Makea voitto Hämeenlinnasta

LP Viesti kohtasi perjantaina vieraskentällä hallitsevan Suomen mestarin Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Joukkue kuittasi keskiviikon karvaan kotitappion ja otti makean 0-3 vierasvoiton (21-25, 20-25, 18-25).

LP Viesti lähti viemään avauserää päättäväisesti heti alusta asti ja onnistui laajalla rintamalla. Vahvan hyökkäys- ja syöttöpelin ansiosta Viesti pysyi kuskin paikalla aina erän loppuun asti ja eteni erävoittoon 21-25.

Toinenkin erä alkoi Viestiltä pirteästi ja joukkue otti nopeasti 0-4 johdon. Hämeenlinna sai kuitenkin pikkuhiljaa koneitaan käyntiin ja otti johdon 10-8. Libero Hillaelina Hämäläinen otti monta tärkeää puolustusta sekä teki vielä hyökkäyspisteenkin ja Viesti otti jälleen kuskin paikan ja karkasi 12-17 johtoon. Hämeenlinna kiri vielä 16-18 tilanteeseen, mutta Kertu Laakin ja Anna Czakanin hyvien otteiden myötä Viesti piti johtonsa ja vei erän lopulta 20-25.

Kolmattakin erää edettiin Viestin komennossa. Kertu Laakin käsi alkoi lämmetä entisestään ja Hillaelina Hämäläinen jatkoi hienoa puolustuspelaamistaan. Viesti piti johtonsa loppuun asti ja eteni selkeään erävoittoon 18-25 ja otteluvoittoon 0-3.

-Hyvä tasonnosto keskiviikosta. Taistelimme hyvin joukkueena. Pelaaminen oli tänään rauhallista ja melko rentoa, kertoi libero Hillaelina Hämäläinen.

-Tärkeä vierasvoitto sarjajohtajasta ja täydet kolme pistettä, niin täytyy olla todella tyytyväinen. Oltiin tänään selkeästi parempi joukkue ja mahdollisuus oli voittaa selkeämmin, mutta oikeastaan joka erässä annettiin vastustajalle mahdollisuus tulla peliin mukaan. Hillaelina Hämäläinen oli todella hyvä ja oli suurin syyllinen vastustajan vaisuun hyökkäyspeliin. Veda Mansikkaviita pelasi kauden parhaan pelinsä ja laitapelaamisessa oltiin selkeästi vastustajaa edellä. Keskipelaajista Anna Czakan oli kova torjunnassa ja Pilvi Kettunen hyökkäsi tehokkaasti. Vastassa ovat olleet OrPo ja Hämeenlinna vieraissa sekä mestarisuosikki Kangasala kotona, niin erittäin tyytyväinen täytyy olla kuuteen pisteeseen, kommentoi päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Parhaat pelaajat: LP Viesti Kertu Laak, Hämeenlinna Emmi Riikilä

Parhaat pisteet: LP Viesti Kertu Laak 13/+10, Lena Prokopenko 11/+2, Lotta Piesanen 10/+6, Anna Czakan 8/+6

Hämeenlinna: Emmi Riikilä 13/+6, Kayla Principato 12/+3, Ronja Heikkiniemi 9/0, Mara Green 6/+3

LähiTapiolan pisteet: 3 Kertu Laak LP Viesti, 2 Olena Prokopenko LP Viesti, 1 Emmi Riikilä Lentiskerho