LP Viesti tyly emäntä LiigaPlokille

LP Viestin Mestaruusliigaottelut jatkuivat torstaina pihtiputaalaista LiigaPlokia vastaan. Kotijoukkue oli vahvempi joka osa-alueella ja voitti ottelun selkeästi 3-0 (25-13, 25-16, 25-15).

Katsojia Salohallissa oli komeasti 1483. Kyseessä oli Salon Seudun Sanomien isännöimä ottelu.

Avauserä alkoi tasaisesti LiigaPlokin syöttäessä aggressiivisesti ja horjuttaen Viestin vastaanottoa. Erää edettiin tasatahtiin aina kymmeneen pisteeseen asti, kunnes Viesti alkoi repiä etumatkaa hakkuri Kertu Laakin johdolla. Hillaelina Hämäläinen otti upeita puolustuksia takakentällä ja myös Anna Czakan säesti verkolla hyvin ja nopeasti Viesti oli karannut jo 20-11 johtoon. Kotijoukkue piti johtonsa loppuun asti ja erä päättyi selkeästi 25-13.

Toista erää edettiin tasaisesti LiigaPlokin saadessa hyökkäyspelistään kiinni. Darian Mack ja Elizabeth Field hyökkäsivät rohkeasti ja LiigaPloki otti hetkeksi kuskin paikan. Erän puolivälissä LP Viestin uusi passari Krystsina Yagobova vaihdettiin kentälle ja hän löysi hyvin erityisesti Kertu Laakin ja Lena Prokopenkon. Lotta Piesasen hyvällä syöttövuorolla Viesti karkasi johtoon, jonka se piti erän loppuun asti, ja lopulta erä kotijoukkueelle 25-16.

Kolmannessa erässä kotijoukkue lähti nopeasti viemään peliä Kertu Laakin pitkällä syöttövuorolla. Pilvi Kettunen ja Krystsina Yagobova tukkivat vastustajan nelospaikan ja Viesti karkasi jo 12-5 johtoon. Loppuerä oli kotijoukkueen ilotulitusta joka osa-alueella ja erä helposti LP Viestille 25-15 ja koko ottelu 3-0.

Suzanne Horner, LiigaPloki:

-Tänään ei todellakaan ollut paras pelimme tai päivämme, olo on hieman turhautunut.

Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti:

-Meiltä ehjä peli. Olemme löytäneet hyvän fiiliksen ja rauhalllisuuden pelaamiseen ja peli alkaa koko ajan olla helpompaa. Taktiikka on toiminut ja olemme luottaneet omaan tekemiseen, niin sitä kautta on tullut hyvää tulosta viime aikoina.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

-Viesti oli odotetun vahva, vaikka onkin tällä kaudella hävinnytkin. Enemmän yllätti oma aseettomuutemme oikeastaan joka osa-alueella.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Kaksi ja puoli erää pelasimme erittäin hyvää lentopalloa vähillä virheillä. Toisen erän alussa lähdimme hiukan vastustajan peliin mukaan. Saimme tänään vastustajan kovimmat pelaajat täysin pois pelistä. Torjunta-puolustuspeli on mennyt hyvin eteenpäin, keskihyökkäys sekä vastaanotto ovat selkeitä kehityskohteita jatkoa ajatellen. Passari Krystsina Yagubova pelasi rauhallisesti ja antoi tarkkoja passeja ja rauhoitti peliämme toisessa erässä, vaikka ei varmasti helppo paikka hänelle tulla kylmiltään pelaamaan. Olen tyytyväinen myös Veda Mansikkaviidan peliin, hän pelasi erinomaisen ensimmäisen erän.

LP Viestin lokakuu jatkuu tiiviinä vieraspelien merkeissä. Joukkue pelaa loppukuun aikana peräti neljä vierasottelua Huittisissa, Rovaniemellä, Pihtiputaalla ja Nurmossa.

LP Viesti – LiigaPloki 3-0 (25-13, 25-16, 25-15).

Parhaat pisteet: LP Viesti Kertu Laak 16/+10, Lena Prokopenko 11/+8, Anna Czakan 10/+9

LiigaPloki: Venessa Loukonen 7/+2, Darian Mack 6/0, Elisabeth Field 5/+3

Parhaat pelaajat: LP Viesti Hillaelina Hämäläinen, LiigaPloki Darian Mack

LähiTapiolan pisteet: 3 Anna Czakan, 2 Hillaelina Hämäläinen, 1 Krystsina Yagubova

Yleisöä 1486

(Kuva: Markus Moisio)