LP Viestin eurotaival päättyi karusti, Kralovo Pole Brno haki neljä erävoittoa

LP Viestin / LP SALOn eurocupien taival päättyi varsin murskaavin numeroin tämän kauden osalta. Kotonaan 0-3 salolaisille hävinnyt Kralovo Pole Brno oli kuin toinen joukkue Salossa, kuittasi ensin varsinaisen otteluvoiton 0-3 (16-25, 21-25, 23-25) ja päälle vielä kultaisen erän 13-15 ja menin näin jatkoon, toiselle kierrokselle Jeklaterinburgin joukkuetta vastaan.

Brno oli kentällä alusta asti hallitsevampi joukkue: LP SALO ei kahdessa ensimmäisessä erässä ollut kertaakaan johdossa ja kolmannen erän parhaimman johtoaseman se menetti lukemista 22-17. Siitä Brno nousi ensin viidellä peräkkäisellä pisteellä tasoihin, kotijoukkue meni vielä kerran johtoon, mutta loput pisteet erään tekikin vierasjoukkue.

Kultainen erä oli 3-3 -numeroiden jälkeen Kralovo Pole Brnon hallintaa: puoltenvaihto 6-8:ssa, kiri lukemissa 13-14, mutta viimeisen pisteen iskivät tsekit ja jatkopaikka karkasi vieraille.

Vieraiden parhaana palkittiin 18/+10 -tehoin pelannut yleispelaaja Anna Sucha.
– Heti alusta alkaen meillä tuntui olevan kentällä parempi fiilis kuin Salolla, parempi kuin kotiottelussa. Meidän syöttömme oli kotijoukkuetta parempi. Kotitappion jälkeen loimme uskoa itseemme, meidän pitää tulla Suomeen taistelumielellä.
– Meillä oli ottelussa vain voitettavaa ja käytimme tilaisuuden hyväksi, mietti Sucha, jonka paikalla palkittavana olisi voinut olla myös kokenus passari Ivana Zburova, 35.
– Todellakin, hän pelasi itsensä tähtiin, tunnusti myös Sucha.

LP SALOn parhaan pelaajan palkinnon nappasi jälleen kerran Kertu Laak, tehot 18/+13.
– Kralovo Pole Brno aloitti hyvin ja meidän puolella tunnelma oli vähän samanlainen kuin kotimaankin parissa viimeisessä pelissä. Emme päässeet ollenkaan samaan kuin Tsekissä, Brnossa.
– Kultaisessa erässä oli vielä jonkinlainen alku, mutta lopussa ei sujunut. Huonot tilanteet eivät saisi vaikuttaa niin paljon meidän peliin kuin nyt tapahtui.
– Vastaanottomme ei ollut Brno-pelin tasolla – oikeastaan vieraat olivat kaikilla osa-alueilla parempi, tunnusti Kertu Laak pettyneenä.

Erittäin aktiivisesti peliin osallistunut voittajien valmentaja Marek Rojko antoi edelleen tunnustusta LP SALOlle.
– Sanoin joukkueelle, että meillä on vastassa hyviä voittoja ottanut vahva joukkue, seuran historia on menestyksellinen. Nyt pelattiin kuitenkin aivan eri peli kuin Brnossa ja meilläkin on ollut omat ongelmamme sen pelin jälkeen – aina viime lauantaihin saakka, jolloin pelasimme hyvän ottelu kotimaassa.
– Tärkeintä tässä voitossa ei ollut voitto ja jatkoonpääsy, vaan pelin kehittyminen ja parantuminen. Me olimme nyt tärkeissä paikoissa parempia ja Salo oli näköjään ajoittain ihmeissään, kertoi tyytyväinen Rojko.

Tomi Lemminkäinen oli luonnollisesti pettynyt tulokseen.
– Vastustaja sai nyt liikkeelle parhaan kokoonpanonsa ja se näkyi. Monissa tilanteissa ennen ottelua varoiteltiin, että Brno on kova joukkue eikä meidän jatkopaikka ollut mitenkään varma. Me tiesimme sen – nyt sen tietää myös koko Salo.
– Brno pelasi huippuottelun eikä meillä ollut oikein yhteenkään erävoittoon otetta. Jokaisen pelipaikan pelaaja heillä oli tänään meidän vastaavaa parempi, tiivisti päävalmentaja Lemminkäinen.
– Myös valmennuspuolella koimme tappion, vieraiden valmistautuminen tähän peliin oli meitä parempi, totesi Lemminkäinen.

Pisteet (koko ottelu):
LP SALO: Kertu Laak 18/+13, Ronja Heikkiniemi 12/+1, Anna Czakan 9/+4. Libero Hillaelina Hämäläisen vastaanotto-% 48%/23 suoritusta

Kralovo Pole BRNO: Gabriela Kopacova 21/+11, Anna Sucha 18/+10, Mojca Pene 16/+7. Libero Nikola Vankovan vastaanotto-% 67%/6 suoritusta.

Säästöpankki Salon palkitsemat pelaajat: Kertu Laak LP SALO, Anna Sucha, KP Brno

LP Viestin kuvaajan Osku Sahlstenin komeita kuvia CEV:n kuvagalleriassa, jonne linkki tässä. Valitse ottelu ja kuvat ovat katseltavissa ruudulla alempana.

Ottelu on jälkikäteen nähtävissä Yle Areenasta Toni Flinkin asiantuntevan selostuksen kera, linkki siihen on tässä.

LP Viestin seuraava ottelu on perjantaina Nurmossa. Seuraava kotiottelu on vasta lauantaina 27.1. klo 16, jolloin ottelu LP-Vampulaa vastaan pelataan seuran 10-vuotisjuhlaotteluna.