LP Viesti vei ensimmäisen puolivälieräottelun

LP Viestin ja Nurmon Jymyn ensimmäinen puolivälierä tarjosi pudotuspelijännitystä kerrakseen. LP Viesti vei tasaisen kamppailun luvuin 3-1 (25-21, 25-15, 23-25, 25-20) ja otti ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Ottelusarja jatkuu sunnuntaina Nurmossa.

Otteluisäntä Salon Seudun Sanomat palkitsi joukkueiden parhaimpina pelaajina LP Viestistä Anna Czakanin ja Nurmon Jymystä Jessica Salmisen.

Avauserä alkoi todella tasaisena ja LP Viesti sai tehdä täyden työn jokaisen pisteensä eteen Nurmon puolustaessa uhrautuvasti. Anna Czakanin torjunnalla ja ässäsyötöllä Viesti sai muutaman pisteen eroa, mutta Nurmo pysytteli koko ajan kannoilla. Viesti pääsi erän lopulla karkaamaan jo 22-19 johtoon, mutta Nurmon kahdella perättäisellä torjunnalla tilanne kiristyi jälleen. Lena Lymareva-Flink ja Kertu Laak tekivät erän lopussa tarvittavat pisteet ja erävoitto Viestille numeroin 25-21.

Toisen erän Nurmo aloitti jälleen pirteästi, mutta Viesti alkoi saada enemmän koneitaan käyntiin ja kasvatti piste-eroa. Kotijoukkue hyökkäsi tehokkaasti laajalla rintamalla ja vei erän selkeästi 25-15.

Kolmatta erää edettiin Nurmon komennossa, kun se pääsi karkuun Karoliina Fribergin hyvällä syöttövuorolla. Nurmon johto oli parhaimmillaan neljä pistettä, mutta LP Viesti kiri eron kiinni kentälle vaihdetun Kris Yagubovan syöttövuorolla. Nurmo johti loppuerää 16-20 ja 20-23, mutta LP Viesti kiri vielä pisteen päähän. Tiukka loppuerä päättyi lopulta Carina Hoffin onnistuneeseen hyökkäykseen ja erä Nurmolle 23-25.

Neljättä erää edettiin jälleen Nurmon tahdissa ja se johti erää 5-10. LP Viesti haki virtaa vaihtopenkiltä vaihtamalla Lotta Piesasen Lena Prokopenkon tilalle ja Pilvi Kettusen Jenna Rosenthalin paikalle. Pilvi tuli kentälle pirteästi tekemällä heti hyökkäyspisteen ja ässäsyötön ja ero kaveni kahteen. Hillaelina Hämäläisen puolustukset ja Anna Czakanin tappotorjunnat sytyttivät kotijoukkuetta entisestään ja oli LP Viestin vuoro siirtyä johtoon. Viesti piti johtonsa loppuun asti ja vei neljännen erän 25-20 ja koko ottelun 3-1.

Jessica Salminen, Nurmon Jymy:

-Pettynyt olo. Tiedettiin, että Salo on kova joukkue, mutta lähdimme todella voittamaan peliä. Viestillä oli tänään parempi hyökkäys, itse emme saaneet tapettua palloja tarpeeksi hyvin. Omaan vastaanottooni olen tyytyväinen tämän päivän pelissä.

Anna Czakan, LP Viesti:

-Kaksi erää oli meiltä hyvää esitystä, kolmannessa erässä löysäsimme jostain syystä kaasua. Tiesimme, että Nurmo on kova puolustamaan ja ehkä turhauduimmekin, kun pallot eivät heti kuolleet. Neljännessä erässä vaihtopenkiltä tulleet ratkaisivat mielestäni erän. Huomenna lähdemme jo Nurmoon, joten saamme hyvän valmistautumisen. Sunnuntaina on varmasti tulossa kova peli.

Kari Tuomela, Nurmon Jymy:

-Playoffeissa pelataan vain voitoista, joten harmittaa, vaikka pelasimme hyvän pelin. Jotain pitää vielä parantaa sunnuntaina ja silloin lähdemme ehdottomasti voittamaan. Salolla on kova materiaali ja tänään heiltä löytyi penkiltä ratkaisijoita. Täytyy sanoa, että Viktoriia Tuchashvili on kova passari – hän pyöritti peliä todella hyvin ja emme saaneet hyökkääjiä tarpeeksi hyvin kiinni. Kaikki ollaan tehty meidän resursseilla mitä voidaan ja viikon sisällä nähdään mihin se riittää.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Kova vääntö tänään, jota osasin odottaa. Mielestäni Nurmo ei ole sarjan 8. paras joukkue vaan kuuluu top neloseen ja tämän päivän ottelu vahvisti sen. Olen tyytyväinen peliin, +41 saldona ja nousimme vaikeista paikoista. Lotalta ja Pilviltä hyvä sisääntulo neljännessä erässä ja he ratkaisivat erän meille. Myös jatkossa tulemme tarvitsemaan penkiltä apuja. Viki pelasi hyvän ottelun, vaikka ottelu oli varmasti hänelle haastava, sillä hänellä tuntui olevan tiukempi linja kosketusten suhteen mitä muilla. Sunnuntaina on varmasti luvassa huikea ottelu Nurmossa. Iso peli kolmen voiton ottelusarjan kannalta, joka näyttää suunnan.

LP Viesti – Nurmon Jymy 3-1 (25-21, 25-15, 23-25, 25-20)

LP Viesti: Czakan 18/+16, Lymareva-Flink 17/+5, Laak 16/+7

Nurmon Jymy: Malloy 19/+10, Krljic 15/+3, Friberg 11/+7