LP Viestille OP Lounaismaa -turnauksesta tasapeli ja tappio, A-tytöille kaksi voittoa Somerolla

LP Viesti pelasi lauantaina kauden viimeiset harjoitusottelunsa OP Lounaismaa -turnauksessa. Osallistujina olivat kotijoukkueen lisäksi LP-Vampula sekä LP Kangasala. Päivän ensimmäisessä ottelussa LP-Vampula ja LP Kangasala ottivat mittaa toisistaan LP-Vampulan ollessa parempi luvuin 3-1 (21-25, 25-23, 25-19, 26-24).

LP Viesti aloitti turnauksen ottelulla LP Kangasalaa vastaan, jonka vieraat veivät nimiinsä 1-3 (25-21, 18-25, 10-25, 20-25). Kotijoukkueen parhaimmat pisteet keräsivät Lena Prokopenko (17/+6) sekä Anna Czakan (11/+9).

– Saatiin kaksi kovaa peliä tähän päivään. Kangasalaa vastaan alku oli hyvää ja kaksi erää ihan ok peliä. Kolmas erä oli todella huono ja neljäs hiukan parempi, mutta parannettavaa jäi paljon. Kangasala oli hyvä ja tulee olemaan yksi suurimpia mestarisuosikkeja. Heiltä puuttui vielä heidän ykköshakkurinsa, kertoi päävalmentaja Tomi Lemminkäinen.

Viimeisessä ottelussa LP Viesti kohtasi LP-Vampulan. Kotijoukkue onnistui voittamaan kaksi ensimmäistä erää, mutta hävisi niukasti kaksi seuraavaa. Otteluissa pelattiin sovitusti neljä erää, joten viimeinen ottelu päättyi tasapeliin 2-2 (25-20, 25-16, 23-25, 22-25). Kovimmat pisteet keräsivät Kertu Laak (20/+11), Lena Prokopenko (19/+6) sekä Lotta Piesanen (11/+5).

– Peli Vampulaa vastaan oli pääasiassa hyvää pelaamista, mutta tiukat erät kääntyivät heille. Virheitä pitää saada vielä paljon pois ja lisää kovuutta silloin, kun on tiukkaa taistelua erävoitosta. Vampula on myös varteenotettava mitaliehdokas ja oli turnauksen ykkösjoukkue ja ansaitsi turnausvoiton. Kovatasoinen ja erittäin tasainen sarja tulossa – mitalimahdollisuudet ovat jopa 7-8 joukkueella, ounasteli Lemminkäinen.

Tulevana keskiviikkona 26.9. LP Viesti pelaa kauden ensimmäisen virallisen ottelunsa Suomen Cupin 1. kierroksella helsinkiläistä Tapanilan erää vastaan. Ottelu pelataan Helsingissä Puistolan urheiluhallilla klo 19.30.

LP Viestin A-tytöt pelasivat myös lauantaina kauden ensimmäiset ottelunsa Somerolla. Turnauksessa kaatuivat puhtaasti Someron Pallo 3-0 (25-18, 25-20, 25-13) sekä Perttulan Tähti 3-0 (25-17, 25-8, 25-12).

– Tulokseen ollaan tyytyväisiä. A-poolin paikka ja kotiturnaus ovat seuraavaksi edessä. Someroa vastaan pari erää oli hakemista, mutta kolmas erä oli jo hyvää tekemistä. Erien lopuissa oltiin kovia. Perttulan Tähteä vastaan kaivettiin hieman verta nenästä ensimmäisessä erässä lähtemällä vastustajan peliin mukaan, mutta kaksi viimeistä erää oli rentoa ja tehokasta tekemistä. Yhteispeliä ei ole ollut liikaa takana, mutta sekin parantui turnauksen aikana. Kaikki pelaajat saivat peliaikaa, mikä on tärkeää jatkon kannalta, kommentoi A-tyttöjen päävalmentaja Janne Harju