LP Viestille sarjapisteet Mestaruusliigassa ja jatkopaikka Suomen Cupissa

LP Viestille sarjapisteet Mestaruusliigassa ja jatkopaikka Suomen Cupissa

Salossa pelattiin keskiviikkona LP Viestin ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon välinen Mestaruusliigan ja Suomen Cupin ottelu. Kotijoukkue LP Viesti vei ottelun erin 3-0 (25-21, 25-22, 26-24).

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. LP Viesti oli selvästi päättänyt pelata paremmin, kuin kauden avausottelussa Pölkky Kuusamoa vastaan. Hämeenlinnan peräti seitsemän syöttövirhettä erään helpottivat LP Viestin pelaamista. Salolaiset puolestaan syöttivät hyvin eikä Hämeenlinna päässyt hyökkäämään keskeltä, laitahyökkäykset pitivät Hämeenlinnan pelissä mukana. LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen teki passarivaihdon (Viktoriia Tuchashvili ->  Saana Virtanen) tilanteessa 19-19. Vasta 17-vuotias Virtanen esitti varsin rohkeaa peliä, sillä ensimmäinen kosketus oli keskihyökkäys ja toinen onnistunut peippi. Hämeenlinna otti erän ensimmäisen aikalisän tilanteessa 20-19, mutta se ei auttanut vaan LP Viesti sai kurottua turvallisen eron.

Toisessa erässä LP Viesti johti erää koko ajan muutamalla pisteellä, mutta Hämeenlinna nousi tasoihin tilanteessa 20-20. Kotijoukkueen Anniek Siebring kävi kovaa lyöntikisaa Hämeenlinnan Olena Leonenkon ja Emmi Riikilän kanssa, jotka tosin joutuivat lyömään useinmiten LP Viestin kolmen naisen torjuntaa vastaan. LP Viesti hyökkäsi näyttävästi keskeltä Tuchashvilin tarjoillessa Anna Czakanille ja Nea Haataiselle.

Myös kolmannessa erässä kotijoukkue johti parhaimmillaan jo 20-15, mutta Hämeenlinna ei luovuttanut missään vaiheessa. Hämeenlinnalta tuli syöttövaihtoon Tuuli Tuominen, joka ei arkaillut vaan syötti LP Viestin peliä vaikeuksiin. Jo toisessa erässä LP Viestillä kentällä käynyt Linnea Kuusela tuli auttamaan salolaisten vastaanottoa varmoilla suorituksillaan. Erän viimeiset pallot olivat molemmilta joukkueilta kovaa taistelua. Erän kaksi viimeistä pistettä olivat kotijoukkueen Iina Andrikopouloun käsialaa.

Ottelun voittaja LP Viesti jatkaa siis Suomen Cupissa, jossa puolivälierässä vastaan tulee OrPo. Ottelu pelataan Salossa 22.11.

Olena Leonenko, Hämeenlinna:

-Pitkä peli- ja harjoitustauko vaikeutti varsinkin omaa vastaanottoani, mutta hyökkäys onnistui. On mukavaa olla taas takaisin Mestaruusliigassa, täällä on hyvä tunnelma ja mukavat ihmiset.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna:

-Emme tietenkään voi olla tyytyväisiä koska hävisimme, mutta peliesitykseemme voimme olla tyytyväisiä. Emme luovuttaneet, vaikka olimme kaksi erää jo hävinneet, vaan pelasimme viimeisenkin erän loppuun asti. Tänään LP Viesti oli 3-0 parempi eikä siinä ole selitettävää, he ovat tässä vaiheessa kautta valmiimpia. Emme ole päässeet tekemään kuusi vastaan kuusi -treenejä, joten pelaajat eivät ihan täysin vielä tunne toisiaan kentällä ja siitä aiheutuu sekaannuksia. Kolmekin virhettä erään voi olla ratkaisevaa. Uskon, että pystymme kauden mittaan paljon parempaan kuin tänään.

Anniek Siebring, LP Viesti:

-Meillä oli paljon enemmän luottoa toisiimme ja taistelua kuin ensimmäisessä pelissä. Peli sujui Vikin kanssa hyvin. Hämeenlinna onnistui mielestäni torjunta-puolustuksessa meitä paremmin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Ihan hyvä ja tasapainoinen esitys. Voitto ja Suomen Cupin jatkopaikka olivat tärkeät, mutta tärkeintä oli kuitenkin parantaa peliä viime lauantaisesta ja saada onnistumisia joukkueelle. Kaksi ensimmäistä erää hyökättiin vahvasti joka puolelta, mutta niissä erissä olimme puolustuspelissä jäljessä vastustajaa. Hämeenlinna taisteli hyvin, aika kova henki heillä oli päällä kolmannessa erässä, kun menetimme selkeän johdon. Olen tyytyväinen, että heikon hetken jälkeen saimme kuitenkin erän käännettyä itsellemme.

-Olena Leonenko oli kova vastus meille tänään. Koitimme saada häntä syötöllä vaikeuksiin, mutta ei se hänen hyökkäämiseensä niin vaikuttanut.

-Anniek Siebring pelasi hyvän pelin ja myös Iina paransi selkeästi ensimmäisestä pelistä. Nuoret tytöt passari Saana Virtanen ja Linnea Kuusela tulivat myös rohkeasti kentälle. Saanalta peippi ja Linnealta hyvät syötöt ja nostot tiukoissa paikoissa olivat joukkueen kannalta ratkaisevia suorituksia.

Otteluisäntä OP Lounaismaan Emmi Palomäki ja Henna Breilin palkitsivat LP Viestin Anniek Siebringin ja Hämeenlinnan Olena Leonenkon.

Parhaat pistenaiset

LP Viesti:
Anniek Siebring 17/+15
Iina Andrikopoulou 13/+4
Anna Czakan 9/+7
Libero Netta Laaksosen vastaanottoprosentti: 33% (9 suoritusta)

Hämeenlinnan Lentopallokerho:
Olena Leonenko 19/+11
Emmi Riikilä 12/+5
Yasmine Madsen 8/+4
Libero Brianna Doehrmannin vastaanottoprosentti 43% (14 suoritusta)

Pistekilpailu:

3 pistettä Anniek Siebring, LP Viesti
2 pistettä Olena Leonenko, Hämeenlinna
1 piste Viktoriia Tuchasvili, LP Viesti

ProLibero: Netta Laaksonen, LP Viesti

Noora Kosonen ja Viktoriia Tuchasvili jännittyneinä ennen ensimmäistä peliä.

Ruudun kooste ottelusta: https://www.ruutu.fi/video/3704103

Muokattu 7.10.2020 klo 22:49: lisätty kuvia ja Ruudun linkki.