Menestysvuosi päättymässä

Tämän palstan aiemmat kirjoittajat ovat yleensä kuvailleet blogeissaan värikkäin sanakääntein menneen viikon tapahtumia harjoituksissa, peleissä ja pelimatkoilla. Koska viereenkuvatun henkilön viikkoon ei pelejä tai pelimatkoja mahtunut, pitää tiivistää viikkoa muuten ja vilkaista myös pidemmälle taakse – onhan tämä loistavan menestysvuoden 2013 viimeisiä LP Viesti -blogeja.

Oma viikkoni käynnistyi maanantaina joulukuusikaupan porttien avaamisella: Noora oli jo kokenut kuusikauppias ja kansainvälistä apua antoi Viki. Ilma ei hellinyt ja alkuviikolla kauppakin kävi nihkeästi. Puolen päivän vuoronvaihdon jälkeen Rose ja Mira – ensikertalaiset kuusikauppiaina – ottivat oman vuoronsa vastaan.

Illansuussa seuran puheenjohtajan mukava velvollisuus oli piipahtaa Salon Viestin Ukkomieskerhon peli-iltaan. Ei, ei todellakaan kentän puolella! Mutta saunan pukuhuoneessa oli ilo käydä kiittämässä tätä virkeiden miesten joukkoa siitä työstä, jota he ovat tehneet koko pitkän ja ajoittain myös raskaan vuoden aikana.

Perinteiseltä urheilutalolta oli sitten lyhyt matka käydä pikaisesti katsomassa miten puntit kolisevat Salohallin punttisalissa LP Viestin pelaajien voimin. Pelit olivat jo tältä vuodelta ohi, mutta pieni yhteinen treenijakso vielä ennen joulutaukoa. Ja näkyipä mukana myös Salon Viestin junioreitakin.

Tiistaille mahtuivat joulukuusimyynnin avaus ja vuorovaihto iltapäivällä sekä tärkeä johtokunnan kokous illalla kaupungintalolla. Perinteisen kaavan mukaan katsottiin palautteen merkeissä menneen kuukauden useita, vaativia tapahtumia ja onnistumisia niissä sekä tärkeimpänä asiana tammikuun tapahtumien valmisteluja. Ja niitähän riittää: HPK-ottelu Hämeenlinnassa ja fanimatka sinne, kotiottelu Kuortanetta vastaan, Suomen cupin finaali Vantaalla ja fanimatka sinne, Fenerbahce-ottelu torstaina 16.1., tärkeä vierasottelu OrPoa vastaan ja vielä tammikuun kotitapahtumien päätteeksi kotiottelu LiigaEuraa vastaan. Tammikuusta tulee – jälleen – huikea kuukausi LP Viestin historiassa.

Keskiviikkona tutustuin muutamien Salon keskustan ja Halikon keskustan taajamien postilaatikoiden sijoitteluun ja avausmekanismiin: joulukuusimainosten jako antoi hyvän kuvan siitä, millaisia ongelmia postin ja mainosjakelijoiden ammattiin liittyy.

Kuusikaupassa oli kokeneempaa väkeä kun Tomi ja Pena hoitelivat hommia vähemmän kokeneempien Essin ja Ellan kanssa. Koko loppuviikolla tuli päivittäiseksi rutiiniksi käynti Kodin Terran kuusikaupassa. Tänä vuonna ainakin alkuvaiheessa kuusimyynti oli hiljaisempaa kuin samassa paikassa vuosi sitten.

* * *

Vuosi 2013 menee historiaan eittämättä LP Viestin lyhyen aikakauden parhaana: Suomen mestaruus, Suomen cupin hopea ja Challenge-cupin kolmas sija ovat saavutuksia, joihin yltäminen on täyden kympin suoritus. Tosin: kesken olevalla kaudella joukkueen vauhti tuntuu vain entisestään paranevan: selkeä kärkipaikka Mestaruusliigassa, paikka Suomen cupin finaalissa ja mukanaolo CEV-cupin kolmannella kierroksella ovat taas huippusuorituksia.

Kiitokset ja onnittelut joukkueelle, kiitokset tukijoille ja talkooväelle. Kiitokset kaikille, jotka tavalla tai toisella olette olleet mukana vuoden 2013 aikana LP Viestin lentopallotoiminnassa.

Hyvää joulua ja menestyksellistä uutta vuotta 2014!

Ilpo

pallopoikapuheenjohtaja