LP Viestin A-tytöille SM-kultaa

LP Viestin kausi sai upean päätöksen, kun A-tytöt voittivat Suomen mestaruuden Salossa järjestetyssä finaaliturnauksessa. LP Viesti kaatoi loppuottelussa helsinkiläisen Naarasleijonat suoraan kahdessa erässä (27–25, 25–17).

-Upea päätös hienolle kaudelle. Joukkueella oli turnauksessa suvereenia tekemistä – viisi ottelua ja vain yksi erätappio, joten oikealle joukkueelle voitto meni. Laaja materiaali oli ratkaiseva tekijä, sillä pystyimme vaihtelemaan ja lepuuttamaan pelaajia. Kotikentältä saimme myös tietyn hyödyn, vaikka Urheilutalo ei meille niin tuttu pelipaikka ole kuin Salohalli. Saana Lindgren voitti turnauksen pistepörssin ja Tuuli Kukkonen pelasi korkealla tasolla läpi turnauksen ja oli mielestäni paras yleispelaaja turnauksessa. Myös lähes koko turnauken passannut Veda Mansikkaviita sekä libero Milja Piesanen olivat suuria onnistujia. Tietenkin kokonaisuudessaan joukkueella oli ehjä ja hyvätasoinen turnaus, summasi päävalmentaja Janne Harju.

Mestarijoukkueen kokoonpano:

Haatainen Nea, Markula Lida, Mansikkaviita Veda, Piesanen Milja, Ternava Arita, Laaksonen Netta (kapteeni), Hartman Kiia, Kukkonen Tuuli, Lindgren Saana, Laaksonen Jenna, Virtanen Salla, Himanen Minja, Vikstedt Ada, Roivainen Pipsa. Päävalmentaja Janne Harju, apuvalmentaja Tomi Lemminkäinen, Fysioterapeutti Ville Salmi, joukkueenjohtaja Petra Alapuranen, huoltaja Janne Kirjavainen.

A-tyttöjen SM-lopputurnauksessa Salossa 27.-28.4.2019 palkittuja

Järjestävä seura LP Viesti palkitsi tavarapalkinnoin kaikista joukkueista yhden pelaajan, valinnat tehtiin joukkueiden omien esitysten mukaan. Palkittava ei välttämättä ollut joukkueensa ”paras pelaaja”, mutta ansaitsi kuitenkin palkintonsa.

Palkitut joukkueittain:

Liedon Parma Janna Sirkiä passari
LP Viesti Milja Piesanen libero
Maskun Kataja Tuuli Mäki keskipelaaja
Naarasleijonat Iida Pöllänen keskipelaaja
Nurmon Jymy Betttina Yli-Sissala keskipelaaja
Rantaperkiön Isku Enni Saari yleispelaaja
WoVo Rovaniemi Petra Salmela passari
Ylöjärven Ryhti Emilia Hänninen yleispelaaja

Suomen Lentopalloliiton kunniakirjoin palkittiin turnauksen tähtiseitsikko, palkitut pelipaikoittain:

yleispelaaja Tuuli Kukkonen LP Viesti
yleispelaaja Emmi Riikilä Nurmon Jymy
keskipelaaja Sanni Vallin Naarasleijonat
keskipelaaja Aliisa Kähkölä WoVo Rovaniemi
hakkuri Saana Lindgren LP Viesti
passari Sofia Lehto Naarasleijonat
libero Anna Syrjälä Liedon Parma

Turnauksen loppujärjestys:

1. LP Viesti, Salo
2. Naarasleijonat, Helsinki
3. WoVo Rovaniemi
4. Nurmon Jymy
5. Rantaperkiön Isku
6. Liedon Parma
7. Maskun Kataja
8. Ylöjärven Ryhti