LP Viestille 3-2 voitto LP-Vampulasta

LP Viesti matkasi maanantaina Huittisiin LP-Vampulan vieraaksi. Tasaista ja viihdyttävää ottelua pelattiin lähes 2,5 tuntia ja lopulta LP Viesti oli parempi luvuin 2-3 (20-25, 25-20, 21-25, 25-21, 11-15).

Kotijoukkue LP-Vampula lähti otteluun aggressiivisesti, ja Iina Andrikopouloun hyvällä syöttövuorolla Vampula karkasi 6-2 johtoon. Kertu Laakin ja Lotta Piesasen hyvien hyökkäyksien sekä Hillaelina Hämäläisen mainioiden puolustuksien johdolla Viesti kiri kiinni ja lähti viemään erää. Avauserä LP Viestille lopulta 20-25.

Toinen erä eteni LP-Vampulan komennossa mm. Iina Andrikopouloun ja Kia Brightin vahvojen hyökkäyksien myötä. Kotijoukkue pysyi kuskin paikalla koko erän ajan ja vei sen nimiinsä 25-20.

Kolmannessa erässä kotijoukkue LP-Vampula jatkoi siitä mihin edellisessä erässä jäi ja pääsi nopeasti 4-0 johtoon. Lotta Piesanen piti Viestiä mukana hyvillä hyökkäyksillään ja Viesti kiri 8-8 tilanteessa tasoihin. Piesanen jatkoi hyviä otteitaan myös syöttöruudussa ja Viesti karkasi 9-15 johtoon. Vampula kiri kuitenkin pisteen päähän 16-17 Brightin ja vaihdosta tulleen keskihyökkääjä Eliisa Peitin hyökkäyksien avulla. Erän hahmo Lotta Piesanen onnistui loppuerän tärkeissä hyökkäyksissä ja erä Viestille lopulta 21-25.

Neljäs erä eteni todella tasaisesti ja edellisten erien tapaan nähtiin pitkiä palloralleja puolin ja toisin. LP-Vampula oli terävämpi erän lopussa ja vei erän 25-21.

Ratkaiseva viides erä oli Kertu Laakin hurjaa näytöstä ja hän johdatti Viestin erä- ja otteluvoittoon. Kertu tehtaili ratkaisuerään viisi pistettä ja koko ottelun saldona hurjat 31/+18.

Kertu Laak:

-Pelissä oli ylä- ja alamäkiä, mutta kun pelasimme omalla tasollamme olimme parempi joukkue kuin vastustaja. Vampulalla on hyviä pelaajia ja heillä on parempi joukkue kuin viime vuonna, joten he pystyivät painostamaan peliämme ja viemään kaksi erää. Voitto on kuitenkin aina hyvä asia.

Tomi Lemminkäinen:

-Tärkeä vierasvoitto ja todella tyytyväinen kahteen pisteeseen. Tilastojen mukaan oltiin oikeastaan kaikessa jäljessä joten siinäkin mielessä tyytyväinen voittoon. Kertu ja Lotta tekivät kahteen naiseen 49p niin siinä ratkaisu. Netta Laaksonen paikkasi hyvin Lenaa ensimmäisessä erässä ja saatiin vastaanotto kuntoon. Vampula on todella laadukas joukkue ja vaikea saada torjuntoja kun pelaavat paljon keskeltä ja todella nopea tempo neloseen. Viisi ottelua pelattu ja tyytyväinen neljään voittoon ja yhteentoista pisteeseen.

Maanantain ottelu aloitti LP Viestin tiiviin vieraskiertueen, joka sisältää neljä ottelua kahdeksaan päivään. Torstaina joukkue kohtaa Woman Volleyn Rovaniemellä, sunnuntaina LiigaPlokin Pihtiputaalla ja maanantaina Nurmon Jymyn.

LP-Vampula – LP Viesti 2-3 (20-25, 25-20, 21-25, 25-21, 11-15)

Parhaat pelaajat: LP Viesti Kertu, LP-Vampula Iida Paananen

Parhaat pisteet: LP Viesti Kertu Laak 31/+18, Lotta Piesanen 19/+10, Czakan 10/+8

LP-Vampula: Felix 19/+15, Peit 12/+9 Andrikopoulou 16/+8

LähiTapiolan pisteet: 3 Kertu Laak LP Viesti, 2 Krystsina Yagubova LP Viesti, 1 Eliisa Peit LP-Vampula