LP Viestille täydet pisteet LP-Vampulaa vastaan

LP Viesti otti täydet kolme sarjapistettä syyskauden viimeisestä Mestaruusliigaottelusta LP-Vampulaa vastaan. Huittislaiset pystyivät horjuttamaan LP Viestiä erän verran, mutta muuten ottelu oli kotijoukkueen hallintaa. Ottelu päättyi LP Viestin voittoon luvuin 3-1 (25-18, 20-25, 25-7, 25-14).

Ennen ottelun alkua Salohallissa pidettiin hiljainen hetki Salon Viestin ja LP Viestin taustahahmo Hilkka Lammen poismenon johdosta. Hilkka Lammi oli salolaisen lentopallojunioritoiminnan ja naislentopallon merkittävä alkuunpanija ja toimija: valmentaja, talkoolainen ja taustavoima.

Ensimmäisen erän alku tarjosi pitkiä palloralleja molempien joukkueiden esittäessä hyvää puolustuspeliä. LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili jakoi passeja monipuolisesti ja hyökkääjät onnistuivat laajalla rintamalla. Kotijoukkue pääsi jo kuuden pisteen johtoasemaan, mutta Vampula kiri eroa kiinni pisteen päähän Kia Brightin johdolla. LP Viesti sai kuitenkin jälleen venytettyä eroa ja vei avauserän lopulta selkeästi 25-18.

Toisen erän alkua edettiin tasaisemmin, mutta Kertu Laak piti tehokkailla hyökkäyksillään kotijoukkuetta johdossa. Hyvän puolustuspelin avulla vierasjoukkue Vampula kiri eroa kiinni ja pääsi itse neljän pisteen johtoasemaan 13-17. Vampulan kovapomppuinen yleispelaaja Bright takoi palloja vastustamattomasti LP Viestin kenttään kerta toisensa jälkeen ja piti joukkuettaan johtoasemassa. LP Viesti ei saanut enää kirittyä Vampulan johtoa kiinni ja vieraat veivät toisen erän 20-25.

Kolmas erä oli LP Viestin täydellistä hallintaa ja se sai heti erän alkuun Lena Prokopenkon syöttövuorolla 7-0 johdon. Viktoriia Tuchashvili pääsi jälleen pyörittämään peliä monipuolisesti ja laitureiden lisäksi myös keskipelaaja Anna Czakan hyökkäsi tehokkaasti. Myös Kertu Laak teki tuhojaan syöttöruudussa ja kotijoukkue meni erässä menojaan. Kolmas erä murskaavasti kotijoukkueelle 25- 7.

Murskaavan kolmannen erän jälkeen LP-Vampula sai pelistään jälleen kiinni ja johti neljännen erän alkua. LP Viesti käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 4-8 ja tämän jälkeen kotijoukkue kiri johtoa kiinni ja meni ohi Lena Prokopenkon johdolla. LP Viesti pysyi kuskin paikalla erän loppuun asti ja vei neljännenkin erän selkein luvuin 25-14 ja koko ottelun 3-1.

Kia Bright, LP Vampula:

-Kova peli tänään. Välillä jouduimme tilanteisiin, joista emme tuntuneet pääsevän irti. Vastustaja syötti hyvin ja emme mielestäni käyttäneet tilanteita hyödyksemme. Hävisimme välillä myös liian helpoissa palloissa.

Kertu Laak, LP Viesti:

-Kovatasoinen peli ja mielestäni tämä oli yksi kauden parhaimmista suorituksistamme. On mukava olla kentällä, kun pelaamme parhaimmillamme. Tämä oli hyvä lopetus syyskauden runkosarjaotteluille.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

-Emme pystyneet tänään pelaamaan täydellä joukkueellamme, mikä on harmi. LP Viesti laittoi paljon painetta etenkin kahdessa viimeisessä erässä emmekä löytäneet ratkaisuja siihen. Kaksi ensimmäistä erää olivat hyviä ja tietenkin toivon, että koko peli olisi pysynyt samalla tasolla. Olen melko tyytyväinen syyskauteen, uskon että pystymme vielä parantamaan keväällä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Hyvä esitys ja osalla pelaajista kauden parasta suorittamista. Etenkin vastaanotto oli kauden parasta tähän mennessä. Myös hyökkäystehot hyvän vastaanoton jälkeen olivat kovaa luokkaa (65%) ja se kertoo passarin onnistumisesta. Kahdessa viimeisessä erässä saimme puolustuspelimme omalle tasolle, sitä ennen Vampula johti meitä puolustuksessa. Tästä on hyvä lähteä kohti ensi lauantain Suomen cupin välierää. Syyskauteen täytyy olla tyytyväinen, sillä alkukaudella meillä oli loukkaantumisten kanssa ongelmia ja runkosarjassa kärsimme vain yhden tappion ja olemme sarjakärjessä. Hyvä tilanne lähteä kohti kevättä.

LP Viesti – LP-Vampula 3-1 (25-18, 20-25, 25-7, 25-14)

LP Viesti: Laak 23/+20, Prokopenko 23/+14, Czakan 13/+10

LP-Vampula: Bright 16/+3, Felix 13/+9, Ferreira 9/+2

LähiTapiolan pisteet: 3 Kertu Laak LP Viesti, 2 Lena Prokopenko LP Viesti, 1 Kia Bright LP-Vampula

PRO libero: Hillaelina Hämäläinen

Otteluisäntä R-kioski Linjuri palkitsi parhaina LP Viestistä Kertu Laakin ja LP-Vampulasta Kia Brightin

Yleisöä 352