LP Viesti vei kolmannen välierän – finaalipaikka katkolla keskiviikkona

LP Viesti vei kolmannen välierän OrPoa vastaan luvuin 3-0 (25-13, 25-20, 25-22) ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon. Finaalipaikka on siis katkolla Viestille keskiviikon ottelussa Orivedellä.

Avauserä oli täyttä LP Viestin hallintaa. Anna Czakanin syöttövuorolla kotijoukkue pääsi karkumatkalle ja OrPo avitti eroa tekemällä kahdeksan hyökkäysvirhettä avauserään. LP Viesti vei erän selkeästi 25-13.

Myös toista erää edettiin kotijoukkueen tahtiin. OrPo pääsi erässä muutaman kerran iholle parin pisteen päähän Viestin virheiden avittamana, mutta kotijoukkue vastasi omalla pisteputkellaan. Viesti antoi omilla virheillään vastustajalle peräti 14 pistettä, mutta vei silti erän luvuin 25-20.

Kolmanteen erään OrPo tuli kentälle uudella ilmeellä. Vierasjoukkue johti pitkään erää muutamalla pisteellä. Viesti kuroi johtoa kiinni ja lähti karkumatkalle Lena Lymareva-Flinkin ja Kertu Laakin johdolla. OrPo oli erän lopussa vielä muutaman pisteen päässä, mutta kiri tyssäsi joukkueen kahteen perättäiseen syöttövirheeseen.

Netta Rekola, OrPo:

-Peliin lähdettäessä oli hyvä fiilis ja tankki täynnä energiaa, mutta jotenkin ensimmäisessä erässä peli ei lähtenyt niin kuin ajattelimme. Toinenkaan erä ei sujunut, jostain syystä hyydyimme. Emme saaneet vastaanottoa kuntoon emmekä päässeet sen kautta rakentamaan peliä, jotta olisimme voineet rikkoa vastustajan torjuntaa. Tauolla puhuimme, että lähdemme peliin uudella ilmeellä ja niin teimme. Se ei ihan riittänyt, mutta kotipelissä on jälleen näytettävää.

Kertu Laak, LP Viesti:

-Teimme pelissä liikaa virheitä ja sitä kautta annoimme vastustajalle mahdollisuuden tulla peliin mukaan. Meillä oli onnea, että voitimme tällaisella peliesityksellä. Oma syötti puri tänään, joskus se toimii ja joskus ei. Meidän täytyy tehdä vielä töitä, jotta pystymme pitämään hyvön tasomme läpi ottelun. Parhaan tasomme löytäminen ja sen pitäminen koko pelin on tavoite seuraavaan otteluun.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

-Onnittelut LP Viestille hyvästä esityksestä. Kun pelaat LP Viestin tasoista joukkuetta vastaan ja et pysty murtamaan heidän vastaanottoaan, et pysty voittamaan. Viestin hyvä vastaanotto näkyy myös heidän hyökkäysprosentissa. LP Viestillä on hyvä puolustus ja tässä näkyi suuri ero tänään. Emme pystyneet painostamaan heitä tarpeeksi syötöllämme ja hyökkäyksellä. Unohdamme tämän ottelun ja keskitymme keskiviikon otteluun. Pudotuspeleissä pitää pystyä pelaaman paremmin kuin kaudella ja mikäli pystymme pelaamaan omilla rajoillamme keskiviikkona, voimme voittaa erän tai kaksi ja jopa koko ottelun niin kuin viime torstaina.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Aloitimme hyvin ja ensimmäinen erä oli meiltä loistava. Sen jälkeen teimme paljon virheitä. Toisesa erässä annoimme vastustajalle 14 pistettä virheillä ja heidän piti tehdä itse vain kuusi. Myös viimeisessä erässä teimme kymmenen virhettä. Silti onnistuimme voittamaan tänään. Tänään tapoimme palloja, mutta usein myös oman joukkueemme tappioksi. Vastaanottoon olen tyytyväinen, Erityisesti Lena Lymareva-Flinkin vastaanotto 71% on loistava lukema yleispelaajalle.

LP Viesti – OrPo 3-0 (25-13, 25-20, 25-22)

LP Viesti: Laak 18/+12, Lymareva-Flink 13/+10, Czakan 9/+8

OrPo: Dockery 11/+3, Dugan 8/-1, Handley 6/+5