaLP Viesti hakee lentopallon suomenmestaruutta pitkäperjantaina, kun se kohtaa Salohallissa HPK:n. LP Viesti johtaa finaalisarjaa otteluvoiton 3-0, ja on enää yhden voiton päässä mestaruudesta.

– Ei voisi olla parempi lähtötilanne huomiseen. Me pystymme pelaamaan aika paineettomasti vaikka sarja onkin katkolla. Meillä on kuitenkin selkeä johto. Helppo peli ei ole tulossa, sillä HPK laittaa varmasti ihan kaiken peliin, koska ei heillä ole enää mitään hävittää. Varmasti tulevat aika riskillä, sanoo LP Viestin libero Hillaelina Mäntylä.

– Olemme pystyneet parantamaan koko ajan omaa peliämme. Kaikilla on hirveä halua voittaa. Olemme pelanneet myös tasaisemmin kuin HPK. Ihan olen tyytyväinen myös omaan peliin, mutta tiedän, että vielä voin parantaa, hän sanoo.

Mitä muuten ne hiusnauhat teillä ovat? HPK:lla on ollut hiuksissaan oranssit nauhat ja teillä punaiset nyt jokaisessa kolmessa ottelussa. Mikä juttu se on?

– Joku juniorijoukkueemme oli hommannut ne nauhat. Se on myös yhteishengen kohotusta, että kaikilla on samanlaiset. Ja punainenhan on Viestin väri. Aika usein finaaleissa joukkueilla on jotain tällaista yhteistä. Ei ollut mitenkään etukäteen sovittua, että molemmat joukkueet tekevät näin, Mäntylä sanoo.

Neljäs finaali pelataan siis pitkäperjantaina Salohallissa alkaen kello 18:00. Mäntylä toivoo hallin täydeltä kannustusta.

– Nyt olisi se sauma tulla Salohallille. Voi olla, että nyt on kauden viimeinen kotipeli. Nyt tai ei koskaan pitää tulla. Ja tunnelmahan on parasta paikan päällä, Mäntylä muistuttaa.

Finaalien jälkeen Mäntylää kutsuu maajoukkue. Ne ajatukset ovat kuitenkin vielä etäällä, sillä juuri nyt focus on vain huomisessa finaalissa. Mäntylä on mielissään maajoukkuevalinnasta, ja lähtee pienen tauon jälkeen taas innolla mukaan.

– Vähän vaikeaa on ollut sijoittaa opiskeluja ja pelejä, mutta tämä kevät ja kesä antaa myöten, että voin lähteä mukaan. Ihan kivalta se taas tuntuu neljän vuoden tauon jälkeen, hän sanoo.

Mikäli suomenmestaruus ei ratketa pitkäperjantaina, jatkavat joukkueet pelejä pääsiäissunnuntaina Hämeenlinnassa ja tarvittaessa pääsiäismaanantaina taas Salohallissa. Mahdollinen kuudes finaali alkaa maanantaina jo kello 14:00.

Hillaelina Mäntylä kävi syntymäkotimaisemissaan lataamassa akkuja maaliskuun alkuun osuneella lyhyellä pelitauolla ja silloin suksi luisti hyvin Tornion lumilla. Ja hyvin on sujunut lentopallokentilläkin: Hiltsu on ollut lähes vakiokasvo Mestaruusliigan tähtiseitsikossa ja tuorein näyttö menestyksestä on paluu Suomen maajoukkueeseen.