LP Viestin kausi päättyi hopeatunnelmiin

HPK Hämeenlinna palasi vuoden tauon jälkeen lentopallon naisten Suomen mestariksi vahvalla esityksellä viidennessä finaalissa. Jos finaalisarja ennen viidettä peliä oli kaikin tavoin tasainen, päätöspeli oli selkeästi HPK:n juhlaa lähes koko ajan. Esimerkkinä se, että LP Viesti ei kotisalissaan johtanut yhtäkään erää kertaakaan teknisen aikalisän jälkeen.

 Numerot Salohallissa olivat paljon puhuvasti 0-3 (18-25, 19-25 ja 16-25).

 HPK:n kapteeni ja loistava passari Chloe Collins palkittiin päätöspelissä joukkueensa parhaana.

– On helppo olla iso hymy kasvoilla! Olimme mielestäni hyviä kaikessa, mitä kentällä tehtiin ja sillä tavoin saatiin se mitä tultiin hakemaankin.

– Suurin asia tähän peliin tultaessa oli henkinen keskittyminen. Teknisesti ja taktisesti tehtiin pari pientä muutosta, mutta suurin vaikutus oli hyvällä henkisellä valmistautumisella. Olen erittäin onnellinen kaikkien puolesta ja nyt olimme todella joukkue! painotti amerikkalaispassari.

– Kunniaa pitää antaa myös LP Viestille, se on hieno joukkue ja oli kaikin tavoin ilo pelata heitä vastaan näin korkealla tasolla, kiitteli Collins.

LP Viestin kapteeni, pelipäivänä 30 vuotta täyttänyt Elina Käsnänen onnitteli mestareita ja totesi heidän olleen ratkaisupelissä kaikessa parempi.

– Me emme saaneet oikein mitenkään ja missään vaiheessa omaa peliämme käyntiin ja tämä oli tulos.

– Koko kaudesta pitää antaa kiitokset Tomin (Lemminkäinen) johtamalle valmennustiimille ja taustavoimille, he joutuivat kauden aikana niin moniin tilanteisiin loukkaantumisten takia. Päitä piti lyödä usein yhteen, jotta päästiin edes tähän tulokseen, joka nyt oli maksimitulos, muistutti Elina Käsnänen.

– Sanoin joukkueelle pelin jälkeen, että voimme kuitenkin olla ylpeitä kaudesta. Kiitos myös viimeisen finaalin mahtavalle kotiyleisölle, sen edessä oli hieno pelata, kiitteli kapteeni.

HPK:n päävalmentaja Luca Chiappini sanoi olleensa onnellinen jo ennen peliä – nyt hän oli vieläkin onnellisempi.

– Tyytyväinen, todella tyytyväinen. Tämä oli varmaankin meidän paras finaalipeli, olimme tasaisen hyviä kaikessa. Esimerkiksi torjunta- ja puolustuspelissä olimme kurinalaisia, emme myöskään tehneet paljon virheitä, muistutti italialaisvalmentaja.

– Hyvä henkinen valmistautuminen auttoi tähän tulokseen ja joukkue todella halusi tehdä tulosta.

– Kiitokset myös koko taustajoukolle sekä seuralle, joka on pystynyt luomaan meille hyvät olosuhteet. Eniten kuitenkin olen ylpeä meidän pelaajista, alleviivasi Luca Chiappini, jolle mestaruus oli Suomessa ja HPK:ssa toinen.

– LP Viesti haastoi hyvällä pelillä meidät olemaan entistä parempia. LP Viesti antoi kaiken energiansa ja voi myös olla ylpeä omasta suorituksestaan, antoi voittajien valmentaja tunnustusta.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli tietenkin pettynyt.

-Tulos ei kuitenkaan anna tilaa jossitteluille, HPK pelasi parhaan finaaliottelunsa ja ehkä samalla kauden parhaan ottelunsa. Me jäimme joka erässä jälkeen, saatiin keskivaiheilla vähän kiinni, mutta lopussa oltiin taas liikaa jäljessä, tiivisti Lemminkäinen erien kulun.

Hänellä oli vahva mielipide siitä, kuka oli HPK:n mestaruuden takuupelaaja.

– Ilman Salla Karhua HPK ei olisi nyt mestari.

– Omastakin joukkueesta voi olla ylpeä, tammikuun jälkeen oltiin koko ajan äärirajoilla, nyt se ei enää riittänyt. Runkosarjan osalta voi antaa kiitoksia meidän vaihtopelaajillemme, sieltä saatiin paljon apuja.

– Pelaajista Noora Kosonen pelasi koko kauden hyvin, Anna Czakan nousi taas yhden pykälän ylöspäin, Pilvi Kettunen paikkasi keskipelaajaosastoa.

– Loukkaantumisista vaikeimpia olivat Viki Tuchashvilin rannemurtuma tammikuusta saakka sekä Hillaelina Hämäläisen nilkkavammat. Näillä taustoilla voi sanoa, että pelasimme uskomattoman hyvää lentopalloa, muistutti Lemminkäinen, jolle SM-hopea oli uran kuudes.

– Lisäksi pitää muistaa, että liigassa oli tällä kaudella 3-4 muuta hyvää joukkuetta, niin me kuin HPK:kin joutuivat ajoittain tekemään kovasti töitä päästäkseen finaalipeleihin, arvioi Lemminkäinen.

Viidennen finaaliottelun otteluisäntä Salon kaupunki palkitsi pelin parhaina pelaajina HPK:n Chloe Collinsin ja LP Viestin Noora Kososen.

Pisteet:

LP Viesti: Kertu Laak 10/-2, Ronja Heikkiniemi 7/0, Anna Czakan 6/+4, libero Hillaelina Hämäläisen vastaanotto-% 11% / 9 suoritusta.

HPK: Suvi Kokkonen 14/+10, Vicky Savard 12/+6, Salla Karhu 11/+8, libero Saana Koljosen vastaanotto-% 90% / 10 suoritusta.

Kuvia tapahtumasta LP Viestin Facebookin kuva-albumissa.