LP Viestin kapteenit, 10-vuotisjuhlavuoden kirjoitukset – Osa 1, Hanna-Mari Arminen

LP Viestin kapteenit, 10-vuotisjuhlavuoden kirjoitukset – Osa 1, Hanna-Mari Arminen

LP Viestin 10-vuotisjuhlavuoden aikana pyydettiin joukkueessa kapteeneina toimineilta pelaajilta kirjoitukset menneistä pelivuosista ja nimenomaan kapteenin silmin katsottuna. Nyt julkaisemme nuo kirjoitukset siinä järjestyksessä, kun pelaajat ovat kapteeneina toimineet. Tekstit on laadittu kevään 2018 aikana.

Sarjan aloittaa yleispelaaja Hanna-Mari Arminen, joka toimi LP Viestin ensimmäisenä kapteenina kaudella 2008-09 sekä vielä uudelleen 2010-11.

 

Onnea, onnea 10-vuotias LP Viesti!

Ensimmäiseen vuosikymmeneen mahtuu paljon ihmisiä, tunnetta, voittoja ja tappioita. Ennätyksiä on rikottu ja kovia koti- ja ulkomaisia joukkueita pistetty nippuun. Tätä lisää!

Näin salolaisena on ollut upeaa saada pelata omassa kotikaupungissaan maan korkeimmalla tasolla. Mo-nella tätä mahdollisuutta ei valitettavasti ole, mutta sepä onkin ollut LP Viestille hyvä, koska joukkuee-seen on sen takia saatu paljon hyviä pelaajia.

Salolaisuudesta varmaan johtuu sekin, että tunnen Salon Viestin ja LP Viestin olevan yhtä. Kun 10 vuotta sitten vaihdoin seuraa Salon Viestistä LP Viestiin se ei tuntunut seuran vaihdolta, koska kaikki samat ih-miset jatkoivat myös uudessa seurassa. En tiedä miten Salon Viestin juniorit kokevat asian tänä päivänä? Tuntevatko he olevansa samaa seuraa liigajoukkueen kanssa? Pidän tärkeänä, että me kaikki lentopal-loihmiset Salossa olisimme samaa väkeä ja veisimme yhdessä lentopalloa eteenpäin.

Salolainen naislentopallo olisi kovin erinäköistä ilman miestä, johon myös LP Viesti henkilöityy. Hänhän on tietysti Tomi Lemminkäinen. Ilman Tomia ehkä koko LP Viestiä ei edes olisi, koska ilman häntä Salon Viestin nousu aikanaan pääsarjatasolle olisi ollut pelkkä haave. Monet pelaajat ovat juuri Tomin takia tulleet Saloon ja viihtyneet pitkään hänen valmennuksessaan. Jotkut pelaajat ovat tulleet jopa takaisin seuraan ja vaikken toisten motiiveista tiedäkään, luulen suurimman syyn olleen luottamus Tomin (=LP Viestin) tapaan toimia. Itsekin olen saanut olla hänen joukkueissaan teini-iästä lähtien ja hänellä on ollut merkittävä vaikutus minun uraani.

Itse pelasin lentopalloa reilut 20 vuotta. Sinä aikana kasvoin aikuiseksi ja lentopallo oli koko ajan mukana elämässä. Kävin rippikoulun Kuortaneella, lukion Tampereella, pelasin vuoden ammattilaisena Ranskassa, sain elämääni mahtavia ihmisiä sekä paljon matkustamista ja voitin yhdessä joukkueen kanssa. Silloin aikanaan ei ehkä ehtinyt tai osannut nauttia kaikesta, mutta näin jälkikäteen pelivuodet ovat upeita muistoja.

Häviöitäkin on tietysti tullut koettua, mutta LP Viestin kanssa niitä ei kyllä paljon tullut. Sain olla mukana aloittamassa historiallista 114 ottelun voittoputkea, jota tuskin koskaan tullaan peittoamaan missään palloilulajissa. Sain olla mukana ensimmäisessä Suomen mestaruudessa ja sen jälkeisissä torijuhlissa. Sain pelata samassa joukkueessa Virginie De Carnen kanssa. Sain pallotella Suomen parhaan liberon Hillaelina Hämäläisen kanssa. Sain viettää paljon aikaa rakkaan siskoni kanssa. Kiitän kaikkia, joiden kanssa olen saanut olla tekemisissä.

Jokainen hallilla ollut on ollut tärkeä osanen tässä suuressa perheessä. Ilman meitä ei ole seuraa.

Tammikuussa 2018 vietettiin 10-vuotisjuhlia – ja miten hienot juhlat ne olivatkaan! Päivällä pelattiin lentopalloa ja illalla tanssittiin. Päivän aikana minulle kirkastui, mitä LP Viestin slogan ”One team, one heart” tarkoittaa. Vanhojen viestiläisten peliin oli tullut pelaajia monelta eri vuodelta ja jopa rakkaan vihollisen, HPK:n, pelaaja Michaela Madsen oli mukana. En osaa sanoin kuvailla, mitä tunteita se minussa herätti.

LP Viestin perheeseen kuuluu, vaikka suunta elämässä muuttuu ja maisemat vaihtuvat. Illalla oli liikuttavaa nähdä aiemmin LP Viestissä pelanneiden videotervehdyksiä ympäri Suomen ja maailman. Kaikki halusivat juhlistaa meidän seuraamme.

LP Viesti on ollut ensimmäisten 10 vuoden aikana menestynyt seura. Toivotan onnea ja kaikkea hyvää myös tuleville vuosille!

Hanna-Mari Arminen

– – – – – – – – – –

Sarjassa seuraavana on Riikka Arminen.