LP Viestille viisi uutta pelaajasopimusta

LP Viesti on solminut viisi uutta pelaajasopimusta. Joukkueen vahvuuteen liittyvät yleispelaajat Lotta Piesanen ja Netta Laaksonen, libero Milja Piesanen sekä passarit Veda Mansikkaviita ja Salla Virtanen. 

Lotta Piesanen (20v, 180cm) pelasi kolme viimeistä kauttaan Pölkky Kuusamon joukkueessa. Aikaisemmin hän on edustanut Kuortaneen sekä LiigaPlokin joukkueita. Piesanen on kuulunut nuorten maajoukkueeseen ja oli viime kesänä myös Suomen naisten maajoukkueessa voittamassa Eurooppaliigan hopeaa. Päävalmentaja Tomi Lemminkäisellä on hyvät odotukset uuden yleispelaajan suhteen:

– Viime kausi jäi Lotalta käytännössä väliin loukkaantumisen vuoksi. Kaudella 2016-2017 hän oli parhaimpia yleispelaajia liigassa ja mukana myös naisten maajoukkueessa. Odotukset ovat, että Lotta on ensi kaudella jälleen liigan kärkipelaaja.

Netta Laaksonen (17v, 173cm) pelasi viime vuonna Salon Viestissä 1-sarjaa ja oli mukana myös LP Viestin liigajoukkueessa kauden aikana. Maskun Katajan kasvatti on voittanut useita nuorten SM-mitaleja ja on edustanut Suomea nuorten maajoukkueessa, viimeksi tänä keväänä nuorten EM-karsinnoissa.

– Netta oli jo viime kaudella hiukan mukana farmipelaajana ja nyt tehtiin myös sopimus. Viime kaudella hän oli 1-sarjan parhaimpia yleispelaajia ja nyt otetaan askel ylöspäin. Todennäköisesti Netta pelaa sekä liigassa että 1-sarjassa, kommentoi Lemminkäinen.

Milja Piesanen (18v, 170cm) siirtyy LP Viestiin Kangasalta. Liberon paikkaa pelaava Milja on pelannut aikaisemmin Kuortaneen valmennuskeskuksessa ja kuuluu 2000-2001 -syntyneiden maajoukkueryhmään. Häneltä löytyy myös useita SM-mitaleja juniorisarjoista.

– Milja on tulevaisuuden libero, joka kuuluu myös nuorten maajoukkueeseen. Nyt hän pääsee samaan joukkueeseen liigan monivuotisen huippuliberon kanssa ja pääsee päivittäin näkemään Hiltsun tekemistä, kertoo Lemminkäinen.

Veda Mansikkaviita (19v, 167cm) siirtyy LP Viestiin LP-Vampulan joukkueesta. Kausilla 2014-2017 hän pelasi Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueessa. Mansikkaviita on edustanut Suomea nuorten maajoukkueessa ja palkintokaapista löytyy useita SM-mitaleja juniorisarjoista sekä vuoden naisjuniori-palkinto vuodelta 2017.

– Vedalla on jo muutaman vuoden kokemusta liigassa pelaamisesta ja nyt hän on ensimmäistä kertaa hyvin menestyneessä joukkueessa, päävalmentaja toteaa.

Salla Virtanen (17v, 172cm) pelasi viime kaudella Salon Viestissä 1-sarjaa ja siirtyy nyt Viestin liigajoukkueseen. Salon Viestin kasvatti on pelannut aikaisemminkin liigaotteluita LP Viestin paidassa ja hän oli voittamassa SM-kultaa keväällä 2017. Sallalta löytyy useita SM-mitaleita juniorisarjoista ja hän on edustanut Suomea U17-maajoukkueessa.

– Salla on ollut jo hiukan mukana liigajoukkueessakin ja nyt ensimmäistä kertaa sopimuspelaajana. Veda ja Salla muodostavat hyvän nuoren passarikaksikon ja he ovat tärkeässä roolissa liigan ja 1-sarjan joukkueissa. Kaksikko pääsee myös näkemään läheltä liigan huippupassarin Viktoriia Tuchashvilin työskentelyä, Lemminkäinen kommentoi.