LP Viestille kaksi voittoa päivällä – illalla menestystä V-S urheilugaalassakin

LP Viesti otti varsin rutiininomaisen 3-1 -kotivoiton LP-Vampulasta seuran 10-vuotisjuhlaottelussaan. Se joutui kuitenkin tekemään varsin tiukasti töitä voiton eteen, siitä kertovat eräpisteet 25-15, 22-25, 25-19 ja 25-13. Etenkin toisessa erässä vieraat pelasivat uhrautuvaa puolustuspeliä ja ansaitsivat erävoittonsa.

Mestaruusliigan kärkivartettiin saatiin myöhemmin illan aikana uusia tuulia kun LP Kangasala pystyi kotonaan kukistamaan HPK:n 3-1. Orivedellä OrPo kukisti puolestaan Pölkky Kuusamon 3-2. Ajantasainen sarjataulukko tässä linkissä.

Ilta toi lisää juhlan aihetta 10-vuotisjuhlapäivään: LP Viesti palkittiin Varsinais-Suomen urheilugaalassa vuoden joukkueena ja pelaajista libero Hillaelina Hämäläinen on piirin paras lentopalloilija sekä kymmenen parhaan listallakin komeasti kahdeksas.

Salon Seudun Sanomien juttu urheilugaalasta tässä linkissä

LP Viesti – LP-Vampula -ottelun jälkeen sanottuja kommentteja:

Veda Mansikkaviita, LP-Vampulan passari:
– Toinen erä oli meiltä tosi hyvä, taisteltiin ja puolustettiin eläimen lailla! Lisäksi saatiin jatkopallot pelattua hyvin. Tauon jälkeen ote vähän lopahti, vaikka LP Viestin mukana pysyttiinkin, neljännessä oltiin jo altavastaajia.

– Ottelun alku oli hieno, kun 10-vuotisjuhlien juhlapeliin oli satsattu kaikkea ylimääräistä.

Tuuli Kukkonen, LP Viestin yleispelaaja:
– Päivällä oli hienoa katsoa entisten LP Viesti -pelaajien ottelua ja haluttiin omalla tavalla tehdä heille kunniaa omassa pelissä. Järjestelyt olivat alussa hienot.

– LP-Vampulan kova puolustaminen alkoi tosissaan jo ärsyttää ja he haastoivat meidät hyvin. Omaan vastaanottopeliin (55%/31 suoritusta) voi olla tyytyväinen, mutta hyökkäystehoihin jäi parannettavaa.

Arttu Keränen, LP-Vampulan päävalmentaja:
– Veda jo kertoikin olennaisen, ehkä meidän puolustuspeli oli koko kauden parasta. Me olemme onnistuneet siinä muitakin kärkijoukkueita vastaan. Lähtö peliin oli meille niin tuttu ja olemme sitä yrittäneet harjoitellakin.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:
– Oli hieno lentopallo-ottelu, kun nähtiin yhteensä noin 150 puolustusta, meille noin 80 ja vieraille noin 70 kappaletta. Välillä oli todella kova homma tappaa palloa Vampulan kenttään.

– Melkein ennakkosuunnitelman mukaisesti Dubravka Rakic pelasi kaksi erää (tehot 10/+8), sitten Anna Czakan tuli hänen paikalleen ja pelasikin itsensä kentän parhaaksi pistepelaajaksi (16/+12).

– Tuulinkin peli oli ihan hyvä kuten hän itsekin osasi arvioida. Vastaanotto oli 47%, mutta suoria virheitä vain 3, torjunnat meille 9-1.

– Haluttiin joukkueena pelata hyvä ottelu ja aika hyvin siinä onnistuttiinkin.

Vieraiden uusi brasilialaisvahvistus Nayara Ferreira iski muutaman kerran tulisesti ja sai aikaan tehot 15/+5.

Ottelun tilastot tässä linkissä.

Lähi-Tapiola -pisteet:
3 p Anna Czakan, LP Viesti
2 p Noora Kosonen, LP Viesti
1p Nayara Ferreira, LP-Vampula.

Otteluisäntä Salon kaupunki palkitsi parhaina Anna Czakanin ja Nayara Ferreiran..

Salon Seudun Sanomien juttu Vampula-ottelusta tässä linkissä.

Aiemmin päivällä LP Viesti ex-pelaajat kohtasivat Salon Viesti N1 -joukkueen, tulos 2-025-14, 25-13). Ex-pelaajien joukkueessa oli noin 2500 ottelun verran liigakokemusta.

Salon Seudun Sanomien juttu esiottelusta tässä linkissä.

LP Viesti jatkaa Mestaruusliigaa kahden pelin verran vieraskentillä: ensi keskiviikkona 31.1. Rovaniemellä WoVoa vastaan ja seuraavana päivänä, torstaina 1.2. Kuusamossa tärkeässä ottelussa Pölkkyä vastaan.

Tämän jälkeen runkosarjassa ovat vielä ottelut:
17.2. LP Viesti – WoVo
23.2. LP Viesti – LiigaPloki
24.2. LP Viesti – LiigaPloki
28.2. OrPo – LP Viesti
4.3. Pölkky – LP Viesti

LP Viesti jatkoi illalla 10-vuotisjuhliaan iltajuhlalla, jossa se palkitsi ansioituneita seuraihmisiä Suomen Lentopalloliiton myöntämin huomionosoituksin:

Jukka E. Lehtinen sai kultaisen ansiomerkin. Merkki annetaan erittäin pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta toiminnasta lentopallon hyväksi. Jukka E. Lehtinen on seuran perustajäsen, Salon Viesti ry:n puheenjohtaja 1996-2007, LP Viesti Salo ry:n puheenjohtaja 2008-2011 ja seuran kunniapuheenjohtaja.

Ilpo Määttänen sai pronssisen ansiomerkin. Merkki annetaan tuloksellisesta toiminnasta lentopalloilun hyväksi. Ilpo Määttänen on toiminut monipuolisesti seuran eri tehtävissä, muun muassa LP Viesti Salo ry:n puheenjohtajana 2012-2015 ja LP Viestin Mestarien liigan Organising Directorina 2014-2015. Hän on myös toiminut mm. SVUL:n Varsinais-Suomen piirin lentopallojaoston jäsenenä.

Tomi Lemminkäinen, Pentti Nurmi, Auno Lindh ja Petri Virtanen palkittiin kultaisella ansiolevykkeellä. Levyke annetaan ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta toiminnasta lajin hyväksi.

Tomi Lemminkäinen on toiminut menestyksekkäästi LP Viestin päävalmentajana ja/tai urheilutoimenjohtajana vuodesta 2008 alkaen. Lisäksi hän on toiminut Mestaruusliigan liigahallituksessa 2012-2016. Tomi Lemminkäinen on seuran perustajajäsen.

Pentti Nurmella on pitkä ura Salon Viestissä ja LP Viesti Salo ry:ssä, jossa hän toiminut seuran ja johtokunnan puheenjohtajana 2011-2012 ja otteluiden isäntänä vuodesta 2008. Lisäksi hän on toiminut Salon Viesti ry:n ukkomiesten puheenjohtajana 2001-2012. Pentti Nurmi on LP Viesti ry:n perustajajäsen.

Auno Lindh on joukkueen pitkäaikainen huoltaja. Hän on ollut Salon Viestin huoltajana vuodesta 1999 ja LP Viestin huoltajana vuodesta 2008 lähtien. Auno Lindh on seuran perustajajäsen.

Petri Virtanen hoitaa otteluiden tilastoja. Hän on ollut mukana LP Viestissä vuodesta 2015. Lisäksi hän hoitaa Suomen naisten lentopallomaajoukkueen tilastointia. Virtanen on hoitanut maajoukkueen tilastot maaotteluissa ja Suomen Lentopalloliiton tilastotehtävissä.

Palkinnot luovutti Suomen Lentopalloliiton hallituksen jäsen Jouni Oksanen..

Juhlaillan aikana julkistettiin myös LP Viestin 10-vuotiskauden All Stars -seitsikko:
* hakkuri Virginie de Carne
* passari Riikka Arminen
* yleispelaaja Sini Häkkinen
* yleispelaaja Hanna-Mari Arminen
* keskipelaaja Dubravka Rakic
* keskipelaaja Kaisa Nyman
* libero Hillaelina Hämäläinen

Salon kaupunki oli LP Viestin 10-vuotisjuhlaottelun otteluisäntänä ja valitsi sekä palkitsi parhaat pelaajat. LP-Vampulan Nayara Ferreiran ja LP Viestin Anna Czakanin yllä olevassa kuvassa Katja Taimela, Juhani Nummentalo ja Lauri Inna.