LP Viesti voitti taas HPK:n – mestaruus katkolla perjantaina klo 18 Salohallissa

LP Viesti voitti taas HPK:n – mestaruus katkolla perjantaina klo 18 SalohallissaLP Viesti voitti lentopallon naisten Mestaruusliigan kolmannessa finaaliottelussa HPK:n vieraskentällä Hämeenlinnassa 2-3 (26-24, 19-25, 25-15, 16-25, 11-15). Voiton myötä LP Viesti nousivat finaalisarjassa 3-0-johtoon, ja on enää voiton päässä suomenmestaruudesta. Finaalisarja on katkolla perjantaina Salossa.

Avauserä oli tasainen. LP Viesti kävi johdossa 14-17, ja oli jo viemässä Nadezhda Gokhshteinin kovilla ratkaisuilla erää tilanteessa 20-23. HPK heitti kuitenkin kentälle Kinga Kasprzakin, ja jokseenkin vähälle peliajalle jäänyt puolalainen teki joukkueelleen neljä pistettä putkeen ja nosti tilanteeksi 24-23. Erä lopulta HPK:lle 26-24.

Toisen erä alku oli vieraiden näytöstä. Noora Kososen, Ronja Heikkiniemen ja Pauliina Vilposen torjunnoilla ja hyökkäyksillä LP Viesti eteni nopeasti 0-6-johtoon. Jälleen aloituksessa ollut Anna Czakan pommitti kaksi ässäsyöttöä ja oli muutenkin terhakkaalla pelipäällä, ja vei joukkuettaan kohti erävoittoa. Erä Salolle 19-25.

– Oikein tasokasta lentopalloa. Itsevarmuus on noussut (kun on päässyt aloituksekseen). Meillä oli vähän hakemista etenkin puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä. Toisessa erässä saatiin se kuntoon. Mennään pallo kerrallaan, Czakan sanoi YLE TV2:n haastattelussa toisen erän jälkeen.

Kolmas erä kuin uusinta toisesta, paitsi että hallitseva joukkue oli HPK. LP Viestille tuli paljon helppoja virheitä, ja HPK vei erän 25-15. LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kierrätti erässä pelaajiaan: vaihtopenkiltä uutta virtaa, ja toisaalta avainpelaajille lepoaikaa neljättä erää varten.

Nadezhda Gokhshteinin väkevä veto alkoi neljännessä erässä uudestaan. Hänen neljä peräkkäistä pisteittä, joista kolme ässäsyötöillä, vei LP Viestin 2-7-johtoon. Ensimmäistä kertaa finaalisarjassa reilummin peliaikaa saanut Vera Klimovich oli osaltaan nostamassa joukkueettaan hetken päästä jo 8-15-johtoon. Gokhshtein kirjasi torjuntapisteellään lopulta erän 16-25 salolaisille.

Viides erä oli LP Viestiltä erittäin rohkeaa peliä. Joukkueen passari Viktoriia Tuchashvili viljeli maukkaita passeja, mutta päätöserässä hän kunnostautui myös torjujana. Hän torjui vieraat 2-6-johtoon, ja kuin kruunuksi myös erän ja koko ottelun viimeisen pisteen 11-15:een.

– Meillä on hirveä usko tekemiseen. Olemme tehneet kovasti töitä ja menneet nousujohteisesti eteenpäin. Me tiedämme, että jokainen pallo merkitsee. Hieno taistelu koko joukkueelta. Uskon, että pystymme vielä ottamaan yhden napsun eteenpäin. Ei tule paineita (mestaruudesta). Meillä on halu pelata ja halu voittaa, LP Viestin kapteeni Pauliina Vilponen hehkutti voiton jälkeen YLE:n haastattelussa.

Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat pitkäperjantaina Salohallissa. Neljäs finaali käynnistyy kello 18:00. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa, ja 3-0-johdon myötä SM-titteli on siis katkolla LP Viestille.

HPK: Allison Mayfield 24/+13, Piia Korhonen 18/+10, Kinga Kasprzak 18/+8.

LP Viesti: Nadezhda Gokhshtein 22/+19, Ronja Heikkiniemi 15/+11, Pauliina Vilponen 15/+10.