LP Viestin runkosarja Salohallissa päättyi tappiollisesti

LP Viestin runkosarja Salohallissa päättyi tappiollisesti

LP Viestin kauden kotiottelut runkosarjassa päättyivät tappiollisesti, kun Hämeenlinnan Lentopallokerho otti 1 – 3 -vierasvoiton salolaisista. Toisaalta: se oli hämeenlinnalaisten ensimmäinen voitto kuluvalla kaudella salolaisjoukkueesta, aiemmissa peleissä LP Viesti oli molemmissa 3 – 0 -lukemin parempi. Sunnuntain pelin erät merkittiin 22-25, 25-17, 22-25 ja 14-25.

Hämeenlinna sai peliin hyvän alun, mutta salolaiset pystyivät kääntämään tilanteet 1-6 ja 11-18 kohtuullisen tiukoiksi 9-12 ja 19-21 – erävoittoon nuo kaksi pientä kiriä eivät kuitenkaan riittäneet.

Toisessa erässä LP Viesti puolestaan sai alkuun hyvän vaihteen päälle, mutta viimeistään 11-5, 17-11 ja 19-13 -lukemissa erävoittaja alkoi jo varhaisessa vaiheessa olla selvä.

Kolmas erä alkoi salolaisten lyhyellä hallinnalla (3-1), mutta kun Hämeenlinna sai sen käännettyä edukseen (3-6), ote alkoi siirtyä vieraille. Lopussa Lentopallokerho pääsi yrittämään erä katkaisua jo lukemissa 18-24, mutta LP Viesti kipusi vielä neljällä pisteellään tuntumaan ennen vieraiden voitokasta ratkaisua.

Neljännessä erässä vieraat saivat reilun yliotteen heti alussa: 1-9 -tilanteessa alkoi kotijoukkueen vaihtoruletti, Veda Mansikkaviita teki tilaa Sofia Lehdolle, 1-12 -lukemissa sadannen liigaottelunsa pelannut Nea Haatainen siirtyi sivuun ja Inka Mehtola tuli kentällä ja vielä lukemissa 1-13 Katarina Pilepic sai antaa hakkuripaikkansa Arita Ternavalle.

LP Viestin orastavan kirin katkaisi oikeastaan yksi Michaela Madsenin onnistunut torjunta: 9-16 -lukemissa Micu otti pelin toisen torjuntapisteensä ja tilanne oli 9-17. Lukemat 10-16 olisivat kenties vielä antaneet kotijoukkueelle pientä toivon kipinää.

Nea Haatainen pelasi 100:nnen liigaottelunsa sunnuntaina.

Vieraiden parhaana otteluisäntä Jokioisten Leipä palkitsi ansaitusti Mikayla Shieldsin, tehot 19/+11.

– Olemme treenanneet viime aikoina kovaa ja pyrkineet pelaamaan pelit heti alusta saakka kovaa, esimerkiksi aggressiivisella syötöllä. Tässä pelissä molemmat syöttivät kahdessa ensimmäisessä erässä vahvasti ja siksi tilanne olikin 1-1 kahden erän jälkeen, pohti amerikkalaispelaaja lehdistötilaisuudessa.

– Meidän pitää jatkaa samalla tavalla runkosarja loppuun ja sitten mennä kohti play off -vaihetta, mietti Shields.

LP Viestin parhaan pelaajan palkinnon sai keskipelaaja Anna Czakan, tehot 14/+11.

– Hämeenlinna paransi edellisestä pelistä selvästi ja heillä oli koko ajan yhtenäinen pelitapa. Meidän pelimme ailahteli liikaa ja kun vastustaja sai voittoerissä etumatkaa, päät painuivat ja tavallaan lopetettiin pelaaminen, harmitteli joukkueensa kapteeni.

– Omaan syöttöön laitoin tänään painoa, kertoi Czakan, joka pelissä syöttikin 16 kertaa, teki vain yhden syöttövirheen mutta peräti 5 ässäsyöttöä.

– Tiukka ja mielenkiintoinen runkosarjan loppu on vielä edessä, kuvaili Czakan WoVo-, Ploki- ja Vampula-vieraspelejä.

”Voittoakin tärkeämpi oli peliesitys”

Hämeenlinnan Lentopallokerhon päävalmentaja Matteo Pentassuglia oli ihan toisella mielellä kuin edellisen Salo-vierailun jälkeen.

– Voitto oli tottakai hyvä, mutta sitäkin tärkeämpi on peliesitys, kunto pitää olla kohdallaan loppukautta ajatellen, painotti italialaisvalmentaja.

– Olemme tehneet kovasti työtä ja joukkue on nyt henkisellä tasolla hyvällä mallilla, pelataan enemmän joukkueena. Aina ei tarvitse olla ”perfect”, filosofoi Pentassuglia.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen vertasi peliä edelliseen Hämeenlinna-kohtaamiseen 30. tammikuuta Salossa.

– Aika lailla samanlainen peli, mutta voittaja vaihtui. Toinen erä oli meiltä hyvä, neljäs Hämeenlinnalta. Kaksi muuta erää olivat tasaisempia, muotoili Lemminkäinen.

– Takaa-ajoasemissa päästiin pari kertaa lähelle, mutta ei riittävän lähelle – esimerkiksi ensimmäisessä erässä tuli kaksi repeämistä, kuvaili Lemminkäinen.

– Yksi selkeä tilastotieto kertoo merkittävästä erosta: meidän hyökkäysteho hyvän vastaanoton jälkeen oli 24%, vastustajalla sama lukema on 52% . – siinä on liian iso ero, osoitti Lemminkäinen.

Hän oli tyytymätön myös koko joukkueen toisen kosketuksen peliin – ei siis vain passareiden osalta.

– Niissä tilanteissa ei päästy kunnon asemista hyökkäämään, kun toinen kosketus ei ollut tarpeeksi laadukas.

”Miksi runkosarja päättyy eri päivinä?”

Hän kritisoi myös runkosarjan loppuohjelmaa: miksi päätöskierroksen pelejä ei pelata samaan aikaan – ei edes samana päivänä?

– Joillakin joukkueilla runkosarja päättyy jo keskiviikkona, viimeisillä vasta sunnuntaina – sellainen aikataulu antaa jopa mahdollisuuden jonkinlaiseen taktikointiin. Lisäksi noilla aikatauluilla pelaavat joukkueet saattavat kohdata toisensa puolivälierissä, lepoaika ei siis ole siinä tapauksessa sama, osoitti Lemminkäinen.

LP Viestin kokoonpanossa esittelyyn juoksi ja lämmittelyssä oli mukana myös passari Viktoriia Tuchashvili, mutta kentällä ei häntä vielä sunnuntaina nähty.

Parhaat pistepelaajat:

LP Viesti: Anna Czakan 14/+11, Katarina Pilepic 12/+6 ja Anu Ennok 12/+3
Hämeenlinna: Mikayla Shields 19/+11, Suvi Kokkonen 15/+5 ja Ivana Jeremic 12/+6.

LähiTapiola -pistekilpailun pisteet:
3 p Mikayla Shields, Hämeenlinna
2 p Julia Porsanger, Hämeenlinna
1 p Anna Czakan, LP Viesti

Pro-libero -pelaaja: Julia Porsanger, Hämeenlinna

Otteluisäntä Jokioisten Leipä palkitsi parhaina:
LP Viesti: Anna Czakan
Hämeenlinna: Mikayla Shields

Mikayla Shields, Mika Heinonen Jokioisten Leipä ja Anna Czakan.