LP Viesti tasoitti välieräsarjan

LP Viesti tasoitti lentopallon naisten Mestaruusliigan välieräsarjan 1-1:een  kun se kävi hakemassa lauantaina 3-1-voiton Orivedeltä. Kaksi ensimmäistä erää olivat jälleen tasaisia, mutta kolmas ja neljäs erä täyttä Viestin hallintaa. Välieräsarja jatkuu maanantaina Salossa.

OrPo esitti terävää peliä avauserässä, kun taas Viesti käynnisteli koneitaan.  Kotijoukkue johti erää parhaimmillaan 12-8, mutta Kertu Laakin syöttövuorolla Viesti pääsi tasoihin ja alkoi saamaan hyökkäyspeliinsä lisää tehoja. Erän lopussa Viestillä oli jopa viisi eräpalloa, joista OrPo selvitti neljä. Lopulta Anna Czakan sai pallon kuolemaan ja erä salolaisille 23-25.

Toinen erä oli kotijoukkue OrPon hallintaa. Viesti pääsi erässä ajoittain tasoihin, mutta ei kertaakaan johtoasemaan. Passari Erica Handleyn johdolla OrPo hyökkäsi lähes virheettömästi ja vei erän 25-21.

Kolmannessa erässä oli jälleen Viestin vuoro olla kuskin paikalla. Jälleen Kertu Laakin pitkällä syöttövuorolla salolaiset saivat revittyä eroa OrPoon. Viesti hyökkäsi kolmannen erän tehokkaasti ilman virheitä. Erityisesti Lena Prokopenko oli erässä täysin pitelemätön. Erä Viestille selkein lukemin 16-25.

Neljännessä erässä Viestin syöttöpeli alkoi purra entisestään. Kertu Laakin syötöt olivat jälleen myrkkyä ja Lena Lymareva-Flink komppasi myös mainiosti seuraavalla syöttövuorolla. Myös neljäs erä oli täyttä Viestin hallintaa ja salolaiset veivät erän lopulta luvuin 14-25 ja koko ottelun 1-3.

Parhaina pelaajina palkittiin LP Viestin Kertu Laak sekä OrPon Tiana Dockery.

-Aloitussyöttöjen kanssa oli alkuun ongelmia, mutta se lähti pelin aikana rullaamaan. OrPo pelasi kovaa kuten tiesimmekin. Oma peli kulki tänään ihan hyvin. Pystymme vielä parantamaan maanantaina syöttö- vastaanottopeliämme sekä hyökkäyspeliä erityisesti laidoista, kertoi Anna Czakan Ruudun haastattelussa.

OrPo – LP Viesti 1-3 (23-25, 25-21, 16-25, 14-25)

LP Viesti: Laak 20/+18, Prokopenko 17/+10, Lymareva-Flink 14/+6

OrPo: Dockery 14/+7, Rekola 9/+7, Rantanen 9/+2