Maajoukkueuutisia: Anna Czakan mukaan, Hillaelina Mäntylä tekee paluun!

LP Viesti on odotettuun tapaan vahvasti mukana ensi kesän naisten Suomen lentopallomaajoukkueessa. Tuttuun tapaan mukana ovat yleispelaaja Noora Kosonen ja Ronja Heikkiniemi. Uutena kasvona mukaan rinkiin pääsee keskipelaaja Anna Czakan ja mukana on yksi “uusvanha” maajoukkuepelaaja, libero Hillaelina Mäntylä.

LP Viestin aiemmista maajoukkuepelaajista Pauliina Vilponen jättää sovitusti kesän 2017 maajoukkuepelit väliin, hän keskittyy opiskeluihin liittyvään työharjoitteluun.

Ohessa liiton tiedote maajoukkuekesästä.

Tsemppiä LP Viestin kvartetille Suomi-paidassa!

– – – –

Tuttu runko naisten lentopallomaajoukkueessaEnsimmäistä kertaa Euroopan liigaa pelaava ja MM-karsintoihin lähtevä naisten lentopallomaajoukkue luottaa päävalmentaja Tapio Kangasniemen johdolla tuttuihin pelaajiin.

Kangasniemen 22 pelaajan maajoukkueryhmässä on kaikki viime kauden runkopelaajat pois lukien työasioihin tulevana kesänä keskittyvä hakkuri Pauliina Vilponen. Libero Hillaelina Mäntylä sen sijaan on tervetullut palaaja ryhmään neljän vuoden tauon jälkeen.

– Joukkue on taas yhden vuoden kokeneempi. Iällähän tätä porukkaa ei ole vieläkään toki pilattu. Kapteeni Vilponen keskittyy tänä kesänä työharjoittelunsa suorittamiseen pääkaupunkiseudulla. Tämä on sovittu hänen kanssa jo hyvissä ajoin ja toivottavasti Pauliina vielä nähdään Suomi-paidassa tulevaisuudessa, päävalmentaja Kangasniemi sanoo.

– “Hiltsu” Mäntylän paluu maajoukkueeseen on hieno juttu. Myös mielenkiintoisia uusia nuoria on nousemassa kolkuttelemaan kisoihin lähtevän joukkueen ovia, päävalmentaja jatkaa.

Mäntylä on pelannut maajoukkueessa 26 maaottelua vuosien 2008 ja 2013 välisenä aikana, jolloin hän kantoi päävastuun liberon pelipaikasta. Tällä kaudella Mäntylä on palannut huippuiskuun LP Viestin pelipaidassa muutaman vuoden opiskelujen ja peliasioiden yhteensovitttelujen jälkeen.Maajoukkue aloittaa leirityksen toukokuun alussa Kuortaneen Urheiluopistolla ja pelaa kolme maaottelua Ruotsissa ennen MM-karsintoja touko-kesäkuun vaihteessa Portugalissa. Heti MM-karsintoja seuraa Euroopan liiga.

– Ensimmäisen puoliskon isona tavoitteena on tietysti mennä jatkoon MM-karsinnasta ja selviytyä Euroopan liigan lopputurnaukseen. Harjoittelujakso ennen näitä turnauksia on lyhyt, mutta niin se on kaikilla muillakin. Touko-kesäkuun jakso on myös tärkeä siitä syystä, että jaossa on paljon hyviä rankingpisteitä sekä pelaajille loistavia mahdollisuuksia näyttää osaamistaan lentopallomarkkinoilla, Kangasaniemi listaa.

Jos naiset ovat Portugalin MM-karsintalohkossaan kakkosia, jatkuu ohjelma kohti elokuuta valmistautumisella 3. Kierroksen karsintaan. Jos taas eivät, tähtäin siirtyy joukkueen ytimellä Universiadeihin.

– Syksyllä sitten valmistautuminen MM-karsinnan 3. kierrokselle täydellä höyryllä. Olemme myös osallistumassa Taipein Universiadeihin elokuun lopussa, jossa pääsee ison urheilutapahtuman fiilikseen toden teolla. Viime kerran kokemuksien perusteella pelin taso siinä turnauksessa on myös niin hyvä, että sinne täytyy osallistua.

Jos naiset ovat mukana 3. Kierroksen MM-karsinnoissa, lähtee samaan aikaan käytäviin Universiadeihin, ns. haastajajoukkue.

Naisten maajoukkueryhmä MM-karsinnat 2017
(Nimi, seura, ikä, maaottelut)
Passarit
Alanko Kaisa USC MŸnster (Saksa), 24, 43
Kylmäaho Katja HPK, 22, 27
Lehto Carina Rantaperkiön Isku, 18, 0
Paananen Iida Pölkky Kuusamo, 23, 0

Laitapelaajat
Heikkiniemi Ronja LP Viesti, 18, 11
Karhu Salla HPK, 23, 18
Kokkonen Suvi, Kuortane,17, 11
Korhonen Piia, HPK, 20, 27
Kosonen Noora, LP Viesti, 23, 30
Piesanen Lotta, Pölkky Kuusamo, 19, 0
Rantanen Nelli, WoVo Rovaniemi, 20, 7
Tuominen Nette, Logorono (Espanja), 27, 0

Keskipelaajat
Czakan Anna, LP Viesti, 20, 0
Friberg Karoliina, HPK, 23, 0
Laakkonen Roosa, LP Kangasala, 22, 18
Madsen Michaela, HPK, 23, 11
Madsen Yasmine, Kuortane, 17, 0
Pihlajamäki Laura, VB Nantes (Ranska), 26, 67
öhman Daniela, LP Kangasala, 20, 18

Liberot
Koljonen Saana, RR Vilsbiburg (Saksa), 28, 17
Koskelo Roosa, Branik Maribor (Slovenia), 25, 33
Mäntylä Hillaelina, LP Viesti, 28, 26

Maajoukkueryhmän tarkemmat tiedot netissä: http://www.lentopalloliitto.fi/urheilua/maajoukkueet/naiset/joukkueen-kokoonpano.html

Naisten lentopallomaajoukkueen staff:
Päävalmentaja: Tapio Kangasniemi
II-valmentaja: Alessandro Lodi, ITA
Fysiikkavalmentajat: Tommi Pärmäkoski ja Anuliisa Lähitie
Analysointi/tilastointi: Petri Virtanen
Hieronta/huolto: Eerik Breilin ja Petteri Friberg
Joukkueenjohtaja: Maikki Salmi
Lääkäripalvelut: JariSyrjänen
Henkilöanalyysit/henkinen valmennus: Jukka Sappinen
Tiedotus: Toni Flink

Maajoukkueen kevään ja kesän ohjelma
8.5. Leiritys alkaa Kuortaneella
18.-20.5. Ruotsi – Suomi, maaottelut
30.-4.6. MM-karsinnat 2.kierros, Portugali
8.-11.6.Euroopan liiga, Albania
15.-18.6.Euroopan liiga, Valko-Venäjä
Euroopan liigan finaaliturnaus mahdollisesti 5.-9.7. tai välierät ja finaalit 28.6.-9.7.
1.8. Leiritys jatkuu Kuortaneella
18.-29.8. Universiaadit, Taipei(22.-27.8. MM-karsinnat, mahdollinen 3.kierros)


Hillaelina Mäntylä tekee paluun maajoukkueeseen, jossa hän on ehtinyt tyttönimellään Hämäläinen pelata aiemmin 26 maaottelua.